Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Munka, de még is hogyan?

Munka, de még is hogyan?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok érettségivel és egy idén végzett nagyon keresett, de általam nagyon nem kedvelt szakmával. Szüleimmel élek, egyszerűen nem találtam még meg azt a munkahelyet, ahol el tudnám képzelni magam, pedig már megjártam párat. Sok minden érdekel, természetesen nem olyasmi, amivel tudnék egy kis pénzt is összekaparni, ezért mindenféle betanított munkákra jelentkezem, abban bízva, hogy bár nem az én közegem az egész, egyszerű munka, megcsinálom és megleszek. Ez eddig még nem jött össze, nehezen tanulom meg ezeket a fajta munkákat (leginkább műszaki jellegűek), és a munkatársak sem segítőkészek, minimális „tanítással” várják el, hogy értsem, és mikor nem megy, megalázóan reagálnak. Teljesen elveszik az önbizalmam, minden egyes nap kevesebbnek érzem magam. Elhatároztam, hogy tovább tanulok, ehhez viszont pénzre lenne szükségem, ilyesfajta segítségre nem számíthatok a szüleimtől, nem is várhatom el természetesen. Látom rajtuk, hogy nem értik az egészet, amikor emiatt az egész miatt felmondok, egyszerűen csak azt hiszik nem akarok dolgozni. Jelenleg egy hete vagyok egy új helyen, de már érzem ahogy gyűlik bennem ez az érzés minden egyes lekezelő megnyilvánulás után.

Tudom, nem most kellene gondolnom a tovább tanulásra, nem tudtam annak idején milyen gondjaim lesznek most, a szüleimet se foglalkoztatta igazán. Szeretnék kilábalni ebből az egészből, de úgy érzem belebetegszem.

Tanácsokat szeretnék, esetleg ha valaki járt már hasonló cipőben, mi segített, mi nem, ezek érdekelnének.

Köszönöm!

2018. nov. 17. 20:56
 1/1 anonim ***** válasza:

Nálam ugyanez volt a helyzet, most már megnyugodhatsz, hogy létezik olyan ember, mint te. Ugyanezeket éreztem és ugyanezeken mentem át, még mindig a szüleimmel lakom.

Nagyon idős vagyok hozzád képest.

Jelenleg 5éve dolgozom egy helyen és imádnak bent, igazából ez tart ott, hogy szeretnek.

Soha semmi nem lesz elég, ezt hidd el, meg folyton keresni fogod a helyed a világban. Ne érezd úgy, hogy a te hibád, mert nem olyan helyen vagy, ahol jól érzed magad. Annyit tudsz tenni, hogy addig járod az utat, amíg nem érzed úgy, ahogy most. Rólam is volt, mikor azt hitték nem, akarok dolgozni, most meg 16órákat dolgozom egy nap.

Elmondok még valamit, aztán megyek aludni: Más nem fogja tudni, hogy valójában mi zajlik le benned, csak találgatni fog és ítélkezni. Persze, hogy most ezt a választ olvasnám és a helyedben lennék, de sosem lennék a helyedben, bibi!

A humor sokat segít, nézz monty pythont!

https://www.youtube.com/watch?v=qqWQWXsrAJA

2019. febr. 24. 05:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!