Biztos tudod kérdése:
Aki gyűlöli a rasszistákat az rasszista?
Figyelt kérdés
2017. jan. 17. 19:51
1/5 meszike91 válasza:
Nem, mert nem egy rasszt gyűlöl.
2/5 anonim válasza:
Nem. Ugyanis a rasszista az, aki egy rasszt gyűlöl, azonban a rasszista az nem egy rassz.
4/5 anonim válasza:
Nem, nem az.
De aki a rasszizmus iránti gyűlöletével azt próbálja indokolni, hogy a saját rasszának kiváltságok járnak, az az.
Ha azt mondom, minden cigány bűnöző, akkor rasszista vagyok. Ha azt mondom, minden nem cigány gyűlöli a cigányokat, szintén az vagyok. Ha azt mondom, nekem többet szabad mint egy nemcigánynak (nem b*zinak, nem feministának stb..), akkor szintén rassszista (kirekesztő vagyok).
Az egész azon múlik, hogy egyes embereket (implicit saját magamat) azonosítok-e csoportjának egy-egy akár jellemző akár állítólagos tulajdonságával.
5/5 timeamagdolna válasza:
A "gyűlölet" kifejezés eleve egy elvakult ellenérzés a másik iránt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!