Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem tudom, hogyan kell viselke...

Nem tudom, hogyan kell viselkedni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy hogy viselkedjek az iskolában, meg úgy általában emberek között. Valahogy mintha nem érezném, mit szabad és mit nem, de alapvetően az jellemző rám, hogy nagyon félek a leéégéstől emberek előtt (ez régi "élmény"), valamint tudat alatt valahogy elkezdem teljesen leutánozni azt, akivel sok időt töltök. Tudom, hogy hülyén hangzik, de azt sem tudom, van-e személyiségem. És suliban, mint mondtam, vhogy nem tudom, nem érzem, hogy mikor mit lehet vagy érdemes mondani. És azt veszem észre, hogy nem vesznek komolyan. Nem tudok beilleszkedni nagyobb közösségekbe. Én állandóan úgy érzem, hogy középpontba kell(ene) lennem (maximalista vagyok), de sosem sikerül. Nem bírok bekerülni a figyelem középpontjába, nem vagyok népszerű, és ezért töketlennek érzem magam. Ráadásul suliban teljesen máshogy viselkedek. Próbálok jó arc lenni, de tudni kell rólam, hogy nagyon érzékeny vagyok, és egyszerűen megöl a tudat, hogy én, aki ilyen vagyok, és tudom, hogy ezt szeretik a lányok -tehát az olyat, aki valóban jólelkű, nem csak mártírkodik- nem bírom ezt kimutatni. Mert az előző sulimban is hülyén viselkedtem, aztán rájöttek az érzékenységemre, és nagyon mély sebeket hagytak bennem. És most emiatt valahogy játszom a "kemény fiút", de otthon meg teljesen depressziós vagyok, meg bőgök egy csomót, mert nem tudok közel kerülni a lányokhoz. Az olyan, aki meg bunkó paraszt, már elnézést, meg szétrobban az egójától persze tud csajozni. Mit tegyek szerintetek? Halálosan elegem van.
2010. máj. 26. 21:59
 1/8 anonim ***** válasza:

Tudom ajánlani [link]

sztem szükséged lenne rá.

2010. máj. 26. 22:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Én hasonló dolgokkal élek már jópár éve. Én próbáltam előnyt kovácsolni belőle. Kb 5 barátom van, a többiek levegőnek se néznek. De a háttérben kíváncsiak rám, mert igyekszek titokzatosan viselkedni, és így mindenki titokban szemmel tart. :D És ha valaki közel akar férkőzni hozzám, az megismer és megtudja, hogy milyen érzékeny és segítőkész ember vagyok, és a barátom lesz, és elmondja, hogy milyen pletykák keringenek rólam. :D
2010. máj. 28. 21:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Én bunkó paraszt vagyok, mégsem tudok csajozni, hoppá a logikád megbukott.
2010. máj. 28. 23:03
 4/8 A kérdező kommentje:
Miért vagy bunkó paraszt? Jó az neked?
2010. máj. 28. 23:16
 5/8 anonim ***** válasza:
Ezt mások mondják, pedig én csak elmondom nekik az igazságot szarkasztikusan és hasonlatokba préselve és ezt élvezem.
2010. máj. 28. 23:34
 6/8 anonim válasza:

Ez valószínűleg, ha nem is nagyobb mértékben, de az évek múlásával javulni fog. Azaz kiegyensúlyozottabb, és összeszedettebb leszel. Azonban erre rá lehet erősíteni:

ha sikerülne találnod egy olyan tevékenységet, hobbit, életcélt, amelyben következetes munkával sikert érsz el, az önbizalommal fog eltölteni, beépül a személyiségedbe, és tudod hányadán állsz magaddal.

Nagyon sok olyan fiatalember van, mint ahogy leírod magad.

Jelentős százalékuk elmegy a konditerembe - amit egyébként annyira nem tartok rossz ötletnek -, hogy egy erősebb testbe meneküljön. Ez így nem elegendő megoldás, de minden sikernek tekinthető, amiben az ember fejlődni képes.

Azt mi van akkor, ha valahol épp leégsz? Vagy egy lány nemet mond? Vagy esetleg lekezelően bánik veled bárki? Vagy mondjuk egyszer véletlen megbotlasz egy hölgyemény előtt?

Az égvilágon semmi. Az esetek többségében fél óra múlva senki nem emlékszik rá, és te magad sem, ha nem görcsölsz az ilyen lehetőségeken, vagy esetleges bekövetkezésük után!

Tégy be egy jó filmet! Azután ha pihentél, dolgozz keményen! A pillanatnyi sikertelenség sose csüggesszen, hiszen annyi életerület van! Eljön még a Te időd!

2010. máj. 29. 22:15
 7/8 A kérdező kommentje:

"Azt mi van akkor, ha valahol épp leégsz? Vagy egy lány nemet mond? Vagy esetleg lekezelően bánik veled bárki? Vagy mondjuk egyszer véletlen megbotlasz egy hölgyemény előtt?

Az égvilágon semmi. Az esetek többségében fél óra múlva senki nem emlékszik rá, és te magad sem, ha nem görcsölsz az ilyen lehetőségeken, vagy esetleges bekövetkezésük után! "

Ebben igazad van, de ez az én esetemben már túlnőtt az egyszeri alkalmakon. Ez már belém épült, állandóan hülyeségeket csinálok, úgy érzem, hogy kvázi sosem adom magamat, mert mindig csak utánozok, és amikor az agyamban gondolkozok valamin és magamban beszélek, csak akkor érzem a valódi személyiségemet. Mindig rossz visszhangot látok magamról, az osztályban sincs szavam, és a legrosszabb az, hogy ez engem folyamatosan kínoz, mert érzem, hogy sikeresnek kellene nekem is lennem, sőt nekem kellene a legjobbnak lennem.

2010. máj. 29. 22:40
 8/8 anonim válasza:
Várj csak! Hétfőn tudok a gép előtt lenni (mindjárt utazom). Most 35 éves vagyok. Sikeres. Nem volt mindig így. Talán segít ha elmondom a saját történetem.
2010. máj. 30. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!