Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tudhatnám meg hogy ki...

Hogyan tudhatnám meg hogy ki vagyok én?

Figyelt kérdés
Lehet hülye kérdés de vannak olyan tevékenységek ami az önismeretet erősíti?
2018. nov. 13. 18:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Gyakorolj valamilyen meditációt.
2018. nov. 13. 18:28
 2/4 anonim ***** válasza:

"Hogyan tudhatnám meg hogy ki vagyok én?" Javaslom, olvasd el a hivatalos okmányaidat.

"Lehet hülye kérdés de vannak olyan tevékenységek ami az önismeretet erősíti?" Nem hülye a kérdés. Gyakorlatilag az össze, életed beli esemény alkalmas arra, hogy az önismeretedet erősítsd. "Én olyan vagyok, aki reggelente felkel, és aktívabb délelőtt, mint délután"=pacsirta típusú vagyok. "Jobban szeretem a telet a nyárnál, mert izzadós vagyok." "Egyszer megharapott egy kutya, azóta félek tőlük"=az átélt trauma újraélése ellen elkerüléssel védekezek. Stb stb.

Az önismeret legegyszerűbben elérhető, mindennapos eszköze az önreflexió. Ez a következőt jelenti: ezt-és-ezt csináltam, abból ez-és-ez következett, ami bennem ilyen-és-olyen rakciót váltott ki. Ha sok külünböző helyzetbe kerülsz, és hajlandó vagy őszinte lenni magadhoz, akkor sok fontos dolgot megtudhatsz magadról.

Jó munkát, jó utat.

2018. nov. 13. 20:39
 3/4 anonim ***** válasza:

De szerintem ezek a tulajdonságaink változhatnak. Sőőt talán bármi amiről azt hisszük - mi vagyunk, bármikor megváltoztatható. Persze ha mi megváltoztatjuk. pl a barátnőm szereti a telet, én eddig a nyárt szerettem - de csajommal szeretem a telet is mert olyan jó vele.

Vagy felülemelkedek a kutyáktól való félelmemen, mert lesz egy kutyám akit kedvelek.

Szerintem bármi megváltozhat amivel azonosítjuk magunkat. Ez csak információ. Azt kéne keresni ami nem változik, akkor talán közelebb kerülhetnénk a valósághoz. Bár ezt csak egy nagy bölcs mondta, én meg csak leírtam... 😊

2018. nov. 13. 20:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem mindannyian egy változó információhalmaz vagyunk... Mint egy porfelhő az űrben - Ide oda neki csapódunk az elemek játékának, és folyton változásban vagyunk. De talán van belül valami ami nem én, és nem más. Nincs rá szó, mert bármit mondanák már nem az lenne. Le sem írható, és el sem mondható, de mégis tapasztalható. Ezért kell a meditáció hogy tapasztaljuk ezt

De az már nem "én,, hanem valami más - ami nem keletkezett, és nem fog megszűnni sem. Az egység, vagy tökéletesség, ahol még nincs jó vagy rossz. A tudatunk nem épített rá gondolattal semmit. Semmi dualitás.., csak van. Valahogy van, és ennyi.

2018. nov. 13. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!