Fiatalon "megéri" rossz döntéseket hozni?
20 éves vagyok.
Sok rossz, és jó döntést hoztam már, általában adok mások véleményére/befolyásolhatnak a nehezebb kérdésekben, de ugyan olyan arányban rossz a más döntése mint az enyém.(legalábbis eddig ezt tapasztaltam.)
Én olyan ember vagyok aki tanul a hibáiból, bár néha, nagy ritkán előfordul,hogy elkövetem ugyan azt, de nem jellemző.
Jelenleg van egy autóm, amit szeretnék eladni, és másikat venni helyette.Többek között zavar,hogy nem én választottam ezt a kocsit, valamint sem a formavilága, sem a teljesítménye nem felel meg.
Viszont semmi baja nincs, megbízható.
Nem kérdeztem meg másokat,hogy mit szólnának ha eladnám, és mást vennék helyette, mert mindenki megpróbálna lebeszélni.
Simán benne van a pakliban,hogy egy szart veszek helyette, aminek ha komolyabb baja jön elő, nem lesz pénzem sem megjavíttatni.De legalább lenne egy olyan kocsim amivel önmagamat valósítom meg.
Ha rossz döntést hozok ez lehet tanulópénz, és abban bízom,hogy felnőtt,családos emberként nem követem el újra ugyan ezt a hibát.
Már nagyon régóta gondolkozom, hogy mi legyen, de nem dönthet helyettem más.(ugye...)
Nem is arra keresem a választ,hogy mi legyen az autóval.Sokkal inkább az érdekelne,hogy érdemes e most, 20 évesen rosszul döntenem, bízva abban,hogyha idősebb leszek, akkor majd ez nem történik meg?
(nem vagyok abban a helyzetben,hogy megengedhessem magamnak a hibás döntést, de a világ nem fog véget érni, maximum jogosan fognak hülyének tartani)
Én csak annyit tudok javasolni, hogy halgass a szívedre, és ne törődj mások véleményével. Ugyan is ha csak mások miatt csinálsz valamit, amihez nincs kedved, akkor mi értelme.
Saját döntéseket kell hoznod, amit Te jónak gondolsz. Ki kérheted másnak a véleményét, de ne hagyd magad befolyásolni.
A kocsihoz annyit szólnék, hogy szereted e? Mert ha nem, akkor add el. És ha veszel új kocsit, lehetőleg vigyél magaddal olyat aki ért hozzá.
Szóval, ha tanácsot kérsz valakitől gondolkodj el rajta és csak akkor vágj bele, ha Te magad is akarod.
Remélem tudtam segíteni! :)
Üdv kérdező!
Ha nem bánnod előbb kérdeznék valamit.
Ha nem tudsz korcsolyázni és még is megpróbálod, majd csúnyán elesel és eltöröd a lábad, de a kórházban megismered életed szerelmét, akkor jégre menni egy jó vagy rossz döntés volt ?
A dolgok nem feketék vagy fehérek és bizony életed végig hozhatsz rossz döntéseket bárhogy is döntesz most.
A legrosszabb döntés amit hozhatsz ha nem döntesz semmiben. Mondjuk addig-addig vacillálsz amíg az autód értéke csökken, a másik autóról pedig már lecsúszol. Végül is nem cseréled le az autód, de nem azért mert a te döntésed, hanem azért mert nem tudsz dönteni.
Lehet hogy bárhogy is döntesz az rossz döntés lesz, de…
Arra van ráhatásod, úgy értem például egy sor dolgot megtehetsz hogy jobb döntést hoz. Összeírhatod egy lap kéz oldalára a pro és kontra érveket. Megnézheted például a totálcar oldalán mit írnak mint két autóról az autótulajdonosok. Vagy megkérheted egy az autókhoz nagyon értő barátodat segítsen megnézni az autót.
Van egy csomó lehetőséged, ha te döntesz, mégpedig arra, hogy a döntésed neked legyen kedvező. Ám amikor mások döntenek helyetted, akkor nekik van lehetőségük arra, hogy a döntésük nekik legyen kedvező. Amikor pedig csak úgy sodródsz, akkor a körülmények döntik el, hogy jól vagy rosszul jársz.
Ha te döntesz, hozhatsz ugyan egy nagyon rossz döntést, de volt ráhatásod a saját életed alakulására és ahogy pedig írtam az elején, az egyik szempontból rossz döntés, lehet egy másik szempontból jó.
Olyan mindegy, hogy megtartod vagy eladod az autód, de a te döntésed legyen.
Aki nem dönt, az nem hibázik. Aki nem hibázik, az nem fejlődik. A hibák a sikerhez vezető út lépcsőfokai.
Ha mások hibáiból képes vagy tanulni, akkor még hatékony is vagy ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!