Ha emberről van szó, akkor igen. Keresztényi értelmezésben nem ő a gonosz feltétlenül, illetve nem ő az elsővonalas gonosz, akit te annak értelmezel, hanem bizonyos tekintetben ő is áldozat (a saját gonoszságának is áldozata önmaga is). Ha megölöd, nem azt ölöd meg, ami benne gonosz, vagy amitől ő gonosz, ha az is, viszont elveszed a változás lehetőségét tőle egyszer és mindenkorra. Ezzel együtt és ebből következően nem mondanám azt sem egyértelműen, még mindennek tudatában sem, hogy aki megöli őt, az gonosz volna; sokkal inkább azt vitatnám a cselekmény tekintetében, hogy az azzal elérni kívánt célt ilyen módon elérheti e az illető, az általa gonosznak mondott valakivel szemben. "Legjobb" esetben is csak bosszúként értelmezhető cselekedet volna szerintem, amivel viszont nem lehet megjobbítani, jóvá, vagy jobbá tenni semmit. Mások, a gonosz további gonoszkodása káros következményeitől való mások megkímélésének pedig lehetnek más módjai is.
2017. ápr. 26. 14:28
4/9 A kérdező kommentje:
"nem szép dolog gonosznak nézni másokat."
Lehetséges,hogy ezt a liberális mondókát mondogatták az ellenszavazóknak azok a szavazók is akik megválasztották Hitlert,Sztálint stb. :)
Nem látszik senkin sem ,hogy gonosz. Én legalábbis nem látom. :)
2017. ápr. 26. 20:49
5/9 anonim válasza:
ők sem voltak gonoszak. te is csak azért keresel más gonoszokat hogy ne kelljen tükörbe nézned.
2017. ápr. 26. 21:02
6/9 A kérdező kommentje:
"te is csak azért keresel más gonoszokat hogy ne kelljen tükörbe nézned."
Keresi a fene a gonosz embereket,sőt inkább kerülöm őket.
A tükörbe már néztem és jobbnak gondolom magamat azoknál akik saját érdekükben másokat bántanak.Nem fetrengek rózsaszín ködben betanított liberális sületlenségeket hajtogatva és képzelem azt,hogy minden ember jót akar,mert vannak gonosz emberek is. Előítélet alapján valakit gonosznak tartani nem szép dolog,de tapasztalat alapján ítélve szerintem nem kell a gonoszság felett szemet húnyni. Hitler szavazóira visszatérve:A vezír megmondta mit akar mégsem tettek semmit. "A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak." /Edmund Burke/
2017. ápr. 26. 22:54
7/9 anonim válasza:
ezt Merkelnek, mondd, ne Hitlert szidd. Nem volt rossz arc.
2017. ápr. 26. 22:59
8/9 anonim válasza:
arról nem is beszélve hogy Jézusnak sem örültek az ő idejében. inkább a saját gonoszságaidat akard megölni, mint ahogy az a koránban is meg van írva. az emberek szeretnek dolgokat félreértelmezni.
2017. ápr. 26. 23:03
9/9 anonim válasza:
Máktea azt komolyan mondod, hogy Hitler nem volt rossz arc? Csak mert ő pontosan azt csinálta amiről a kérdezőt próbálod lebeszélni. Igen nagy mennyiségű embert megölt akit ő gonosznak gondolt, lényegében.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!