Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tanulás, iskola? Megéri?

Tanulás, iskola? Megéri?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

10.-es vagyok, szakközép iskolába járok, eddig még úgy valahogy elvoltam, bár már évek óta szépen lassan romlik a tanulmányi eredményem, most félévkor már a 3,0 se volt meg, 2,9 lett a félévi átlagom, és megbuktam matekból.

Nem is csoda, mivel nem tanulok szinte semmit, néha-néha egy két dolgozat előtt nagyjából átnézem a dolgokat, de egyszerűen képtelen vagyok magam rászánni leülni és hosszabb ideig tanulni, mellette órákon sem nagyon tudok koncentrálni, mindig valami más jár a fejemben.

Mire hazaérek már hulla fáradt vagyok, különösebben semmi hasznosat nem tudok csinálni.

Úgy érzem az iskola elveszi minden időmet, mellette szinte semmi mással nem tudok foglalkozni, különösebben a szakma sem érdekel amit tanulok, azt hittem az elején még, hogy jó lehet, de nem tudnám elképzelni, hogy egész életemben ebben a szakmába fogok dolgozni.

Félre ne értsen senki, nehogy azt higgye bárki is, hogy egy lusta, semmire kellő vagyok, szorgalmas, kitartó vagyok, csak valahogy ez az iskola dolog nem igazán megy nekem.

Nem szeretném úgy végezni mint az emberek nagy része, hogy nagy nehezen elvégzem ezt az iskolát, aztán egész életembe 100-200 ezer ft-ért hónapról, hónapra szenvedhetek. Szüleim ezt csinálják, de nem szeretném ezt követni, vállalkozó szeretnék lenni, komoly tervekkel, célkitűzésekkel. Eddig a szüleim nevelése, és a külső hatások tettek azzá aki most vagyok, de úgy érzem ideje átvennem az irányítást, és úgy érzem képes vagyok bármit elérni, ha azt igazán akarom, és kitartóan küzdök érte, viszont az iskola úgy érzem elveszi minden energiámat, és nem tudok mellette leülni, és átgondolni alaposan a dolgokat.

Szerintetek megéri nekem iskolába járni? Mivel vagyok előbbre, ha rengeteg olyan dolgot megtanulok, amiből semmi hasznom nincs, ezek mellett nem is megy, és nem is látom túl sok értelmét a egésznek. Egyáltalán, ha mondjuk úgy döntenék, a jövőben, hogy megtanulok iskolán kívül, tökéletesen angolul, és kimegyek amerikába, ott érni fognak valamit az érettségi papírjaim?

Nem hinném, hogy sokkal előbbre lennék, ha végig szenvedném ezt az iskolát.

Lehet iskolát kéne váltanom, és megpróbálni máshol, egy olyan szakon ami kicsit jobban érdekel, és valami olyat is tanulhatnék, amit talán felhasználhatok a jövőben?

Úgy érzem, hogy, ha egy emberben megvan a kellő kitartás, szorgalom, és vannak komoly céljai, bármit elérhet, érettségi papírok nélkül is, viszont, meglehetnek ezek a papírok, de ha az utóbbi tulajdonságok hiányoznak belőle sose lesz igazán sikeres, és boldog.

Szerintem elég részletesen bemutattam a helyzetemet, szerintetek mit kéne tennem, ti mit csinálnátok a helyemben?

Előre is tisztázzuk, én nem a megváltást várom, ettől a kérdőstől, mindössze kíváncsi vagyok mások véleményére.

2016. febr. 11. 19:00
 1/7 anonim válasza:

Érettségi nélkül nulla vagy. Persze, van 1-2 kivétel, akinek mennek enélkül is a dolgai, de nálunk az érettségi a belépő bárhova.

Szerintem az angol tanulással ne várj, kezdd el még ma.

Amerikában valóban nem az érettségi érdekes, de valamilyen hiányszakmához értened kell. Ahhoz pedig tanulás kell.

Csinálj terveket, hogy milyen vállalkozó szeretnél lenni. Mivel foglalkoznál? Nincs is kedved továbbtanulni?

A hulla fáradtságot meg komolyan kellene venni. Vitaminhiány, vashiány lehet a háttérben. Ha nem alszod ki magad, akkor kuka az egész napod másnap.

2016. febr. 11. 19:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a véleményem, hogy 10-es létedre meglepően jó meglátásaid vannak! De! Nem a tanulás abbahagyását illetően, mert ha és amennyiben nem jön össze az amerikai álom és itt ragadsz, akkor majd felnőtt fejjel, munka mellett érettségizhetsz le és szerezhetsz diplomát esetleg, és lemaradhatsz egy csomó mindenről.

