Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek, ha nem tudom mit...

Dothefonzie kérdése:

Mit tegyek, ha nem tudom mit kezdjek magammal?

Figyelt kérdés

Elpártolt mellőlem a szerencse és ez sok szempontból meg is mutatkozott (nem jól sikerült érettségi, nem vettek fel egyetemre, kirúgtak a munkahelyemről, nem vettek fel azóta sem sehová, nyelvvizsgám sem sikerült és még a forgalmi vizsgámat is elrontottam az első 1 percben.

Őszintén nem tudom hogyan tovább, hogy mit csináljak, mit kezdjek az életemmel. Úgy érzem a barátaimra nem tudok támaszkodni, mert mindenki a saját útját járja és senki nem akar "jobban" odafigyelni rám. A családommal is ugyan ez a helyzet.

Rengeteg mindent megpróbáltam már annak érdekében, hogy jobb életet éljek, de egyszerűen nem tudok már mit tenni, belefáradtam abba, hogy soha nem sikerül semmi. Nagyon megvisel. Egyre csak arra gondolok, hogy el kell távoznom mert ez az egész nem nekem való.

Valami tanács, hogy mit csináljak? Nincs sok pénzem és szüleimre sem támaszkodhatok többet. Mit tegyek?

19/L

2019. ápr. 2. 14:46
 1/2 anonim ***** válasza:
Szedd össze magad! Nem a barátaidat és nem a családodat kell felelőségre vonni, csak mert nem tanultál és dolgoztál megfelelően. Változtatnod kell a hozzáállásodon és tenni azért, hogy valami sikerüljön. Ne várd a sült galambot, mert csak te tudsz tenni magadért.
2019. ápr. 2. 14:55
 2/2 anonim ***** válasza:

Tanulj a nyelvvizsgara es jelentkezz ujra. Nezz ki magadnak valami kiraly szakmat es jelentkezz nappali vagy esti kepzesre hogy meg akar munkat is kereshess es vallalhass mellette (szeptemberben indulnak iskolarendszeru okjk amik ingyenesek tehat a penz nem kehet kifogas). Ha esetleg ez neked nem jon be es mindenkepp egyetemre szeretnel menni akkor oktoberben erettsegizz ujra a pontszamito targyakbol, vagy abbol amik rosszul sikerultek, emeltezz valamibol ha eddig nem tetted (mert 2020-tol kotelezo ha felsooktatast akarsz) es jelentkezz egyetemre ujra. Lenyeg hogy tedd le valami mellett a voksod es arra osszpontosits, azert a celert kuzdj. Ha egyszerre akarsz mindent ugy hogy semmit vagy epp nagyon keveset teszel erte akkor nem lesz belole semmi es ne is vard a csodat. Ha mindenben csak a kifogast keresed akkor meg abszolut ne is varj semmit.

En kibuktam az egyetemrol, itthon vagyok honapok ota, mivel se szakmam se tapasztalatom igy en sem talalok munkat... Egy helyen voltam probaidon de vegul a tobb tiz ellenfel egyiket vettek fel es nem engem. Szoval most en is itthon punnyadok. En pl ujra elovettem a nemetet es fejlesztem a tudasom hogy esetleg abbol is le tudjak tenni egy nyelvvizsgat, szeptembertol pedig megyek okjra.

Minden csak hozzaallas kerdese es bocsi ha tul oszinte voltam nehol.

2019. ápr. 2. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!