Elvoltam kényeztetve, most meg teljesen leszegémyestűnk, ezt hogy dolgozzam fel?
Szóval bizonyos okok miatt elvesztettük a családi házat, és jó sok mindent még tavaly, jelenleg is csak egy albérletben élünk.
Nagyon elvoltam kényeztetve, és tudom hogy ez rossz dolog, hogy mindent megkaptam, de nem bírom már így tovább. Nem akarok ilyen lenni, de úgy érzem szükségem van a tipikus "2017 kamaszok" életére. Már nincs annyi pénze a szüleimnek, hogy márkás, drága ruhákat vehessek, vagy hogy drága telefonom legyen, divat szerint, és ezt nem tudom feldolgozni. Tudom hogy szánalmas vagyok, és változtatni akarok, de nem megy... Egy hisztis liba vagyok, mit csináljak hogy életre való legyek, és ne az anyagiakat nézzem folyton?
Szó szerint szégyellem hogy csak 60 ezer forintos telefonom van, és kevésbé drágább ruháim. Pedig tudom hogy nagyon sok ember ennek is örülne, de mióta megtapasztaltam hogy van feljebb is, még feljebb kívánkozom anyagiakban, de szívemszerint még kevesebbel is beérném, magyarul próbálok küzdeni magam ellen.
Légyszi tanácsokat írjatok, hogyan felejtesem el ezeket, és hogyan érjem be a kicsivel? Nem akarok ilyen lenni... Felismertem hogy milyen vagyok, de olyan nehéz változtatni, és már sírhatnékom van, a "szegénység" miatt. Pedig teljesen átlagos családom van, csak épp én látom már ezt szegénynek, hogy nem vagyunk hű de gazdagok...
Hogyan változtassak a hozzáállásomon? :(
Ez nagyon jó dolog, hogy belátod, nem jó a mentalitásod, és változtatni akarsz!
Én is amúgy nagyon jómódban élek, és ha nem tudnék mindent megkapni, amit akarok, nekem is nehéz lenne feldolgoznom, noha nem az a legfontosabb nekem ,hogy minden márkás, meg drága legyen. Először is, vannak azért jó ruháid, még ha nem is a legtrendibbek, van hol laknod, van normális kajád, van telefonod, ami képes alapvető igényeket kielégíteni, illetve interneted is van!! Nekem sok ismerősöm van, akinek nincs internete sem, és egyik pillanatról a másikra kerültek ilyne helyzetbe. Tehát összességében megvan az, ami fontos, és ezt nagyon értékeld. Próbálnak így is mindent megadni neked. Keress olyan hobbit, ami nem attól függ elsősorban, mennyi pénzed van (pl.: olvasás - oké, hogy maguk a könyvek drágák, de könyvtárat érdemes igénybe venni, egyik barátom aki eléggé csóró, mindig onnan vesz ki könyveket, és imád olvasni, az a mindene, sőt, neten is olvas idegen nyelven),és mélyedj el benne! Én ezt tudom elsősorban ajánlani. Szóval hajrá!
Most 25 évesen hálát adok a jóistennek, hogy nem voltam elkényeztetett gyerek.
Ha az letgem volna, lehet hogy mára nem tudnék a saját lábamon állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!