Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Baj az ha "fukar" vagyok?

Baj az ha "fukar" vagyok?

Figyelt kérdés
Az őszintét megvallva nem szeretem a pénzemet elkölteni, bár nem mindig volt ez így, szinte az összes pénzemet, amit eddigi diákmunkáim során nyaranta kerestem, mind elköltöttem erre-arra. Most viszont szinte, mint egy 180-as fokos fordulatot véve, mindig csak arra költök, amire nagyon muszáj, ugyanis minek költsem a pénzemet, ha tervben van egy autó, vagy egy olcsóbb ház. Ti nektek mi a véleményetek? Szerintem inkább legyen valaki fukar, mint, hogy az egész pénzét elköltse sok haszontalan dologra. 19/F
2017. nov. 9. 23:13
 1/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért ebbe a kategóriába raktam, de hátha javítja a gyk.
2017. nov. 9. 23:13
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Ha ez nem azt jelenti, hogy az is nehézséget okoz, hogy megvedd amikre viszont tényleg szükség van akkor nem fukar vagy, hanem csak megtanultad beosztani a pénzed és takarékoskodsz. Ha tervben van autó vagy ház, az nagy cél- jó, hogy tudod tartani magadat hozzá. Én nem mondanám ezt fukarságnak vagy negatívumnak.
2017. nov. 9. 23:34
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
Ez nem fukarság. Nagyon ügyesen csinálod. Én pl. képtelen vagyok rá, pedig majdnem kétszer annyi idős vagyok mint te.
2017. nov. 9. 23:43
 4/9 Unikornispata válasza:
47%
Jól teszed!
2017. nov. 9. 23:51
 5/9 anonim ***** válasza:
25%
Én is ezt csinálom, 15 éves vagyok és 1 év alatt sikerült össze szednem negyed milliát, suliba járással, házi munkákkal stb. és nem dolgazhatok hivatalosan. Szeretnék majd egyszer venni egy BMW e36 M3-at :D
2017. nov. 10. 00:34
 6/9 anonim ***** válasza:
76%
Alaphelyzetben a pénz arra van, hogy elköltsük. Nem mondom, hogy nem kell sporolni, de azért ne úgy tedd, hogy kenyéren és vízen élsz csak azért hogy megfogj 100ft-ot például.
2017. nov. 10. 05:28
 7/9 anonim ***** válasza:
70%

Akkor egy kereszt kérdés: melyiket veszed meg előbb?

Az autót, vagy a házat?

Nem fukar vagy, csak takarékos, a feltett kérdésre érdekelne a válaszod, indoklással együtt. :-)

2017. nov. 10. 05:34
 8/9 anonim ***** válasza:
80%

Mivel konkrét példákat nem írtál így erre érdemben nem lehet válaszolni. Mindenki csak a saját világnézetét tudja kivetíteni rád.

Mire nem költesz, mi az ami szerinted már nem normális, hogy nem veszed meg? Pl. azért hagysz ki baráti találkozókat, hogy ne kelljen 1000 Ft-ot kifizetni egy menüért egy gyorsétteremben, vagy éppen szakadt ruhákban jársz, mert inkább spórolsz?

pont az lenne a mérvadó, hogy hol a határ. Nyilván az előny, ha spórol az ember és vannak távlati tervei, nem pedig csak él egyik napról a másikra. De mindennek van határa

2017. nov. 10. 07:25
 9/9 anonim ***** válasza:
67%

Fukar akkor vagy, ha a szükséges dolgokra nem akarsz költeni.

Te inkább takarékos vagy, ahogy látom.

Idáig meg pazarló voltál, ill. még csak tanultad, hogyan kell a pénzt jól költeni.

2017. nov. 10. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!