Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Gyűlölöm magam. Mit csináljak?

Gyűlölöm magam. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Kezdem az elején. Nagyon szép gyermekkorom volt, barátokkal játszottam, anyukámékkal, nagymamámékkal nagyon szépen el voltam. Mindent megtettek értem, hogy jó ember legyek. DE, amint betöltöttem a 18. életévemet valami igencsak megváltozott. Olyannak írnám le, mintha a világ legridegebb démonja szállt volna meg. Ködös, borús, viharos az egész közérzetem a nap minden részében. Egy boldog pillanatom sincs. Esténként a sírás kerülget, ha meglátom a tükörképem, azonnal elfog egy harag, ami arra ösztönöz, hogy verjem be teljes erőmből a tükröt, vagy köpjem le. Persze ilyen még nem volt, hogy meg is tettem volna. Semmi nem sikerül, vagyis lehet, hogy sikerülne, csak egyből feladok mindent. Reggel elmegyünk dolgozni, késő délután haza stb. stb.. Egy robotnak érzem magam, aki nem érez semmilyen jó érzést, csak egy rideg, kopár vasszerkezet. Talán ez a hasonlat a legjobb. A gyermekkoromhoz képest egy nulla lettem, mint amilyen lehettem volna. Olyan "semmivé" váltam. Annyi mindenben próbáltam már kitörni a szürke hétköznapokból, de mindig kudarc. Voltam pszichológusnál, aki elküldött pszichiátriára. Ott írtak fel antidepresszánst, de az is egy nagy semmit ért. Egyszerűen nem érzem jól magam ezen a bolygón. Néha el is gondolkozom rajta, hogy "mit is keresek itt???". Gyermekkoromban tele voltam álmokkal, amik nem lettek volna megvalósíthatatlanok, de számomra mégis. Egyszerűen mintha önmagam paródiája lennék, mint ami voltam mondjuk egy 10 éve. Mintha nem is én lennék, csak egy nagy üres semmi. Alkohollal gyógyítom magam már egy fél éve lassan napi rendszerességgel. A gyógyszer semmit nem használt az égvilágon. Mi válthatja ki ezt az érzést??? Illetve mi lenne a megoldás?

2018. okt. 11. 23:08
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja, amúgy 21 éves fiú vagyok.
2018. okt. 11. 23:10
 2/7 anonim ***** válasza:
70%
Ezek szerint mégsem volt olyan boldog a gyerekkorod. Bántottak? Keress egy olyan pszichiátert, aki egyben pszichoterapeuta is. Mivel foglalkoztat a probléma, képes vagy megküzdeni vele. Jobbulást!
2018. okt. 11. 23:33
 3/7 anonim ***** válasza:
75%
Csinálj olyat amit eddig sosem csináltál, valami extrémet, hogy megtaláld önmagad. Például ejtőernyőzés, vagy Ausztráliába kígyóvadásznak, csatlakozz egy elszigetelt afrikai bennszülött törzshöz egy időre, mássz hegyet, ilyesmi.
2018. okt. 12. 00:18
 4/7 anonim ***** válasza:
64%
Ne gyűlöljed magad; erről nem te tehetsz; igyál orbáncfű-citromfű-tea kombót. Asszem kicsit praktikus lenne kimozdulnod, hogy lazíthass, kiszellőztetni a fejed, elmenni kirándulni. Amúgy pl írd össze a szerethető tulajdonságaidat, hogy mi az ami jó benned; és pl még hogy szerethesd önmagad, ahhoz még az is jó, hogyha tudod magadról, hogy jó ember vagy, de legalább törekszel a jóság , a tökéletesség felé. Minden szituáció felé a tőled telhető lehető legnagyobb jóindulattal és együttérzéssel fordulj. Még legyél együttérzéssel, empátiával saját magad iránt is; most ez a helyzeted; ez van; hogyha nem tudsz változtatni, hát akkor ez van, de legalább ne búslakodj rajta. Valaki azt szokta mondani ,találj örömet abban , amit csinálsz, és akkor nemsoká kapni fogsz egy jobb állásajánlatot.
2018. okt. 12. 00:28
 5/7 anonim ***** válasza:
76%

Ez nagyon depressziónak néz ki. Ha már képes vagy foglalkozni vele, és orvoshoz menni, akkor van esélyed a gyógyulásra.

Menj el pszichológushoz, de küldjön el kivizsgálásra is, hátha valami szervi probléma. Az antidepresszáns azért nem jó neked, mert annyira nem vagy súlyos beteg, és az nem gyógyít, csak lehetőséget ad. De te magadtól is képes vagy mozdulni, neked nem kell.

2018. okt. 12. 08:47
 6/7 anonim válasza:
75%

Szerintem pedig hülyeség volt orvoshoz menni. Elmesélem az én történetemet és szeretném ha levonnád belőle a tanulságot :)

Én két évvel ezelőtt gusztustalannak tartottam magam. De komolyan. Volt, hogy divatcég írt nekem, hogy mot gondolnék ha ez meg az... Csak bambultam a képernyőt, hogy te jó Isten... Ezek vakok? Ha az arcommal nem is lett volna gondom, de az alakom kikészített és mindog takargattam magam. Vagdostam, sajnáltattam magam, nem mertem az emberek szemébe nézni, anélkül, hogy ne érezzem magam szánalmasnak. Először bulémiás lettem, csak én nem zabáltam tele magam, hanem azt a keveset is amit ettem, mind kihánytam. Ez később anorexiába csapott át. Csont sovány voltam, de a szüleim nem küldtek orvoshoz, és én sem akartam menni. Ekkor már tudtam, hogy mennem kellene orvoshoz, de én magam akartam felépülni. Én akartam segíteni magamon,ert hittem magamban. Elképzelheted mennyire levoltam épülve, szinte nulla tápanyaggal mennyi energiám lehetett és mennyiszer eshettem össze. Igen, igen én is felakartam adni. Azt gondoltam, ha én újra elkezdek enni, kövér leszek. De mindig mikor ilyet gondoltam, elkezdtem dúdolni magamban egy zenét. Az segített. Sok idő kellett ahhoz, mire sikerült egészséges alakomnak lennie. Mindig azzal bíztattam magam, hogy igenis szép vagyok. Igenis a tükörbe nézek és elmosolyodom a látványon és megfogom szeretni akkor is, ha most még nem tetszik. Mert hittem magamban és abban, hogy én tudom szeretni magam. Amikor anorexiás voltam, a legjobb barátnőm mindig azt mondta, hogy nem vagyok az, mert nem látszanak a bordáim stb... De az voltam. Nem csak szerintem. Mindenki szerint rajta kívül. Azóta nem vagyunk barátnők mert tudom, hogy ő hátráltatta a boldogságomat. Hagyd hátra te is azokat az embereket akik ártanak neked és keress újjakat akiket szerethetsz. Kérlek ne lapozd tovább ezt a kommentet, ne bámulj tovább unott fejjel, hogy ez is egy nagy hülyeség. Kérlek fogadd meg a tanácsom és higgy saját magadban akkor is, ha most még lehetetlennek néz ki.

Én bízom benned! :)

2018. okt. 16. 15:53
 7/7 anonim válasza:
11%
Üdv a való világban!
2018. okt. 16. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!