Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan legyek nyitott és...

Hogyan legyek nyitott és magabiztos?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy semmi önbizalmam nincs, nem bízok magamban, nem adok a saját véleményemre, ezért inkább nem is nagyon osztom meg emberekkel. Csak azok közelében tudok őszinte lenni, akiket már nagyon-nagyon jól ismerek. pl.:család, és a legjobb barátnőm(1)De a többi embernek nem merek a szemébe nézni, és ha valaki beszél hozzám mindig olyan hülye érzés fog el, mintha izgatott lennék, vagy mintha kritikusan figyelném magamat kívülről: minden mozdulatomat, szavamat, és szerintem ez gátol meg abban, hogy kimondjam a véleményemet, hogy önmagam legyek. Meg amikor mondok valamit mindig lesem a többiek arcát, a szavaimra való reagálásukat...És amikor megfigyelem a többi ember beszélgetését, akkor olyan dolgokat mondanak, tesznek, amikre én is tök könnyen képes lennék, csak nem teszem meg, mert azt hiszem hülyeség, vagy nem tetszik majd nekik.....És mikor nagyobb társaságban vagyok mindig úgy érzem, hogy figyelnek: a mozdulataimat, a szavaimat. Ja, és gondolom kitűnt a szövegből, hogy semmi önbizalmam nincs. Ezenfelül, ha az emberek társaságában vagyok, mindig úgy érzem, hogy mondanom kell valami cuccost, és olyankor természetesen sosem jut eszembe semmi, hiába kutatok valami kibeszélhető, jópofa dolog után. Úgy irigylem a többi, magabiztos embert! Gyűlölöm magamat, amiért annyira nem vagyok képes, mint akárki más...kíváncsi vagyok, vajon milyen volnék én...az igazi én, nem az, akit nap, mint nap mutatok az emberek felé. Vajon jófej lennék? Vajon elengedhetetlen tagja lennék egy társaságnak...Vajon fontosnak tartanának e az emberek? Akárhogy is, nagyon szeretném, ha a többiek felnéznének rám a suliból, vagy akárhonnan. Persze nem várom azt, hogy a megoldás hirtelen az ölembe pottyanjon, ha kell, képes vagyok bármit (illetve sok mindent) megtenni érte. Keményen dolgoznék, megállás nélkül, csakhogy megtaláljam a választ. Képes lennék végigcsinálni, csak nem tudom, mit kell tennem.

Kérlek segítsetek!

2010. máj. 3. 21:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Semmi okod gyűlölni magad! A gátlásosság, önbizalomhiány egy tulajdonság, vagy inkább állapot, ami persze neked nem jó, de nem csak ez határozza meg a személyiségedet. Van ezernyi más összetevő ezen kívül!

Az írásod alapján fiatal lehetsz, jó ha tudod, hogy ebben a korban sokan éreznek ilyet, csak valaki jobban leplezi.Nem vagyok nagy pszichológus, csak azt tudom tanácsolni, h legyél lazább, de ha nem megy, ne erőltesd görcsösen! Csak te tudod megtalálni az okát a problémáidnak. Lehet, h egyszer csak rádöbbensz, h "mit parázok én annyira?", és észreveszed, h nincs miért görcsölni!

Én szurkolok!

18/L

2010. máj. 3. 23:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia:) először is mindig azt szokták tanácsolni, hogy ne foglalkozz mások véleményével csak add önmagad persze igazuk van de egyhamar nem fog elmúlni mindenhez idő kell persze önmagad csak akkor lehetsz ha ez már meg van viszont azt észrevettem, hogy Te benned is meg van mint a többi önbizalom hiányos emberben az, hogy azt akarod, hogy felfigyeljenek Rád és jó tudom nem azt írtad Te legyél a központ vagy ilyesmi ez is arra tud csak utalni, nem vagy nagyravágyó és nagyon rendes vagy és gyerekes, persze ezek jó tulajdonságok, és kitartó és nagy életkedved is van csak visszafognak a többiek mivel nem tudsz felszabadult lenni, és türelmes ezt ki is felejtettem. Először is felejtsd el, hogy fontos lennél e élni akarsz nem ne azzal foglalkozz, hogy mások mit gondolnának Rólad Magadnak éljél ne másoknak, jófej az nem kifejezés, elengedhetetlen tagja egy társaságnak na itt ezt nem akarom érteni van egy barátnőd ráadásul legjobb, ne akarj többet örülj neki, hogy melletted van, próbálj meg ne gondolkozni azon milyen lenne, ha lenne egy társaság amiben elengedhetetlen lennél mert az nem segít sőt azon fogsz gondolkozni miért nincsen és az megint csak ront az önbizalmadon, én csak ennyit tudok ajánlani semmi többet lehet nem is jó meg semmi én így próbálok élni tény én egyedül vagyok valamicskét könnyebb de megpróbálok vidám maradni ahogy tudok és az emberek mindig tudják, hogy mit akarnak mi teszi Őket kicsit boldogabbá, lehet csak egy jó forró fürdő vagy sötét csend, de ha megpróbálod, hogy parányi dolgokkal kicsit felvidítod Magad akkor sokkal jobban tudsz majd figyelni másokra és persze Magadra nyugodtabb leszel és azt érzed van időd mindenre, és hallgass pörgős zenéket az biztos jót tesz na pá-pá jó légy:D húú kicsit sokk lett
2010. máj. 4. 09:34
 3/7 A kérdező kommentje:

