Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Valamivel mindenkivel megutált...

Valamivel mindenkivel megutáltatom magam, de nem értem miért, hogy tudhatnám meg az okát?

Figyelt kérdés
Iskolámban egyenesen lesz*rnak, interneten akikkel próbálok haverkodni nem nagyon hajlandók, írogatok nekik, ők válaszolnak aztán ennyi. Akikkel régebben esetleg elbeszélgettem, kedveltek talán, már azok is utálnak, nem is válaszolnak az üzenetemre, vagy elég bunkók velem. Miért nem tud velem senki elbeszélgetni, haverkodni, miért utál meg mindenki egy idő után? És hiába kérdezem tőlük persze nem mondanak meg semmit. De így megváltozni is elég nehéz lenne. 15/F
2012. ápr. 22. 13:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha a többiek is 15 évesek, mint te, akkor egyáltalán nem biztos, hogy veled van a probléma. A legtöbben ebben a korban eléggé felszínesek, és valósággal irtóznak azoktól, akik komolyabbak vagy érettebb a felfogásuk (az igényes helyesírásod és szóhasználatod alapján te is ilyen lehetsz). Nekem legalábbis ez a tapasztalatom. Ha van 1 vagy 2 igaz barátod, akkor már nagyon szerencsésnek mondhatod magad. Aki nem lehet igaz barát, az előbb-utóbb valóban lemorzsolódik rólad, de így legalább nem lesznek hazugságra épülő kapcsolataid.
2012. ápr. 22. 15:41
 2/3 k.lau13 ***** válasza:
73%

Megváltozni? Na ne. Az már rosszul kezdődik, ha azért megváltozol, csak mert mások utálnak. Egyszerűen szemétládák, ha tényleg nem csináltál semmit.

Én is hasonlóan vagyok. 14 leszek, és nem vagyok különösebben kedvelt emberke errefelé. De rájöttem, hogy csak azért, mert nem olyan emberek vesznek körül, akik megértenek, én szeretek elgondolkozni dolgokon, nem olyan a hozzáállásom, mint nekik. Szóval rájöttem, hogy nálam idősebbekkel sokkal jobban kijövök, és azon az 5-6 velem egykorú emberen kívül 18-20 évesekkel vagyok jóban inkább, mert jobban megértjük egymást. Ezt most csak azért írtam le, hogy példát mondjak, mert szerintem neked is azt kéne megtalálnod, hogy kik állnak közelebb hozzád például gondolkodás szempontjából. Mondjuk ez baromi nehéz, de megoldható :D

Remélem segítettem, de ha hülyeséget mondtam akkor bocsi :)

2012. ápr. 22. 19:15
 3/3 anonim ***** válasza:
Én is így voltam vele. Sokáig én is azt hittem, nekem kell megváltoznom ahhoz, hogy elfogadjanak. De ez nem igaz, inkább a hozzám hasonlóak társaságát kell keresnem. És ezt most nem úgy értem, hogy ha pl. bunkó vagyok, akkor nem kell megváltoznom, hanem ha pl. szeretem a klasszikus zenét és a többiek nem fogadják el ezt, akkor talán inkább olyan barátokat kell keresnem, akik nem ez alapján ítélnek meg egy másik embert. A másik, amiben viszont tényleg meg kellett változnom, hogy nyitottabb legyek és jobban odafigyeljek másokra. Pl. köszönéskor mosolyogjak, ha betegek voltak, megkérdezzem, hogy vannak, észrevegyem, ha segítségre van szükségük stb. Most 19 vagyok és már vannak barátaim, ráadásul hozzám hasonló érdeklődési körűek.
2012. ápr. 24. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!