Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Utálok élni, mit tehetnék?

Utálok élni, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Kezdem az elején: 16 évesen elkerültem gyakszára, megutáltatták velem a szakmát, illetve az egész munkát. Most 22 éves vagyok (férfi) nem a szakmámban dolgozom. 16 éves korom óta mély depresszióban szenvedek. Most leírom, hogy nem tini depresszió, aki kiposztolja minden oldalra, hogy kínja van. Ide is már csak kényszerből írom ki, mert nem tudok kihez fordulni. Nagyon szenvedek. A családom nagy része elég konzervatív és nem tudják elfogadni az én mentalitásomat. Már alkoholhoz is fordultam, de kezdem magam elég zavartan érezi magam miatta. Minden reggel felkelni is alig van értelme, legalábbis én így érzem. Utálok 6 napon keresztül 8 órát dolgozni. Családom azt mondja "legalább megfizetnek, motiváljon a pénz". NEM. Engem nem motivál az a pár ezer forint. Én szabad akarok lenni, nem fogaskerekekkel kitömött modern rabszolga. Már gondolkodtam azon, hogy borotvapenge-meleg víz azt viszlát. Egyedül a családomat sajnálnám. Nem érzem úgy, hogy ide való lennék, ennek az életnek nevezett sz.rra. Nem tudok boldogulni. Volt pár haverom az életben, de azok is ilyen jött-ment haverok voltak. Bulikba is (ahol természetesen szintén egyedül vagyok) olyan jól nyitok az emberek felé és egyszerűen nem....:"D. Barátnőről teljesen lemondtam... Egyszerűen életképtelennek tartom magam. Ami szerintem így is van. Állatvilágban is pl. madaraknál, a gyenge fióka elpusztul. Ez ugyan ilyen lehet, csak mégis azért modernebben. Munkába menet szét feszít a gyomorgörcs, egész napos stressz, pedig árufeltöltő vagyok, stresszelek a semmin. Nem értem miért. Már 5 éve ez megy, meguntam a sz.arakodást. Naponta megkérdezem magamtól, "hogy jézusom, mit keresek én itt?" Azok a befásult emberek az utcán (beleérte magamat is) jaaaj, lerí róluk, hogy őket is csak a túlélő ösztönük tartja még életben. Mit csináljak?

2018. júl. 17. 22:27
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Igen, meglehet. Pont azokat a válaszokat vártam, akik ebben szenvednek és van rá gyógymódjuk, vagy akinek van egy kis rálátása a dologra. Akit nem foglalkoztat, csak "dögölj már meg, jaaaj megint egy depis valaki", azok nem is értem miért írnak. Ilyen az ember sajna, mindig a gyengébbeken "kell" levezetni a napi sérelmeiket.
2018. júl. 18. 23:34
 12/31 A kérdező kommentje:
Amúgy még annyit, hogy ezek a csipkelődő emberek is legalább annyira betegek mint én, csak rajtam rossz kedvben (depresszióban) mutatkozik meg, náluk meg pszichopata, érzelemmentes agresszióba. Ennyi. Mindegy, vegyétek úgy, hogy ez a kérdés nem létezik, ha már nem lehet törölni.
2018. júl. 18. 23:46
 13/31 anonim ***** válasza:
Kérdező! Én ugyanilyen helyzetben voltam, mint Te, és csak az tudott engem helyretenni, hogy nem mentem többé dolgozni, se a suliba. Igaz, én még megtehetem, mert csak 16 vagyok, de inkább élj napról napra, mint hogy szenvedj egész életedben. Most nem mondom, hogy tartasd el magad a szüleiddel, de lehet csak az az egyetlen megoldás. Én se úgy voltam vele, hogy ,,na akkor most nem megyek, mert megtehetem,'' hanem öngyilkosságot kíséreltem meg (nem írom le hogyan, mert 4 órás vajúdás volt ez a ,,kísérlet,'' az egyik legfájdalmasabb és legrosszabb módszert választottam, de mikor pszichiátriára és a zárt osztályra kerültem, mindenki rájött, hogy nekem nem tesz jót az a stressz, ami a suliban/munkahelyen ér. Nem mondom, hogy kísérelj meg öngyilkosságot, de valami nagy lépést kell tenned, hogy ne kelljen bemenned melózni. Ha akarsz velem beszélgetni, írhatsz privátot, meghallgatlak. 16L
2018. júl. 19. 14:28
 14/31 anonim válasza:

22 éves vagy, a depressziótól eltekintve,életerős egészséges ember. Mivel nem ismerlek így nehezebb is segíteni de próbálkozom.

Mi tart vissza attól hogy felmondj és keress új munkát ami esetleg még tetszik is? Hidd el ha egy sz@r munkahelyed van,sokkal jobban fogod magad érezni már attól is ha odaállsz a felettesed elé és azt mondod : viszlát!

Mi az amit szeretsz csinálni? Vagy inkább olyasmi ami mindig érdekelt de még nem próbáltad ki?

