"A bolondnak is megéri" mit jelent?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy ha valami jó árban van, akkor érdemes megvenni, és erre szokták mondani. De nekem mondtak már olyat, hogy ez neked is megéri, és ezt én olyan lealacsonyítónak találom, mivel nem tudom miért mondják, keveset érek? Nem tudom jól érzem-e, vagy csak én vagyok magammal szemben kishitű?2017. júl. 31. 13:49
1/5 anonim válasza:
Vagy arra értette, hogy zsugori vagy, vagy arra, hogy szegény. Egyik sem egy pozitív dolog.
2/5 anonim válasza:
Rosszul tudod. Éppen az ellenkezője a valódi értelme. Azaz értéken felül adják. A bolondnak is megéri tényleges jelentése éppen a fordítottja. Nem éri meg az árát.
3/5 anonim válasza:
A neked is megéri és a bolondnak is megéri nem ugyanaz. Mivel ezzel őt sérti meg.
4/5 A kérdező kommentje:
Csak azért kapcsoltam össze a kettőt, mert hallottam már valakitől, hogy miközben magára vonatkoztatva mondja, hogy: "a bolondnak is megéri, hát még nekem"
2017. júl. 31. 17:57
5/5 anonim válasza:
Ez tréfás megjegyzés bántó szándék nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!