Tenyleg ilyen negativ figura vagyok?
Kiskoromtól szigorúan vettek, kemenyen beszelt velem apam, kritizalt mindig visszafolytott duhvel, hogy mas milyen ugyes milyen szep, hogy en ilyen olyan vagyok , stb
Amit tudtam megtettem, tanultam egy erös átlagos tanuló voltam sok mindenben voltam jeles , csak a matek nem ment lánykent olyan jól, de a tanar szigorú volt verte a diakokat igy nem tudtam koncentralni ( nyolcvanas evek vege)
Mire hazajöttek a szuleim kitakaritottam, igyekeztem a suliban de ha irodalom es nyelvtanból kaptam dijat azt mondta apam hogy miert nem matekböl
Csak a szorongasra emlekszem es a felelemre , ahogy apamtól feltem folyamatosan , mert mindig morgolódott , kötekedett, es örjöngött , duhöngött , semmi nem volt jó , egy megterhelö legkör voltbotthon emiatt
Emlekszem amikor 8 evesen faradt voltam reggel es lassan keszultem , erre vallfaval megutött hogy ö ”ku..át nem nevel” ne legyek lusta
Borzasztó volt , mellette növe erni , semmi tiszteletet nem mutatott es folyton bennem lakott
Akkor hittem hogy tenyleg ezt erdemlem , anyam mindenben egyetértett vele, es megszoktam hogy nekem nem jár biztatas, kedves szavak hanem rablógyilkosnak megfelelö banasmódot erdemlek
Maig en vagyok a semmirekellö , a hü..e, aki mindenert hibas
Sajnos eszrevettem hogy apamat IRRITALTA A JÓKEDVEM, a mosolyom, amelyet igyekezett mindig letörölni, es elvezte ha banthat . Csak úgy folyt belöle a mocsok
Sose kaptam biztatast , jó szót , elfogadast , es ezert a gyerkkorert kemenyen megfizettem ( meg igyis en) rossz hazassag hasonló ferfivel , es utana meg a magany . ( anyagilag nem volt zsugori apam , penzt azt adott igy zsebpenzt annak idejen es sokszor jartam taxival suliba )
Maig nem szabadultam az erzestöl hogy valami gond van velem es talan az engem szapulóknak igaza volt
Kicsit többet kellett volna még írnod magadról, nem csak a szüleidet részletezned.
A szülő egyik alapkötelessége megdícsérni a gyereket a teljesítményért abban, amiben jó, és bátorítani abban, amiben nem annyira. Ennek elmaradása torzítja a lelket.
Amit írtál(!), az alapján nem vagy negatív, csak a szüleid kegyetlenek.
Az írásod alapján ez nálad egy elhúzódó probléma, amire ezen a fórumon egy erősen önértékelési zavaros embernek nem tudunk korrekt tanácsot adni, csak egyet: Keress fel egy pszichoterapeutát! Relatíve lassú, de hatásos folyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!