Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Utálok élni, mit tehetnék?

Utálok élni, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Kezdem az elején: 16 évesen elkerültem gyakszára, megutáltatták velem a szakmát, illetve az egész munkát. Most 22 éves vagyok (férfi) nem a szakmámban dolgozom. 16 éves korom óta mély depresszióban szenvedek. Most leírom, hogy nem tini depresszió, aki kiposztolja minden oldalra, hogy kínja van. Ide is már csak kényszerből írom ki, mert nem tudok kihez fordulni. Nagyon szenvedek. A családom nagy része elég konzervatív és nem tudják elfogadni az én mentalitásomat. Már alkoholhoz is fordultam, de kezdem magam elég zavartan érezi magam miatta. Minden reggel felkelni is alig van értelme, legalábbis én így érzem. Utálok 6 napon keresztül 8 órát dolgozni. Családom azt mondja "legalább megfizetnek, motiváljon a pénz". NEM. Engem nem motivál az a pár ezer forint. Én szabad akarok lenni, nem fogaskerekekkel kitömött modern rabszolga. Már gondolkodtam azon, hogy borotvapenge-meleg víz azt viszlát. Egyedül a családomat sajnálnám. Nem érzem úgy, hogy ide való lennék, ennek az életnek nevezett sz.rra. Nem tudok boldogulni. Volt pár haverom az életben, de azok is ilyen jött-ment haverok voltak. Bulikba is (ahol természetesen szintén egyedül vagyok) olyan jól nyitok az emberek felé és egyszerűen nem....:"D. Barátnőről teljesen lemondtam... Egyszerűen életképtelennek tartom magam. Ami szerintem így is van. Állatvilágban is pl. madaraknál, a gyenge fióka elpusztul. Ez ugyan ilyen lehet, csak mégis azért modernebben. Munkába menet szét feszít a gyomorgörcs, egész napos stressz, pedig árufeltöltő vagyok, stresszelek a semmin. Nem értem miért. Már 5 éve ez megy, meguntam a sz.arakodást. Naponta megkérdezem magamtól, "hogy jézusom, mit keresek én itt?" Azok a befásult emberek az utcán (beleérte magamat is) jaaaj, lerí róluk, hogy őket is csak a túlélő ösztönük tartja még életben. Mit csináljak?

2018. júl. 17. 22:27
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Na, épp ezért utálom az életet. Még ha egésznap dolgozni kéne, egye fene még azt is elfogadnám, de ilyen munkatársakkal lehetetlen....illetve ha végigmegyek az utcán elkap a hányinger. Sok álszent aki minden jót kíván ha találkozunk, de ha elmondom neki, hogy megyek nyaralni külföldre, akkor egyből "ooh hogy rohadjál meg". Természetesen ez csak példa volt. Szánalmas az egész emberiség.
2018. júl. 19. 23:20
 22/31 anonim ***** válasza:

Nagyon egy cipőben járunk. Talán nálam még annyival rosszabb is a helyzet, hogy depresszió mellet szorongós, nagyon gátlásos önbizalomhiányos vagyok. Ismerkedni nagyon nehezemre esik, nem vagyok jó a felszínes társalgásban, így nem is túlzottan vagyok jó társaság mások számára. Barátnőm nem volt, egyetlen lánynál próbálkoztam, lerázott. Hiába vagyok kedves, őszinte, hűséges, manapság ez nem erény (elvileg nem is vagyok csúnya). Pedig nagyon igényelném a szeretetet, régóta magányosnak érzem magam. Egy "barátom" volt, akivel már több mint egy éve nem beszéltem, mert a végére abból is egyoldalú barátság lett. Aztán hagytam én is a p*csába.

2 hónapja szinte nem is tettem ki a lábam a lakásból.

Egyszerűen undort érzek az emberek iránt, egyre több a sorozatgyártott majom (nem mindenki ilyen, de egyre többen), semmi egyéniségük nincsen mert mindent a média ad a szájukba, ami elbutította őket. Az emberek tele vannak hátsó szándékokkal, gonoszsággal, kétszínűséggel, önzéssel és kárörvendéssel.

Folyamatosan megy az általánosítás, az emberek beskatulyázása, a gyűlölködés, az áldozathibáztatás. Ha valaki öngyilkos lesz, az első megnyilvánulás az, hogy "úgy kellett neki, gyáva féreg volt", közben lehet, hogy el sem tudják képzelni milyen élete volt. Egyszerűen nincs az emberekben semmi empátia, együttérzés. Tisztában vagyok vele, hogy nálam vannak sokkal rosszabb sorsú emberek is, de sajnos kilátástalannak látom az életemet, meg nem tudnám mondani, hogy legutóbb mikor voltam őszintén boldog életemben, de nem mostanában.