Mi az amitől ha megtörténne azonnal úgy érzed jobb lenne?

Bocsánat hogy kérdezek,de a válaszaid segítenének.

Emellett a hozzászólónak aki szakembert javasolt, igaza van. Nem ciki ha arra van szükség,hidd el sokkal többen járnak szakemberhez mint az elképzelnéd,csak sajnos jelenleg sokak felfogása megragadt ott hogy erről még beszélni se beszéljünk mert hülyének néznek. Na azokkal az embereknek ugyanannyi vagy még több problémájuk van mint neked.

2018. júl. 19. 14:44
 15/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó két választ. :) Nem a munkahellyel van baj. Az egész felfogásommal. Ez az én hibám, én gondolom rosszul, elismerem. Nem szeretnék modern rabszolga lenni, aki reggel felkel, dolgozik, hazamegy, lefekszik. És ez ismételve életem végéig? Komolyan ez az élet? Ne máár. Én ebben nem tudok élni. Inkább jöjjön valami ismeretlen a halál után. Ennél bármi jobb lehet. Nem tudjátok milyen nyomasztó reggel napfelkeltében elindulni dolgozni és arra kell hazamennem, hogy sötétedik. És így megy el az egész élet. Ajánlom a "Radírfej" c. filmet, annak aki nem érti ezt az érzést. Tiszta ugyanez van. Persze a történet teljesen más, de magára a hangulatra kell koncentrálni.
2018. júl. 19. 19:33
 16/31 anonim válasza:
15-ös vagyok. Azt mondod nem a munkahely a rossz... de mégis egy mókuskerékben érzed magad. Csinálj valami mást,és itt nem arra gondolok hogy válts egy szintén hajnaltól estig tartó ugyanez csak pepitában munkahelyre. 22 éves vagy,gyakorlatilag azt tehetsz amit csak akarsz. Keress olyan munkahelyet ami változatos,esetleg utazással egybekötött. Nem tudom mi a végzettséged,mert irtad hogy nem abban a szakágban dolgozol,de ha szereted amit tanultál,keress olyan helyet ahol azzal foglakozhatsz. Ha azzal foglakozol amit szeretsz és ez egyben a munkád is már nem is lesz olyan egyhangú és elkeserítő.
2018. júl. 19. 20:25
 17/31 anonim ***** válasza:
Senki nem érti meg a kérdezőt, ez vicces. :D Vannak emberek, akiknek NINCS kedvük SEMMILYEN munkához. Én is ilyen vagyok, ezt el kell fogadni. Pszichológus, de még a pszichiáter sem segített rajtam... Kedves Kérdező, komolyan kérdezem... Leszünk együtt csövesek? Majd szerzek neked piát meg kaját. :D
2018. júl. 19. 20:54
 18/31 anonim válasza:
Kedves kérdező! Talán segít valamit a válaszom. Gondolj néha az olyan emberekre, akik nálad is rosszabb helyzetben vannak. Például a testi-szellemi fogyatékosokra, akiknek jól esne egy kéz simogatása az arcukon.
2018. júl. 19. 21:48
 19/31 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó, hogy nem értenek meg. Az nem baj, ha nem egy véleményen vagyunk. Csak miért kell ilyen barbár módon ellenem szegülni...most nem csak az itt látható válaszolókra értem. Jött pár elég kemény üzenet is. Annyit kérdeztem, hogy aki szenvedett ilyen problémába, hogy reggelente gyomorgörccsel kel, meg azon idegeskedik, hogy mi lesz, szorong minden sz.ar miatt, az adjon tanácsot, hogy ő milyen módon lábalt ki belőle. De pár pszichopata gyanús ember fel se fogja és csak támadnak. Azért írtam, hogy némelyik kommentelő, privát üzenet írója betegebb, mint én. Érdekességként itt van egy kis kóstoló a pszichopata eberek viselkedéséről, gondoltam bemásolom ide, hátha magára ismer valaki:

""Általánosságban azt mondhatjuk, hogy az ilyen személyiségzavarban szenvedő ember nem érez. Nem érez megbánást, bűntudatot vagy lelkiismeret-furdalást a tettei miatt, sokszor elhárítja magáról a felelősséget mondván, az áldozata megérdemelte, amit kapott. Nem érez empátiát, nem tud együtt érezni másokkal, ezért gyakran tapintatlan, lenéző és érzéketlen más emberekkel szemben. A viselkedése sokszor távolságtartó, hideg. Noha mindig tudja, mit kell mondani, de a szavai mögött kevés a meggyőződés és a valós érzelem.""

Tisztelet a kivételnek.

2018. júl. 19. 21:52
 20/31 anonim ***** válasza:
Nem lesz valaki attól pszichopata/baltásgyilkos, hogy buta veled szemben. Az emberek többségéből hiányzik az empátia, sokan be vannak savanyodva, illetve irigykednek a semmire, és könnyen okoskodnak.
2018. júl. 19. 22:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!