Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Képtelen vagyok tanulni, mit...

Képtelen vagyok tanulni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Másodéves egyetemista vagyok, egy egészségtudományi karon tanulok. Tavaly, az első év alatt nagyon sokat tanultam, kitartó voltam, ami az eredményeimen is meglátszott, ugyanis kitünő jegyeket kaptam zh-kra és vizsgákra is (4-es, 5-ös).

Elkezdődött viszont a második év, és nem éreztem semmi motivációt a tanuláshoz. Először azt gondoltam, csak azért mert még év eleje van, és fél lábbal még a bulikban vagyok.

De itt vagyok a vizsgaidőszak kellős közepében és egyszerűen még mindig nem tudom rávenni magam arra, hogy leüljek és elkezdjem tanulni az anyagot. Egész félévben ez volt. Nagyon keveset tanultam (a tavalyi énemhez képest főleg).

Egy napom úgy néz ki, hogy 11kor felkelek, aztán kajálok, majd nekiállok netezni, és este azon kapom magam, hogy basszus, megint elment egy nap teljesen értelmetlenül.

És mostanra már totálisan tanácstalan vagyok. Képtelen vagyok nem hozzányúlni a telefonhoz, vagy leülni a gép elé. Mindig mással foglalkozok és nem a tanulással.

Holnap lesz egy vizsgám, semmit nem tanultam rá.

Változtatni szeretnék a dolgokon, de nem tudom hogyan.

2 hete elkezdtem szedni vitaminokat, ginkgo bilobát, omega 3at, ginzenget, lecitint, de ez sem segített semmin.

Semmi trauma nem ért az elmúlt időszakban (na majd holnap, lol), szóval ilyesmi nem állhat a háttérben.

Aki volt már hasonló helyzetben, hogyan lábalt ki belőle?

Tudtok adni valami tanácsot?

Nagyon megköszönném.

2018. dec. 11. 21:33
 1/9 anonim válasza:

1. Ne tanulj egyszerre sokat, mert az is árt

2. Az ismétléssel többet érsz, mint 2 óra „bemagolással“

3. Kapcsold ki a netet

4. Ahelyett, hogy ezt megírtad volna fél óra alatt, egy csomó minden értelmesebb dolgot is tudtál volna csinálni (lásd tanulás)

2018. dec. 11. 21:48
 2/9 anonim ***** válasza:
Mozogj, egyél rendesen, aludj eleget, legyen friss levegő.
2018. dec. 14. 00:50
 3/9 anonim ***** válasza:
gyakori baleset. Nem érdekel a tárgy. Velem gyakran előfordult. A kettesem azért meglett mindig:)
2018. dec. 16. 19:43
 4/9 A kérdező kommentje:
na de egyik tárgy se érdekelne? Ez nem igaz az esetemben sajnos. Vagy szerencsére. Passz. Lényeg, hogy képtelen vagyok összpontosítani, és csak a tanulásnak szentelni az időm 5 percnél tovább.
2018. dec. 17. 00:17
 5/9 anonim ***** válasza:
Hogy sikerült a vizsgád? :D
2018. dec. 21. 11:23
 6/9 A kérdező kommentje:

Megbuktam xd

Remélhetőleg azért B vizsgán már menni fog

2018. dec. 21. 20:55
 7/9 anonim ***** válasza:
Sok sikert! :D én is most készülök, de már kivagyok a vizsgáktól :/ Majd írd meg, hogy sikerült a B vizsga :D
2018. dec. 22. 13:07
 8/9 A kérdező kommentje:
Okés :D És kitartás :)
2018. dec. 22. 15:54
 9/9 anonim válasza:

Azért ez nem annyira vicces...

De ha vécéket akarsz tisztítani életed végéig, akkor jó úton haladsz :/

2018. dec. 25. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!