Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Milyen érzés a klinikai halál...

Milyen érzés a klinikai halál állapotában lenni? Tényleg ott szeretne mindenki maradni aki csak megtapasztalja? Ha van gyerek az más tészta persze

Figyelt kérdés
klinikai halál,érzés

2017. jan. 21. 15:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Teljes mértékben öntudatlan az ember, tehát mintha ájult vagy öntudatlan lennél. Random álomképeket is láthatsz. Én pl. (és szerintem ezzel a többség is így van) nem szeretnék klinikai halál állapotába kerülni, még úgy jó 60-70 évig. Ebből következtethetsz, hogy még fiatal vagyok, de szerintem az idősek sem akarnak meghalni. Sőt, egy épeszű ember sem akar meghalni.
2017. jan. 21. 15:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nincsenek semmiféle fénylények, amiket privátban írtál nekem.
2017. jan. 21. 15:43
 3/8 A kérdező kommentje:
érdekes nah mindenesetre köszi az infót akkor ezek szerint a Bibliában is van sok sok kamu sztori
2017. jan. 21. 15:54
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A Bibliában nincs szó klinikai halál állapotáról. Ezt honnan vetted?
2017. jan. 21. 17:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
a Bibliában nincs ilyen. De vannak ismerőseim , akiket visszahoztak a klinikai állapotból, és egyikük sem tapasztalt semmit.
2017. jan. 21. 17:57
 6/8 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem állítottam, hogy nem létezik Isten. Te "fénylényeket" mondtál, amik valamelyik scifi regény író agyszüleményei. A Bibliához semmi közük. Egyébként a Biblia sok olyan dolgot állít, amikkel sokszor olyanok is egyetértenek, akik nem hívők. És most nem a szétválasztott tengerre gondoltam, meg a természetfeletti eseményekre, hanem azokra az erkölcsi tanításokra, amiket tartalmaz a Biblia. Egy nem bibliai példát mondok. Ismered a farkas meg a gólya meséjét? A gólya segített a farkasnak, amikor bajban volt. A farkas viszont megette a gólyát, amikor az volt bajban. A gyerek pedig leszűri a tanulságot. Na ilyen a Biblia is, csak sokkal komolyabban, és lényegre törőbben, és magyarázatot is ad. Azt ajánlom kezd el olvasni az újszövetséget.

És néhány dolgot a halálról:

A klinikai halál, állapotában az életjelenségek (keringés, légzés, agyműködés) átmenetileg szünetelnek.

Az agyhalál állapotában a személy agya olyan mértékben károsodik, hogy többé nem képes a szervezet irányítására, a vegetatív idegrendszer teljes vagy részleges sérülésekor. Eszméletvesztés, kóma esetében lehetséges a károsodás nélküli felépülés.

A biológiai halál - latinul Exitus -, az élő szervezet működésének visszafordíthatatlan, végleges leállása.

Bármilyen kapcsolat pedig Istennel csakis biológiai halál esetén lehetséges. Azaz akkor, amikor már visszafordíthatatlanul meghalsz, és már nem lehet feléleszteni. Klinikai halál esetén az újraélesztés még lehetséges.

2017. jan. 22. 22:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Oxigénhiányos állapotban ELŐFORDULHAT, hogy az agy olyan kábítószereket termel, amitől ilyeneket láthatsz és érezhetsz. Ez azért van, hogy ne őrüljél meg közben.

Csak az emberek egy részével fordul elő, és nem hiszem, hogy sokan vágynának erre.

Amúgy máshogy is el lehet érni, kevésbé veszélyes módon is.

2017. jan. 23. 10:13
 8/8 anonim ***** válasza:

Hogyan lehet ilyen érzéseket kelteni?

Itt több dolog is van.

A szem oxigénhiányos állapota okozza az ún. "fényalagutat" - ilyenkor a szélén hamarabb leáll a látás, ezért látni középen fényt.

Erős mágneses térrel elő lehet idézni olyan tesképzavart, amikor szétkapcsolódik a saját testérzékelésed (ami nyilvántartja, hogy milyen a saját tested), és ilyenkor ezt úgy látod, mintha egy MÁSIK test lenne, valaki más. Szólhat is hozzád.

Vagy éppen te magad, kívülről.

És persze a megfelelő természetes kábítószerrel elő lehet idézni olyan eufóriás állapotot, ami halálközeli élménynél szokott lenni.

Érdekes dolog, hogy ilyenkor mindenkinek a saját vallásából szóló képek jelennek meg. Kereszténynek Jézus... más vallásúnak pedig a saját szentje.

2017. jan. 23. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!