Nem ártana elkezdeni most már tanulni, még pont időben vagy, mert kellenek a jegyek a továbbtanuláshoz esetleg. Hidd el elég jó érzés volt, csak úgy felvételi nélkül beiratkozni a jogi egyetemre ötös magyar és töri érettségivel. Nyugi fizikából 2x buktam gimiben...egyszer év végén pótvizsgáztam is, pocsék volt.

Bár már volt egy diplomám, de az álmomat a jogot nem tudtam befejezni, munka és család mellett...lecsúsztam róla :(

Tehát és szerintem mindent a maga idejében, most tanulj ahogy csak bírsz, nézz ki az ablakon és látni fogod, hogy már előtted mások is kibírták és túlélték a középiskolát.

Ne szükséges rossznak tekintsd, hanem egy eszköznek a céljaid elérésében. Hm?

MEGÉRI NEKED ISKOLÁBA JÁRNI!

Igen, ha úgy gondolod válts, bár pont a szakot nem írtad

2016. febr. 11. 19:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok. ha valaki jónak látja a válaszomat adna egy zöld mancsot? Nekem van a legkevesebb %-om. Utálom :(
2016. febr. 11. 19:52
 4/7 A kérdező kommentje:

19:39: Rendben, köszi a választ, az angol tanulást tervezgetem, hogy még mostanában elkezdem komolyabban. A jövőbeli terveimen is elég sokat szoktam gondolkozni. A megfelelő mennyiségű alvásra figyelni szoktam, néha-néha vitaminokat is szedek.

19:51: Köszi, igen, sajnos én is azt tapasztalom, hogy a legtöbb korombelinek a bulizás, csajozás, pasizás, cigi, pia van előnyben a jővőjükkel szemben.

A tanulással küzdödök, nem adtam, fel, csak amikor az ember egész nap iskolában van, fáradtan hazajön, eszik, aztán még be kell fűteni, aztán már öt óra van, tanulni kéne, nagynehezzen előpakolom holnapi napra a könyveket, de mikor kinyitom és elkezdek tanulni, egy belső hang, mindig megszólal: csinálhatnál helyette inkább ezt, azt, ez nem is olyan fontos, nem is bírsz már koncentrálni rá, tanulj inkább később, most pihenj eggyet, tanulj inkább reggel, meg se bírsz jegyezni ennyi mindent, ez minden szabad időd igénybe venné stb.

Sajnos apám volt ilyen, hogy, és a szülei, nem voltak túl jó meglátásaik a dolgokról, és most én ez ellen küzködök, miközben azt látom, hogy a testvérem, szintén nem tanul szinte semmit, és az egyik legjobb gimnáziumba jár, szinte minden tantárgyból kitűnő, az osztálya egyik legjobb tanulója, és akkor én meg itt küzdök, pl. a matekkal, matek tanárhoz járok, elég sokat kér óránként, és elég rossz érzés, hogy ennyi pénz elmegy rá, és közben múltkor is eggyest írtam.

2016. febr. 11. 21:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok ....folytatnám :) megéri változatlanul és változatlanul lenyűgöz a 10-es világlátás-módod!

Tudom, én is hideg lakásba mentem haza, bár nekem csak meg kellett gyújtanom a bekészített tüzelőt.

A matekkal kapcsolatban: ha a testvéred ilyen jó matekos, akkor lehet, hogy többet érne, ha ő magyarázná el, mert lehet, hogy az a verzió átmenne neked. Így voltam egyszer nagyon ciki volt, de egy általánosságban tök rossz tanuló, de jó fej lány az egyes matek doga után elmagyarázta a dolgot, utána ötöst írtam, vagy mint pl. kémia, hát abból is sötét voltam, mígnem ajánlottak egy kémia tanárt, akit mindenki utált, de úgy levezette lépésről-lépésre a feladatokat, ő maga írta le sorról-sorra gyöngy betűkkel, hogy még én is felfogtam!

Igen egy valamit használunk az életben összeadás-kivonás, szorzás-osztás, százalékszámítás, mértékváltás, más hirtelen nem jut eszembe, de a sokk ismeretlenes egyenlet integrálszámításának implicit alakjait neeeeeeeeeeeem! De!

Attól még mindenki tanul egy csomó hasznavehetetlen dolgot és fejben meg nem tudunk normálisan számolni :(

A váltás sajnos néha elkerülhetetlen, ha csak szenvedést és nehézséget okoz, mindenképp, de valamit tanulni kell!

Vitaminkomplexet is célszerű lenne szedni és valami light sportolás is energetizálna szerintem.

Szép napot Neked! és hidd el, nagyszerű ember vagy!

2016. febr. 12. 07:39
 6/7 anonim válasza:
Nagyon biztatóan hatottak rám a válaszaid utolsó, pacsiztam, köszönöm!
2016. febr. 25. 10:29
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén örülök, és köszi, hogy megosztottad velem!

Minden jót Neked!

2016. febr. 25. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!