Ugye milyen érdekes a filozófia?
Figyelt kérdés
Ha az ember jobban belemélyed a témába rájön, hogy ebbe akár bele is őrülhet. Első olvasásra minden filozofikus idézetnek igazat ad az olvasó, aztán pedig saját ízlése szerint válogatja a számára leg tetszetősebb idézeteket, irányelveket. De azzal, hogy kiválasztja a saját úgymond általa vélt kis igazságát, máris ezernyi filozófiai támadással lehetne illetni. Véleményem szerint bármit teszünk azzal igazat adunk a filozofikus gondolatok egy részének, ha negatív az a gondolat és ha pozitív akkor is. Azzal, hogy ezt leírtam máris egy filozofikus gondolkodásnak adtam igazat, vagy mondhatni ez az egész amit leírtam gy filozofikus gondolkodás.2010. júl. 3. 23:29
1/4 anonim válasza:
Igen... Teljesen bele lehet őrülni, ezért inkább nem filozofálgatok.
2/4 anonim válasza:
Át lehet azért látni ezt is. A filozófiára is hatással van a kor, amiben a filozófusok éltek. Ennek türkében el lehet vetni nem helytálló dolgokat, amik a tudomány fejlődésével elavultak stb. De az biztos, hogy erre életeket lehet szánni. Mint minden, ez is szubjektív kell hogy legyen valamilyen szinten. Ha nem lenne az, akkor nem is tudna fejlődni.
3/4 anonim válasza:
Nem mindegy, hogy melyik filozófiai eszmét olvasgatod, mert abban tényleg igazad van, hogy akár bele is lehet őrülni. de mindazért, mert nem adja meg a végső választ, arra amire kellene, hanem csak találgat. (tisztelet a kivételeknek, és egyébként minden fil. eszem tartalmaz részigazságokat)
Gondolom te is szeretnéd megkapni a "végső valóságról"(emberi méretekkel) alkotott művet, szóval én átadom neked is, mert mindenki megérdemli. :)
Paul Brunton : Az Önvaló bölcsessége
üdv
25/F
4/4 anonim válasza:
Tényleg nagyon érdekes. :)
Engem akkor kezdett el érdekelni, amikor törin tanultunk róla, utána interneten is utánanéztem. Elkezdtem gondolkodni az idézeteken, és sokat nagyon igaznak találtam. Amit az utolsó írt, azt meg el fogom olvasni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!