Miért a súlyomtól teszem függővé a boldogságom?
Te inkább a becsokizástól teszed függővé a boldogságod!:)
Válassz!
Én értem miről beszélsz, mert nálam is ugyanez a szituáció. Bár az igaz, hogy még tinédzser vagyok, azt hiszem, hogy ez mégse fog változni még idővel sem, mert a személyiségvonások nem változnak.
Szóval ebbe bele kell nyugodnod, ne szépitsük :-)
Én próbáltam nagyon sokszor elemezni ezt a dolgot, de rájöttem, hogy vannak dolgok, amelyek kialakulásuk után már nem adnak magyarázatot semmire. Ez pont úgy van, mint a magyar nyelvvel. Miért lett a ház " ház " és miért nem " szendvics " ? Hát erre csak annyi a válasz, hogy : CSAK ! Mert igy lett és ez igy is fog maradni. Ugyanez a helyzet nálunk is. Viszont nem kell elkeseredned, egy cseppet sem.
A legtöbb ember küzd valamilyen belső problémával. Van aki depressziós ok nélkül, van aki szkizofrén, van aki homoszexuális, van aki féltékeny mindig, van akiben gyilkossági kényszer van és stb. , stb.
Minden ember személyiségében van hiba. Nekünk pedig nem az a feladatunk, hogy ezen változtassunk, hiszen már a próbálkozás kezdeténél veszitünk. A cél szerintem az, hogy megtanuljunk élni ezekkel a hibákkal. Azt figyeltem meg nagyon sok könyvben ahol ir különböző betegségekről , hogy a végén mindig irnak pár hirességet példaképpen.
Például a múltkor olvastam az egyik könyvben az alkoholizmusról és a végére meg volt adva kb. 9-10 hires alkoholista ( irok, szinészek ), vagy például a pesszimizmus után is szerepelt számos pesszimista személyiség ( elnökök pl. )
Ezek a példák arra szolgálnak, hogy minden ember észrevegye, hogy mindenkiben van úgymond " gyártási " hiba és mégis milliónyi embernek sikerült hiresnek maradnia valami egészen másért ! Mark Twain köztudott alkoholista volt, mégis világszerte olvassák a könyveit.
Arra kell fektetni a hangsúlyt, ami jó. Én például 160 cm vagyok jelenleg, de senkinek sem ez jut eszébe rólam, mert nem erre fektetem a hangsúlyt.
És végülis a hibák is jók valamire. Ha nem lenne hibád az életed sem lenne olyan értékes. Ha minden könnyű volna akkor hiába éltél. Nem ezen a Földön létező élet szól a lazsálásról, hanem ez az élet utáni élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!