Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Elvoltam kényeztetve, most...

Elvoltam kényeztetve, most meg teljesen leszegémyestűnk, ezt hogy dolgozzam fel?

Figyelt kérdés

Szóval bizonyos okok miatt elvesztettük a családi házat, és jó sok mindent még tavaly, jelenleg is csak egy albérletben élünk.

Nagyon elvoltam kényeztetve, és tudom hogy ez rossz dolog, hogy mindent megkaptam, de nem bírom már így tovább. Nem akarok ilyen lenni, de úgy érzem szükségem van a tipikus "2017 kamaszok" életére. Már nincs annyi pénze a szüleimnek, hogy márkás, drága ruhákat vehessek, vagy hogy drága telefonom legyen, divat szerint, és ezt nem tudom feldolgozni. Tudom hogy szánalmas vagyok, és változtatni akarok, de nem megy... Egy hisztis liba vagyok, mit csináljak hogy életre való legyek, és ne az anyagiakat nézzem folyton?

Szó szerint szégyellem hogy csak 60 ezer forintos telefonom van, és kevésbé drágább ruháim. Pedig tudom hogy nagyon sok ember ennek is örülne, de mióta megtapasztaltam hogy van feljebb is, még feljebb kívánkozom anyagiakban, de szívemszerint még kevesebbel is beérném, magyarul próbálok küzdeni magam ellen.

Légyszi tanácsokat írjatok, hogyan felejtesem el ezeket, és hogyan érjem be a kicsivel? Nem akarok ilyen lenni... Felismertem hogy milyen vagyok, de olyan nehéz változtatni, és már sírhatnékom van, a "szegénység" miatt. Pedig teljesen átlagos családom van, csak épp én látom már ezt szegénynek, hogy nem vagyunk hű de gazdagok...

Hogyan változtassak a hozzáállásomon? :(

2017. ápr. 1. 13:17
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Bocsánat, leszegényedtűnk* Telefonról írok, és nehéz, mert átjavít
2017. ápr. 1. 13:18
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Használd fel ezt, hogy legyen motivációd!

Tanulj, gyakorolj, hogy később legyen egy jó szakmád/diplomád, és saját magad meg tudd teremteni azt az életszínvonalat, amire vágysz!

Illetve tanulj a szüleid hibáiból, hogy ne veszíthess el mindent egy csapásra.

2017. ápr. 1. 13:26
 3/12 anonim válasza:
100%
Az első válaszolót pártolom.
2017. ápr. 1. 13:54
 4/12 anonim válasza:
77%

Menj el dolgozni.Most viccen kivül.Diákmelo,vagy ha már idösebb vagy komolyabb munkára is mehetsz.

Igy egyrészt keresnél egy kis pénzt,amivel javithatnál az eddigi helyzeteden,vagy a családén,ez már a te döntésed,másrészröl belelátnál a valoságba és át tudnád értékelni hogy más még rosszabb helyzetben van anyagilag mégis lehet boldog.Illetve már korán megtanulnád értékelni és beosztani a pénzt.

Én a felsö tizezerben nöttem fel,majd jött a nagy szerelem,akit a szüleim nem fogadtak el.Igy 18 évesen elköltöztem.Ma már férjem elég jol keresett,de nem a mi életszinvonalunkon,igy hamar megtanultam átértékelni a dolgokat.A szüleim semennyire nem támogattak,konkrétan kitagadtak,mai napig nem tartjuk a kapcsolatot velük.Én egyetem mellett dolgoztam és bár közel sem vagyunk azon az életszinvonalon amin felnöttem,megtanultam a kevesebbet is értékelni.

2017. ápr. 1. 14:14
 5/12 anonim válasza:
95%
Mivel eddig csak 2 állapotot láttál nézd meg a 3. Lehetőséget, hogy érezd, van lentebb is. Vállalj önkéntes munkát és ételosztást. Nagyon gyorsan hálás leszel a helyzetedért. Ezután majd tanulhatsz gőzerővel, igazi motiváló erő. Akár dolgozhatsz is boltban, hogy érezd milyen szar, ha lekezelnek, mert az alacsony végzettséged miatt hülyének tartanak.
2017. ápr. 1. 15:03
 6/12 anonim válasza:
100%

Felhasznalhatod motivalo eronek, olvashatsz Mr Money Mustache blogot, es atgondolhatod, hogy mi ad igazi oromot neked az eletben. Unokatesomeknak sok penzuk van, de pici korukbanelvesztettek az apjukat, az en edesapam is meghalt mar. En tobb idot toltenek a helyedben a szuleiddel, vannak dolgok, amiket nem lehet megfizetni, es sokszor tul keson jon ra az ember.

Emellett erdemes Kiszamolo blogot olvasni, hogy ne kerulj kesobb mar szulokent majd ilyen helyzetbe.

2017. ápr. 1. 15:34
 7/12 anonim válasza:
46%
Nőlj fel! Ilyen egyszerű. Az élet nem habos babos dolog. Az életbe 1000rosszabb dolgok is történhetnek és történnek. Akkor mit csinálsz? Dunának mész?
2017. ápr. 1. 16:44
 8/12 anonim válasza:
100%

Egy telefon, egy márkás ruha... csak külsőségek.

Mi tehetősnek számítunk; mégis: az én telefonom pl. még 60.000. se volt, ruhába is csak azt nézem, hogy csinos legyen; sosem vásárolok márkás üzletekben.

Nekem ezek a külsőségek sosem számítottak. Miért legyen újabb (szebb, drágább) telefonom; ha a régi is teljesen jól ellátja a feladatát?!

Vedd észre, hogy te is csak egyike vagy azoknak az agymosottaknak, akik a mai fogyasztói társadalmat alkotják!

Nem vagy semmivel sem értéktelenebb olcsóbb holmikkal, mint a drágábbakkal!

Itt az ideje a dolgok mélyére nézni, nem csak a felszínt: Vannak szüleid, akik szeretnek, és a lehetőségeikből mindig a legjobbat nyújtják neked? Akkor szeretsd és becsüld meg őket! Nézd meg, hogy a számodra keveset milyen áron teremtik elő! És gondold át: Neked hogy fog ez menni később?

Még érned kell. Nagyon gyerekes a gondolkodásod!

2017. ápr. 1. 17:50
 9/12 anonim ***** válasza:
Ismerős a helyzet, régebben gyerekkoromban úgy kb 10 éves koromig mi is a "felső" osztályba tartoztunk, csak hogy alap dolgokról beszéljünk(nyaralóházak, belvárosi házak, évente új Prémium autók.. tehát nagyon jól ment. ) Faterom gyártulajdonos volt amég ment addig mint mondom nagyon jó volt. Abszolút e mindenünk megvolt amit kívánni tudtunk. Aztán szart követte a szar és csődbe ment az egész. Amit kb 3 év kb önsajnálat követett és "szegénység". Aztán mint amit sokan csináltak már eddig elhatároztuk hogy lelépünk Mo-ról és most rá pár évre megint nagyon jól megy mint kb ezelőtt. Tehát nem kell beletörődni,csak tanulni kell a hibából és nem szabad sosem feladni.
2017. ápr. 2. 00:36
 10/12 anonim válasza:
Erdemes lehet elolvasnod James Redfield konyveit (kalandregeny-sorozat, 4 reszes, az elso resz cime a Mennyei profecia).
2017. ápr. 2. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!