Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Úgy érzem nem tartozom sehová,...

Úgy érzem nem tartozom sehová, senkihez. Érzi ezt még valaki?

Figyelt kérdés

Nem 17 éves feltűnési viszketegségű "Már csak azért is különc leszek" ember vagyok. 31 lettem pár napja, és számot vetettem magammal. Sok kapcsolatom volt, és így visszatekintve úgy érzem mindig álarcot hordtam mindben, ahogy a hétköznapokban is mindenkivel szemben hordok a mai napig is.

A munkatársaim közül is kilógok, nem veszek részt felületes, sablonos, semmitmondó beszélgetésekben. Inkább hallgatok, és elemzem őket. Ha hazudnak is, akkor sem buktatom le őket, csak az a kép változik, amit magamban készítettem róluk.

Talán azért lehet ez, mert félek megmutatni magam, mert tudom, hogy nem fogadnának el. Olyan dolgok órákig lekötnek, amik a legtöbb emberben csak hétköznapi mondatként van jelen. Sokat olvasok, de inkább olyan dolgokról, amik az embereket annyira nem érdekli. Ilyen a csillagászat, az emberi test, a betegségek, sorozatgyilkosok, emberi és állati viselkedésminták, a kapcsolatok, tech cuccok, és még sorolhatnám...

Néha már nehéz azt tettetni, hogy érdekelnek azok a dolgok, amik másokat, csak azért hogy úgy lássák "normális" vagyok. Vagy szándékosan úgy reagálni adott témára, ahogy a társadalom elvárja.

Van igényem társra, de közben még sincs. Úgy értem hiányzik egy ölelés, de az nem, hogy érdeklődést színleljek olyan téma iránt, ami abszolút nem érdekel. De megteszem, mert tudom, hogy ezzel a másiknak örömet okozok.

Nehéz olyan embert találni, aki megértene... már fel is hagytam a keresésével, mert úgy érzem még nem született meg!

Érez még így valaki, vagy egyszerűen csak elcseszett vagyok?

2017. júl. 1. 18:19
 1/4 anonim válasza:
60%
Depresszió is on
2017. júl. 1. 19:52
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem vagyok depressziós, általában a társaság középpontja inkább. :)

Szinte mindig jó a kedvem a fentiektől függetlenül.

2017. júl. 1. 20:15
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Nem vagy elcseszett, csak szerintem túlságosan meg akarsz/sokáig meg akartál felelni mások elvárásainak és elnyomtad a belső hangodat. Hasonlóan érzek én is, azaz ugyanezekkel a szavakkal fogalmaztam meg magamnak mostanában, hogy azt érzem, hogy nem tartozom igazán sehová. Nekem ez mondjuk biztosan a családi hátteremből is fakad, nem voltak igazi őszinte kapcsolatok a családban, nem volt köztünk tiszta kommunikáció. Egyszóval, nem igazán tartoztunk egymáshoz. Mentek az álarcok, és aztán megtanultam én is maszk mögött létezni. Sajna ez rohadt káros és most meg azt sem tudom, ki vagyok igazán..

Átérzem azt is, hogy van igényed egy társra, de közben meg nincs. Lehetséges, hogy nem a megfelelő emberekkel vagy körülvéve. Nem kellene tettetned semmit, nem kellene azt érezned, hogy akárkinek is meg kéne felelned. Te úgy vagy jól, ahogy vagy (ez elcsépelt de hát igaz), és biztos vagyok benne, hogy van még egy csomó olyan ember, akiket olyan dolgok érdekelnek, mint a csillagászat, az emberi test, a betegségek, és hasonló dolgok, amiket felsoroltál. Az is lehet, hogy nincsenek is tőled olyan távol. Az is lehet, hogy valaki olyannal is megtalálnád a közös hangot, ha megmutatnád az igazi valódat, akitől most még félsz, hogy nem fogadna el. De honnan a francból tudnák, hogy téged pl ilyen dolgok érdekelnek, ha félsz megmutatni magadat? És honnan tudhatná akárki is? Meg hogy miket gondolsz ezekről a dolgokról (amik feltételezem amúgy rohadt érdekesek)? Nem azért érzed azt, hogy nem kapcsolódsz igazán senkihez, mert mindenkihez csak ezzel a maszk-éneddel kapcsolódsz? Az igazi éned meg talán csak saját magad számára elérhető..

Jó lenne, ha tudnál találni olyan embereket, akik előtt nem kéne semmiféle maszkot hordani.

Könnyű mondani tudom, de én is hasonló helyzetben vagyok, és ezeket minden nap elmondom magamnak is újra és újra. És arra próbálok rájönni, hogy mitől félek annyira. Hogy miért olyan nehéz levetni azt a maszkot. Nem tudom.. valami tipp? :P

L/25

2017. júl. 8. 00:36
 4/4 anonim válasza:

Én is ugyanezt éreztem egész életemben, bár még csak 24,5 éves vagyok.

Alapvetően utálom az embereket, még a távolabbi rokonaimat se tudom elviselni.

A munkahelyen és máshol is zavar a felszínes csevéges, főleg mikor más a magánéletéről beszél meg hogy mit vett, hova mennek, stb.

Sose tudtam megérteni, miért kell megjátszani h érdekel egy tök ismeretlen ember otthoni dolga...

Csajozni se tudtam sose mert tisztában voltam vele, hogy ha őszinte lennék, és nem színlelnék magabiztosságot, akkor átnézne rajtam a lány. Én pedig inkább hagyom a p***ba az egészet, inkább várok arra h hátha találok egy hozzam hasonló lányt. Bár, szerintem se született még meg.

2019. dec. 12. 06:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!