Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért vannak ilyen gondoltaim?

Looren kérdése:

Miért vannak ilyen gondoltaim?

Figyelt kérdés
Mostanában olyan képek vannak a fejembe, hogy megölöl valakit pedig nem akarok, de ez az érzés nagyon erős viszont tudom, hogy nem tudnám megtenni. Amúgy pánikbeteg vagyok és régebben olyan gondolataim voltal, hogy magamat fogom bántani, de azok elmúltak. De ez most nagyon rossz és nem tudom mit csinalja. Kérem segítsetek.

#kényszer #gondolat #pánikbetegség #17 éves lány vagyok
2016. nov. 30. 15:55
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem könnyű helyzet, és nehéz is így távolról tanácsot adni. Nem tudom, hogy a pánikbetegséget orvos állapította-e meg, vagy te gondolod, hogy az vagy? Én az voltam, és tudom, hogy mennyi minden befolyásolja ezt az állapotot. Az a helyzet, hogy rendbe kellene tenni a lelkivilágodat, mert valószínűleg nagy zűrzavar lehet benned. Különféle elfojtott düh, elégedetlenség önmagaddal és a környezeteddel, feldolgozatlan sértettség, megalázottság, értéktelenség érzése, szeretethiány stb... A pánik inkább egy vak, körülírhatatlan félelem érzés, amit a saját oktalan félelmünk táplál. Addig ijesztget bennünket, amíg mi készségesen megijedünk. Csak úgy szabadulhatunk meg tőle, ha nem vesszük komolyan, nem akarunk pánikszerűen "elmenekülni", hanem engedjük, hogy "átmenjen" rajtunk, szembe merünk nézni vele. El fogja veszíteni az erejét! A pánikot egyébként a rossz lelkiismeret, az önvád is kiválthatja. Ezért csak úgy lehet orvosolni, ha az ember rendet rak önmagában, és igyekszik jóvá tenni eddig elkövetett hibáit, és olyan dolgokat tenni, amire később nyugodt megelégedéssel tud visszagondolni.

Remélem, tudtam segíteni! Egyébként pedig javaslok egy ezzel foglalkozó szakembert.

Üdv!

2016. dec. 1. 23:33
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy segítesz, mert teljesen igazad van. Járok pszichológushoz, de van mikor neki sem merem elmondani mi van. Megpróbálok rendet tenni magamban, ahogy mondtad.
2016. dec. 2. 07:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!