Nem vagyok egy panaszkodós típus, nem is szeretek középpontban lenni és erről az egészről egyébként még senkivel nem beszéltem. Öngyilkos most még nem leszek mert nagyszüleimnek nem akarok fájdalmat okozni, és még a legjobb módszert is ki kell találnom, hogy minden "jól" süljön majd el. Ne is fájjon nagyon, ne is rokkanjak bele, és ne tudják megakadályozni, hogy aztán az őrültek közé zárjanak, utána pedig megvetően nézzenek rám.

Hogy te mit tegyél, azt sajnos nem tudom megmondani, az lenne a legklisésebb válasz, hogy csináld azt, ami boldoggá tesz, de könnyű azt mondani... 20/F

2018. júl. 21. 17:19
 23/31 A kérdező kommentje:
Na...üdv a klubban. :) A szorongás rám is nagyon jellemző. Szinte betegesen. Amit az emberekről írtál, teli találat.
2018. júl. 22. 13:08
 24/31 anonim válasza:
Ne fojts el semmit! Az a legrosszabb,ha valamit nem tudsz megélni. Engedd szabadon az érzéseidet,add ki magadból a dühödet. Ha megsért valaki,igenis üsd meg,hogy fetrengjen a vérében.
2018. júl. 22. 20:12
 25/31 anonim válasza:

Hello!

Iskolába járok... Valamikor én is ezt éreztem.... Ismételten a napokat , nem nagyon volt társasági életem. Egyre gyakrabban kezdtem az ilyenekre gondolni. Próbáltam kilépni ebből. Elkezdtem tanulni biológiát . Magas fokon... Egyetemi szinten. Ezzel tűntem ki a többiek közül . Majd ez nekem kevés lett , többet akartam... El kezdtem japánul tanulni... Amivel valószínűleg nem megyek sokra... De javult az ön értékelésem. Majd el kezdtem az informatikában foglalkozni ... Mára már 1 script nyelven 1 leírónyelven és 6 progi nyelven tudok . Ebben senki sem támogatott . Nem szorultam pénzhez. Majd egyre kezdtem ismerkedni a hasonló érdeklődésű körűekkel ... És már jó a helyzet. Mind ezt 8 óra suli és 2 órányi egyéb tanulás kellett. Csinálj olyan dolgokat , amik felkeltik az érdeklődésed. Lassú lesz, de végül ... Nagy eséllyel boldog leszel .... Összességében... Melyik kurv4 fogaskerék tud japánul?

De aha még is... Az öngyilkosság mellet vagy... Nézz farkasszemet az öngyilkossági eszközzel vagy fél órát ... Mert azé ember arra van kitalálva , hogy éljen ... Minden élőlény nem benne van 2 alapvető ösztön:

- védd az életed

- ha az utódodról van szó... Akár a tiédet is áldozd fel

Mert a gyenge fiókák is élni akarnak... Csak nem képesek rá... És te most élsz.

13/F ... Igen 13 ... Ez van

2018. júl. 22. 21:34
 26/31 anonim válasza:

Ui: az az "e" betú nem kell az "az' mögé.

És ha a nullán vagy ... Onnan már nincs hova menned... Csak feljebb. Vagyis élj a mának . Csináld amit tényleg szeretsz . Ami tényleg érdekel.pl a hobbidat, ha nincs , találj . Járj szép helyeken... Kalandozz... Remélem segítettem.

2018. júl. 22. 21:43
 27/31 anonim válasza:
Sokan érzik amit te hidd el és sokan utálják az életüket ilyen olyan okokból! Azt is tudják nincs minden rendben az emberi élettel.Mégis lenne más választásod minthogy elfelejtsd valódi önmagad a mindennapokban? Nem nincs! A gondolkodásmódot kell megváltoztatnod hogy a pokolban is képes legyél Önmagad boldoggá tenni! Nem lesz egyszerű de ha igazán dolgozol rajta menni fog! Meglehet tanulni mindent!
2018. júl. 23. 20:51
 28/31 anonim ***** válasza:
Ez egy súlyosabb lelki betegség tünete. Talán ért valamilyen fajta tragédia amikor még gyerek voltál? Először is az okát kell kikövetkeztetni. Utána jöhet a kezelés. Az öngyilkosság olyan lehetőség amivel csak te jársz jól,a családok és barátok nem. Minden emberi élet számít. Még a leghitványabb emberé is. Ha gondolod megpróbálok segíteni.
2018. júl. 27. 05:42
 29/31 anonim válasza:
Mi történt veled, kérdező? Aggódtam érted, néha eszembe villant, hogy vajon mi lehet veled...
2019. máj. 21. 05:09
 30/31 A kérdező kommentje:
Már jobban vagyok, találtam néhány új barátot...köszi szépen.:)
2019. máj. 21. 10:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!