Nem tökéletes a testem, ezért nem találom meg a lelki boldogságom. Hogyan találhatnám meg a testi tökéletlenségeimben a tökéletességet?
Senkinek sincs tökéletes teste. A tökéletesség amúgyis relatív.
Szerintem az elfogadás az első lépés. Elfogadni a testedet.
Nézd meg a pozitív dolgokat, sorold fel őket és dícsérd meg magadat értük!
Ezzel az önszuggesztióval sok békétlenség és feszültség enyhíthető. Akár naponta érdemes elgondolkozni egy pár percben azon, hogy mik a testednek szépségei.
Ha mozgássérült vagy,akkor az egy teljesen más kérdés.
Ha egészséges vagy,akkor csak simán lustaságról és információhiányról,esetleg téves információk hadáról van szó.
Elkezded a sportot,pontos edzéstervet követve,normális étrendet betartva egy egészséges testzsírszázalékra törekedve.
Ennyi.
És olyan tested lesz amilyet akarsz.
A súlyommal semmi baj nincs.
Sportolni is rendszeresen sportolok heti 4-5ször.
Olyan testi hibák (asszimmetriák, bőröm striás, egyik fogam kicsit csámpás, ropognak az ízületeim, szemem nem jó...stb.) idegesítenek, amik nekem feltűnőek. Más észre se veszi, legfeljebb ha felhívom rá a figyelmét.
23 éves srác vagyok
Két dolgot szeretnénk egyszerre:
"Jesszusom, csak ne legyek átlagos!" és ugyanakkor "Úristen! Kilógok a sorból! Most mi lesz, én ezt nem akarom!"
Aszimmetriák: nehéz ügy, attól függ, hogy mi aszimmetrikus rajtad. Ha az arcod, akkor pl. szakállal esetleg optikailag korrigálható, egyéb testi dolgok meg az öltözködéssel jól palástolhatók, pl. aszimmetrikus mintájú, szabású ruhákkal.
A csámpás fogakon ma már az orvostudomány tud segíteni - nézesd meg fogorvossal, kérd ki a véleményét. Tudom, pénzbe kerül: akkor spórolj rá össze - ennyit megér a jó közérzeted, nem?
Látásprobléma: azt mondod, észre se lehet venni. Rólam sem tudják, hogy -8-as kontaktlencsével élem az életem, na és? Csak annyi látszik, hogy hordom.
A striák halványítására is van jó pár készítmény - látogass el egy kismama-oldalra, ott megtudhatod a legbiztosabb tippeket :) Pl. a tiszta, természetes olajok, mint a kókusz-, olíva- és avokádóolaj csodákra képes. Hogy otthon mit csinálsz a fürdőszobádban, azt nem kell mindenki orrára kötni, elég, ha a strandon látják a végeredményt :)
Az emberi test "tökéletességéről" a L'art pour l'art társulat szövege jutott eszembe:
"A bombanő lába jó alakú,
De csak én tudom, hogy sajtszagú." - ez van :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!