Az első válaszolónak nagyon köszönöm a biztatást. Amúgy igen, elég fiatal vagyok, nem rég múltam 13. (és lány vagyok, de gondolom ezt sejtettétek...remélem:)

A második válaszolónak: már így, az írásod után is hozzájutottam egy kis önbizalomhoz.(Főleg annak köszönhetően, hogy mindig nagy betűvel írtad, ha rám utalt valami:P )

És rengeteg jó leírtál!!

Várok még válaszokat, olyan jól érzem magam tőlük. (azt hiszem ennyi biztatást egész életemben nem kaptam:))

még 1x KÖSZÖNÖM!!:D

2010. máj. 4. 13:11
 4/7 anonim válasza:
Olvasd el a The Secret című könyvet.
2010. máj. 5. 01:17
 5/7 anonim ***** válasza:
ugyan az vagyok mint te. (lanyis vagyok) csak kulfoldrol. de en mar csak leszarom :\
2010. máj. 5. 05:11
 6/7 A kérdező kommentje:

05:11-es válaszolónak: A múltkor utánanéztem dolgoknak, és ráakadtam egy jogaotthon.hu nevű oldalra. (teljesen ingyenes)Szerintem nézz utána, és próbáld ki. Én is elkezdtem, és nagyon remélem, hogy lesz valami tartós hatása:)

Nem tudom miért, de én nem tudom leszarni ezt az állapotomat. Minek nyugodjak bele, ha egyszer van mód rá, hogy változtassak rajta, és van hozzá elég kitartásom is. Ha már egyszer belekezdtem, nem fogom feladni. Eszemben sincs így belesimulni ebbe a világba. Mert szerintem igazából egyáltalán nem olyan rossz ez a világ, mint amilyennek képzeljük. Egyszerűen csak nem látjuk meg benne az apró csodákat, amik szebbé teszik; és ezáltal nagyobb hangsúlyt fektetünk a rosszabb, nem kívánatos dolgokra, amit azzal magyarázunk, hogy milyen sz@r ez a világ(már bocsánat a csúnya szóért). De lehet, hogy ezt csak én látom így...:)

Mind1, és mindenesetre eldöntöttem, persze a ti segítségetek és biztatásotok is ösztökélt, hogy nem fogom minden nap átélni ezt a szörnyűséget, mert most már TUDOM, hogy képes vagyok a változásra...(de persze addig még hosszú az út...)

Köszönöm!!!:D

2010. máj. 5. 16:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Am a pörgős zene nekem nem használ mert én mindig azt hallgatok és énis visszahúzódó vagyok ami tök sz@r és felszabadult akarok lenni de sokszor nem tudok hozzászólni semmihez mert olyankor úgy érzem mintha mindenki engem nézne és figyelnék minden mozdulatom:/ pedig szerintem tök jófej lehetnék. A csajokkal sem mindig tudok normálisan beszélni mert nagyon izgulok.Barátnőm még csak 1 volt azis 3 hétig tartott és nemvolt semmi még hozzászólni sem nagyon szerettem ami szerintem tök gáz:/ és szeretnék már egy lányt csak gondolom a nemtúl magabiztos pasik nem jönnek be 1 csajnak sem. (ez kicsit hosszúra sikeredett:)16/F)
2011. jún. 18. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!