Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Nemrég megismerkedtem egy fiúval és nagyon jókat beszélgettünk találkozgattunk is.

Az egyik alkalomnál azt mondta, hogy szeret. Én pedig azt mondtam neki, hogy én nem tudom, hogy szeretem e.

Már előtte is sok mindent megtudtam a hátteréről. És eléggé zárkózott, magányos, depressziós volt. Elég sok mindenkiben kellett csalódnia az életben.

Pár nappal a találkozás után írt msn-en, hogy ő biztos abban, hogy senki nem tudja szeretni és hogy elege van az életből. Én mondtam neki, hogy ez nem igaz és hogy én szeretem, de mint egy barátot, mert aranyos, okos.

Aztán még egyszer beszéltünk és azt mondta, hogy most már teljesen kész van és nem bírja...Kértem, hogy legalább miattam ne tegyen semmi hülyeséget...azt mondta jó és lelépett msn-ről.

Még aznap este öngyilkos lett. Egyszerűen képtelen vagyok ezt feldolgozni...mindig rajta jár az eszem és azon , hogy ez csak is az én hibám lehet...ha azt mondom neki, hogy szeretem akkor nem lesz öngyilkos, akkor még ma is élne...Egész nap a szobában gubbasztok és a suliban sem nagyon beszélgetek senkivel...egyszerűen nincs hozzá erőm, hogy még akár a lehetőséget is megadjam magamnak ahhoz, hogy boldog lehessek.

Szerintem nem érdemlem meg...Anyáék orvoshoz akarnak küldeni...de én nem akarok menni, hiszen mit csinálna? a dolgon úgysem tudna változtatni, hogy miattam ölte meg magát...

2010. máj. 16. 18:29
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
egy pszichológus sokat tud segíteni. Ha elmondod neki a bánatod máris jobban fogod érezni magad. Bár ezen már nem lehet változtatni...
2010. máj. 16. 18:34
 2/21 anonim ***** válasza:

Nézd. Neked ehhez szerintem vajmi közöd van. Sőt, inkább egy próba volt az élettől. Hiszen ha hazudtál volna, akkor az kiderült volna úgy is és akkor is öngyilkos lett volna. Így legalább őszinte voltál és az, hogy ő ezt nem értette meg.. Nem tudom, nem ismerem a hátterét a történetnek. Sajnálom. De a lényeg: erről tényleg nem te tehetsz.

Hány éves vagy?

2010. máj. 16. 18:36
 3/21 anonim ***** válasza:
Ha valaki annyira labilis, hogy öngyilkos AKAR lenni, akkor az az is lesz, függetlenül attól, hogy a környezete milyen, mit csinál és mit mond. Ha azt modtad volna, hogy szereted, akkor az jött volna, hogy biztos csak sajnálatból mondod ezt, és akkor is ide jutott volna. Ez egyáltalán nem a te hibád, neki csak nem volt ereje élni, és mindenképpen ez lett volna a vége.
2010. máj. 16. 18:44
 4/21 A kérdező kommentje:

17 éves vagyok...

Nem tudom...így utólag azon jár az eszem hogy inkább szenvedek érte egész életemben, sem mit hogy öngyilkos legyen...

Vagy ha akkor hazudok...akkor még egy napig élhetett volna...vagy kettőig, vagy egy hétig...hónapig, ki tudja? És akkor talán lehet hogy meglehetett volna menteni, ha orvoshoz vittük volna ha ez kiderül.

Vagy amikor először utalt rá akkor szólni valakinek...

De nem tettem meg egyiket sem. Nem tettem az ellen semmit, hogy élhessen...

2010. máj. 16. 18:47
 5/21 anonim ***** válasza:
Nem te ölted meg! Elhiszem hogy rossz, de ne okold magad, ez az ő döntése volt. Már elmúlt, csak egyszerűen tedd túl magad rajta. Mást úgyse nagyon tudsz csinálni.
2010. máj. 16. 19:48
 6/21 anonim ***** válasza:

szegény!

megértem a helyzeted nagyon rossz érzés lehet.:(

de hidd el hogy ha foglalkoztatta az öngyilkosság gondolata, akkor tudat alatt már kereshette is az okot rá. ha nem te akkor valami más miatt tette volna ezt.

de még igy sem 100% hogy miattad tette. és te még szóltál is neki hogy ne tegyen semmit. te szóltál neki. te őszinte voltál, az őszinteség NEM BŰN!

ne emészd magad emiatt, mert nem a te hibád. semmiképpen nem. de esetleg írd ki a bánatos teljes egészében, ha pszihológusnak nem is, nekem leírhatod priviben, de csak ha szeretnéd! jobban fogod magad érezni.:)

2010. máj. 16. 20:33
 7/21 anonim ***** válasza:
bánatod*
2010. máj. 16. 20:34
 8/21 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló!

Nem tudok írni, mert nincs kinn, hogy Privát e-mail a kérdése

2010. máj. 16. 21:46
 9/21 anonim ***** válasza:
akkor én írok neked te meg visszaírsz:)
2010. máj. 16. 21:52
 10/21 anonim ***** válasza:
Szerintem ez utolsó cseppnek is kevés lett volna.
2010. máj. 17. 00:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!