Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy lehet igy élvezni a...

Hogy lehet igy élvezni a huszas éveket?

Figyelt kérdés

26 vagyok, most vettem egy kis 30 m² lakást, de ez is és az autóm is úgy jött össze hogy mindent félretettem, nem utaztam, alig költöttem csak az alapokra.

Mióta kiszabadultam az egyetem padjai közül csak dolgozok és 0 cost hobbykat nyomok: szaladok (szivesen edzenék is de a teremre is sajnálom a pénzt), a 10 éve kapott zongorán játszogatok, filmeket sorozatokat könyveket torrentezek (igen még a könyvekre is sajnálom a pénzt) és ingyenes gameket nyomok a haverokkal. A hétvégi program is max abból áll hogy haverokkal két sör péntek este..

Ha minden jól megy 29 leszek mire előtörlesztéssel kifizetem a bankot a lakásra, persze továbbra is minden forintot ami a kötelező kiadások felett van bele az előtörlesztőbe szóval még 3 évig ugyanez az élet..

Belegondolva hogy 30-as éveimben úgy fogok visszagondolni a huszas éveimre, hogy csak dolgoztam és ezen kivül semmi, az egyetemista éveim is csak 1,5 év volt a COVID miatt..

És én még diplomával pénzügyesként dolgozok 3,5 nyelv birtokában korrekt fizetéssel, el nem tudom képzelni valaki aki 300k nettót keres egész 20-as éveiben vagy aki albérletbe rakja minden megtakaritását hogy tud bármi motivációt szerezni ahhoz, hogy reggel felkeljen és elmenjen dolgozni...

Tudom itt főleg a saját lakás az ami miatt ennyire megszoritottam magam de akkor meg azon pánikolnék, hogy már 30 leszek és a lakásárak úgy elsűvitenek melettem, hogy örök életemben másnak hordanám a pénzem egy albiba amiből bármikor kibszhatnak..

És még ez csak egy szros garzon és szülői segitséggel..

Látom instán más ennyi idős korára már az egész világot körbeutazta és most házasodik (TUDJÁTOK MENNYIBE KERÜL MANAPSÁG EGY LAGZIII?????) én még a csajozást is drágállom :)))

Szal ja kicsit el vagyok keseredve :((

tegnap 10:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem ha ennyire sajnálod akár egy könyvre is a pénzt,akkor ez nem fog változni

Most ezzel nyilván nem azt mondom, hogy két kézzel szórd a pénzt,csak ha a hobbijaidra/szórakozásra sajnálod a pénzt,akkor hogyan akarsz ezen változtatni?

Értem,hogy a lakás miatt nem akarsz „feleslegesen“ költeni,de sajnos vagy nem sajnos a legtöbb dolog igényel valamennyi plusz költséget és így nem fogsz tudni elkezdeni élni meg élvezni az életet

A csajozást meg akkor úgy tervezed,hogy majd az esetleges hölgy hív meg mindenre vagy ő vesz neked ajándékot szülinapra,de te neki nem?

Egy esetleges kapcsolat is kiadásokkal jár (és most nem a golddiggerekre gondolok)

tegnap 10:44
 2/2 anonim ***** válasza:
Kicsit szerintem téves a gondolkodásmódod, főleg a jövődre tekintve. Én pl 28 vagyok, albérletben élek, van saját kocsim, a félretett pénzem pedig félre van téve és gyarapodik, egyelőre önerőnek lenne elég egy lakáshitelhez, de nem vágyom rá egyelőre. Emellett beutaztam az elmúlt években Európát, dolgoztam is több külföldi országban és élveztem az életet. Cserébe én most vagyok harmadéves egyetemi hallgató levelezőn, munka mellett ez jó nagy szívás, de nem megoldhatatlan. Nem értem, hogy mivel vagy beljebb egy 30 m²-es garzonlakással, mivel például ott még egy barátnővel el lehet lenni, de gyerekkel nem. Ahogyan azt sem értem, hogy miért akarsz mindenképp esküvőt meg lagzit ez esetben, egyáltalán nem kötelező. Mellesleg ha mégsem jön össze és netán elváltok, akkor házassági szerződés híján ugrana a lakásod és egyéb ingóságaid tulajdonjogának a fele a feleségednek, netán válóper, stb. Kicsit gondolkodj racionálisabban, és tekints ki a saját buborékodból, nyiss a világra.
tegnap 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!