Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Gondolkozok, tehát vagyok. De...

Gondolkozok, tehát vagyok. De ha nem gondolkozok? Akkor mi van?

Figyelt kérdés
2010. máj. 13. 17:54
1 2
 11/17 anonim válasza:
szerintem akkor arra gondolsz hogy milyen rosz hogy nem jut eszembe semmilyen gondolat :D és hogy most nem gondolkozom milyen szat :P..de végülis akkor is gondolkozol...
2010. máj. 20. 15:50
 12/17 anonim válasza:

"Gondolkozok tehát vagyok" nem folyamatos jelen, hanem általános jelen (Present Simple Tense)

Tehát, ha életed során többször előfordul, hogy gondolkozol, akkor inkább vagy mint nem.

2010. máj. 20. 18:36
 13/17 anonim válasza:

akkor is gondolkozol,méghozzá pont azon,hogy ne gondolkoz!!!

Meditálsz

2010. máj. 20. 18:48
 14/17 anonim ***** válasza:
Ha nem gondolkodsz akkor is vagy, csak akkor hülye.
2010. máj. 20. 21:28
 15/17 anonim válasza:

Akkor fel se tetted volna ezt a kérdést. Amúgy akkor olyan lennél mint egy robot, végbemennének benned a vegetatív folyamatok, de nem lenne öntudatod, nem tudnád, hogy vagy. Automatikusan reagálnál a külvilágra a "programozás" alapján, de nem tudnád hogy miért, és hogy mi végett.

Szal...robot. Ja....

2010. máj. 26. 19:40
 16/17 anonim válasza:

Egyébként a meditáció célja valóban a tudat teljes kiürítése. Egy amatőr úgy tudom, örülhet ha ezt sikerül 1-2 másodpercig megtennie.

Amúgy a kérdésedre válaszolva, ha nem gondolkodnál, nem tudnád hogy vagy, úgyhogy a magad szempontjából valóban nem léteznél. A világban attól még léteznél, csak hát érdemben nem igazán. Legfeljebb a hulládból lesz jó kis komposzt.

2010. máj. 26. 19:44
 17/17 anonim ***** válasza:

a meditációkor épp az a cél, hogy tényleg SEMMIRE ne gondoljunk, azaz még arra se, hogy "jé, most semmire nem gondolok" - mert ha ezt gondolom, akkor már alapból gondolok valamire szóval ez így ellentmondásos.

én néha szoktam meditálni és kezdő vagyok, eddig még csak max. 3-4 mp-ig jutottam el.

2010. máj. 29. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!