Gondolkozok, tehát vagyok. De ha nem gondolkozok? Akkor mi van?
"Gondolkozok tehát vagyok" nem folyamatos jelen, hanem általános jelen (Present Simple Tense)
Tehát, ha életed során többször előfordul, hogy gondolkozol, akkor inkább vagy mint nem.
akkor is gondolkozol,méghozzá pont azon,hogy ne gondolkoz!!!
Meditálsz
Akkor fel se tetted volna ezt a kérdést. Amúgy akkor olyan lennél mint egy robot, végbemennének benned a vegetatív folyamatok, de nem lenne öntudatod, nem tudnád, hogy vagy. Automatikusan reagálnál a külvilágra a "programozás" alapján, de nem tudnád hogy miért, és hogy mi végett.
Szal...robot. Ja....
Egyébként a meditáció célja valóban a tudat teljes kiürítése. Egy amatőr úgy tudom, örülhet ha ezt sikerül 1-2 másodpercig megtennie.
Amúgy a kérdésedre válaszolva, ha nem gondolkodnál, nem tudnád hogy vagy, úgyhogy a magad szempontjából valóban nem léteznél. A világban attól még léteznél, csak hát érdemben nem igazán. Legfeljebb a hulládból lesz jó kis komposzt.
a meditációkor épp az a cél, hogy tényleg SEMMIRE ne gondoljunk, azaz még arra se, hogy "jé, most semmire nem gondolok" - mert ha ezt gondolom, akkor már alapból gondolok valamire szóval ez így ellentmondásos.
én néha szoktam meditálni és kezdő vagyok, eddig még csak max. 3-4 mp-ig jutottam el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!