Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Az ide kiírt "Mit gondoltok...

Az ide kiírt "Mit gondoltok erről a történetvázlatról? Érdekelne titeket stb. ", típusú kérdéseknél a kérdezők többsége miért olyan rettentő fukar az információkkal?

Figyelt kérdés

Van több dolog is, amit utálok az ilyen kérdéseknél Például a többsége a kérdezőknek nem írja le a karakterei nevét, csak így hivatkozik rájuk, hogy mondjuk, "a mágus fia", "a lány" "a herceg" tehát vagy annyira lusta, hogy még ki sem gondolta a nevüket, vagy egyszerűen azt gondolja, hogy így is tudunk könnyen véleményt alkotni, ez az egyik.

A másik, meg amikor ír egy négy soros "szinopszist" és várja a véleményeket, csak azt nem tudom, hogy mire?

Még a legvisszafogottabb szinopszisnak is minimum fél oldalnak kéne lennie, ha abból regényt tervez valaki, erre kiírják ide néhány sorban, hogy véleményezzük, amit egyszerűen így nem lehet.

A harmadik, aki félti a "nagy művét" és csak privátban küldi el, és általában ezek a leggyatrábbak, nem akarok általánosítani, de minél jobban titkolja valaki az alkotását, annál kevésbé kéne.

Félreértések elkerülése céljából írom, vannak itt is jó szinapszisok, néha meglepően ötletes dolgokat is találok, az utóbbi napokban sok ilyen kérdést olvastam vissza az elmúlt néhány évből, de a többség egyszerűen bámulatosan gyatra az, hogy a történet rossz hagyján, de még a róla kiírt kérdés is az.

2016. dec. 29. 19:18
 1/4 A kérdező kommentje:

Mielőtt valaki más kiszúrja "vannak itt is jó szinapszisok" helyett itt is szinopszisokat akartam írni.

(bár gondolom jó szinapszisok is vannak errefelé, az íráshoz az nagyon kell :-)

2016. dec. 29. 19:29
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Azért mert neveket egyáltalán nem könnyű választani. Főleg ha egy kitalált vilgában ír. Szóval könnyen lehet, hogy maga a karakter már megvan neki, de még nincs elnevezve. Nálam is így van a legtöbbször.

Fordított eset, amikor van már egy jó név, de a karakter nincs meg hozzá.

2016. dec. 29. 21:53
 3/4 anonim ***** válasza:

*Illetve ha nem tetszenek a létező nevek, akkor muszáj újakat is alkotni. De ott is vigyázni kell, mert a legtöbb egyáltalán nem hangzik természetesen. Az egyetlen olyan név, ami tetszett és én találtam ki, az a "Thédor" keresztnév volt.

Már a legtöbbször óangol, meg mindenféle középkori angol vezeték meg keresztneveket hibridizálok, de valahogy mindig félremegy. :D

2016. dec. 29. 21:59
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A nevek problémája inkább marginális. A kérdező valószínűleg azért emelte ki, mert néha rettentő kusza vázlatokat tudnak feldobni az emberek, ahol elkélne pár név, nem csak "a fia barátjának a szobatársának a barátnője, majd az ő barátnője, majd a keresztanyjuk, akivel összejön a főszereplő mostohalányának az unokatestvére". Ha nincs név, legalább annyit lásson be az ilyen kérdést kiíró, hogy ez így érthetetlen, és adjon nekik valami munkanevet.

Egyébként általában azért kevés az infó, amiért a kérdező is sejti: nincs miről írni. Nincs igazi háttér, valódi vázlat, csak egy homályos sztori, ami a kifogásolt pontok alapján bármikor változhat, és hat erősebb kritika után valami totál mássá alakul.

2016. dec. 29. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!