NAPLÓSOK! Ti mindent le szoktatok írni a naplótokba?
11 évesen kezdtem naplót írni, akkor még rajzoltam is bele. Kamaszkoromban mindent leírtam, főleg az érdekes történéseket, kit láttam, ki nézett rám, mondott-e valamit, mit érzek, és szigorúan minden nap írtam. :) A hétköznapi dolgokat, napirend-szerűeket (pl. boltba voltam, edzésere mentem) azokat nem, csak ha jelentősége volt. Jó volt később visszaolvasni, tanulságos. Később nem írtam minden nap, csak a fontosabb eseményeket, belső történéseket, lelkiállapotomat. A Naplómnak lelkiztem. Most 3-4 évtizeden túl, ritkán írok, az igazán mély és jelentős dolgokat és főleg ezeknek lelki-, érzelmi vetületét. Jó kiírni. Félreértés ne essék, van kinek elmondanom, de nagyon jó leírni magamnak, megfogalmazni, sok mindenre rájön közben, vagy később az ember.
Én nem vertem nagydobra, hogy naplót írok, de olyan helyen tartottam, ami tabu volt a családtagoknak, így nem kellett tartanom attól, hogy bárki belenéz. Tudták, de tiszteletben tartották. Kamaszkoromban volt egy "utazós naplóm", táborba, nyaralni azt vittem magammal, ez lakattal zárható volt. :)
Szerintem a napló írás nagyon egyéni, az a lényeg, hogy Neked mi a fontos, és mit esik jól leírni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!