Gyűlölöm magam. Mit csináljak?
Ez nagyon depressziónak néz ki. Ha már képes vagy foglalkozni vele, és orvoshoz menni, akkor van esélyed a gyógyulásra.
Menj el pszichológushoz, de küldjön el kivizsgálásra is, hátha valami szervi probléma. Az antidepresszáns azért nem jó neked, mert annyira nem vagy súlyos beteg, és az nem gyógyít, csak lehetőséget ad. De te magadtól is képes vagy mozdulni, neked nem kell.
Szerintem pedig hülyeség volt orvoshoz menni. Elmesélem az én történetemet és szeretném ha levonnád belőle a tanulságot :)
Én két évvel ezelőtt gusztustalannak tartottam magam. De komolyan. Volt, hogy divatcég írt nekem, hogy mot gondolnék ha ez meg az... Csak bambultam a képernyőt, hogy te jó Isten... Ezek vakok? Ha az arcommal nem is lett volna gondom, de az alakom kikészített és mindog takargattam magam. Vagdostam, sajnáltattam magam, nem mertem az emberek szemébe nézni, anélkül, hogy ne érezzem magam szánalmasnak. Először bulémiás lettem, csak én nem zabáltam tele magam, hanem azt a keveset is amit ettem, mind kihánytam. Ez később anorexiába csapott át. Csont sovány voltam, de a szüleim nem küldtek orvoshoz, és én sem akartam menni. Ekkor már tudtam, hogy mennem kellene orvoshoz, de én magam akartam felépülni. Én akartam segíteni magamon,ert hittem magamban. Elképzelheted mennyire levoltam épülve, szinte nulla tápanyaggal mennyi energiám lehetett és mennyiszer eshettem össze. Igen, igen én is felakartam adni. Azt gondoltam, ha én újra elkezdek enni, kövér leszek. De mindig mikor ilyet gondoltam, elkezdtem dúdolni magamban egy zenét. Az segített. Sok idő kellett ahhoz, mire sikerült egészséges alakomnak lennie. Mindig azzal bíztattam magam, hogy igenis szép vagyok. Igenis a tükörbe nézek és elmosolyodom a látványon és megfogom szeretni akkor is, ha most még nem tetszik. Mert hittem magamban és abban, hogy én tudom szeretni magam. Amikor anorexiás voltam, a legjobb barátnőm mindig azt mondta, hogy nem vagyok az, mert nem látszanak a bordáim stb... De az voltam. Nem csak szerintem. Mindenki szerint rajta kívül. Azóta nem vagyunk barátnők mert tudom, hogy ő hátráltatta a boldogságomat. Hagyd hátra te is azokat az embereket akik ártanak neked és keress újjakat akiket szerethetsz. Kérlek ne lapozd tovább ezt a kommentet, ne bámulj tovább unott fejjel, hogy ez is egy nagy hülyeség. Kérlek fogadd meg a tanácsom és higgy saját magadban akkor is, ha most még lehetetlennek néz ki.
Én bízom benned! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!