Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak, ha nem akarok...

Mit csináljak, ha nem akarok (félek) dolgozni? 27F

Figyelt kérdés
Őszinte leszek veletek. Változtatni szeretnék magamon, mert nagyon cikisnek érzem a helyzetet. Szóval párommal élek együtt fél éve. Előtte szülőkkel éltem végig. A szüleim nagyon jó módúak, mindig elkényeztettek. Sose kellett semmit se csinálnom szinte.Most 27 éves vagyok. Soha sehol nem dolgoztam szinte, a szülői vállalkozásba segítettem be amibe csak tudtam otthon, de pénzt nem kaptam érte (mert ugye ők fizettek mindent utánam, kaja számlák bármi amit kértem). Most, hogy külön költöztünk párommal minden megváltozott, ugye el kellene mennem dolgozni. Logisztikai végzettségem van de a megfelelő nyelvtudás nincs meg mögötte ami miatt sehova se vesznek fel, a másik meg az hogy egy kisvárosban lakunk. A páromnak jó munkahelye van szereti is jól keres de sokat dolgozik, hétfőtől szombatig reggel 8 tól este 7 ig kb. Szüleim adtak eddig pénzt fél évig a lakbérre számlákra kajákra stb, azzal a feltétellel, hogy találjam meg a munkámat az utamat. Nagyon ciki nekem amúgy is hogy kérnem kell, ingyenélő vagyok bevallom. Szóval az egész életemet eddig jólétbe éltem, és nagyon nagyon nehéz rávennem magamat hogy elmenjek olyan helyre dolgozni amit nem szeretek. Ugye érettségivel nem válogathat az ember. Nagyon szeretem a párom és nem akarom hogy megromoljon ez miatt a párkapcsolatunk, mert teljesen igaza van hogy dolgoznom kell. Kérlek normális tanácsokat adjatok, hogy ti mit tennétek? Első sorba abban, hogy hogyan lépjek túl a félelmeimen, hogy dolgozni 8-10 órába, megmondják mit tegyek, szinte minimálbérért stb stb... :(

2016. nov. 15. 10:48
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
10. esküvői szalon, Tudod nőket öltöztetni, esküvői ruhák.
2016. nov. 15. 12:10
 12/24 anonim ***** válasza:

Esetleg sajat vallalkozason gondolkoztal mar??

Igaz,ahhoz is szuloi tamogatas kellene a tokehez,de azt lehet torleszteni is kozben esetleg...

2016. nov. 15. 15:12
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
haver... menj egyetemre
2016. nov. 15. 18:27
 14/24 Krisz85 ***** válasza:

Hmm, félni tök természetes, azt most hagyjuk, hogy részben a szüleid a hibásak, /az ártó gondoskodás ugyebár.../ részben pedig Te magad, hogy nem voltál hajlandó akár csak dacból is bizonyítani, hogy Te a magad lábán is megállsz. Erre nagyon kevesen képesek, van akinek zsigerből megy, és vannak, - mint Te is - akiknek nem.

Eddig az elemző rész.

Nem biztos, hogy olyan rossz az ha 8-10 órába elmész minimálbérét dolgozni. Több okból sem. Egyrészt rájössz, hogy az élet nem gyerekjáték, másrészt jobban fogod becsülni a pénzt, a könnyen szerzettet meg pláne. Harmadrészt ha onnan felkapaszkodsz, levelező, suli, nyelvtanfolyam stb, sokkal több magabiztosságod lesz, és mások is felnéznek majd rád, mert látják, hogy Te egy olyan ember vagy aki tudja mit akar.

Tudod mindig a negatív megmérettetés, az ismeretlentől való félelemhez való odatárulkozás mutatja meg, hogy ki az igazán bátor ember.

Viszont nekem az utolsó 5 mondatom több ponton ferde. Egyrészt az jön le, hogy a jómódú srác nem mer, és akar kilépni a nagybetűs életbe, pedig muszáj lesz, ha nem is a párod és a kapcsolatod miatt, magad miatt is. A párod büszke lesz rád ha beintesz maminak és papinak, hogy köszi, de boldogulok magamtól is, és nekivágsz, és ami a vicc, hogy ők is felnéznek rád. Jó lesz ha tartaléknak ott vannak ha rászorulnál, de csak akkor! Szóval vágj bele, és igen, meg fogják modani, hogy mit csinálj?! Nem tetszik?! Tegyél ellene /tanulással/. Tudod nekem is sírnak a kamionsofőrök a munkahelyemen hogy órákat kell várniuk, én meg viccesen visszaszólok, hogy figyelni kellett volna bioszórán, most 4 órában lennének fogorvosok 1 millás fizetésért. Igen, sokaknak fáj az igazság, én sem lettem asztronauta, de nem is sír a szám ha 12 órát kell dolgoznom néha a 8 helyett, és igen, mások mondják meg /szerencsére csak részben/, hogy mit hogyan csináljak a munkámban.

szóval hajrá, tessék felnőni végre!

2016. nov. 20. 21:26
 15/24 anonim ***** válasza:
48%
Gyere te is hippinek. :)))
2016. nov. 22. 10:26
 16/24 anonim ***** válasza:
53%

Viszont akkor érdemes lenne egy hippilányt magad mellé, mert a polgárok utálják a hippiket!

Ott kéne hagynod a barátnődet, mert bele fog rántani a polgár életbe. Az meg neked nem jó!!!

2016. nov. 22. 10:29
 17/24 anonim ***** válasza:
75%

Ha hippi leszel te is, soha nem kell dolgoznod, szabad lehetsz!

Max csak napi pár órában alkalmi munkát végezni, hogy meglegyen a kajád.

De igazából még azt sem, mert sok helyen osztanak ételt ingyen!

Rá fogsz jönni, hogy ha nem birtokolnak a tárgyak; attól leszel boldog!

Ha nem kell szerepekbe bújnod, szabályoknak megfelellned, csak önmagad lenni!

Hajrá, neked sok esélyed van rá!!!

27 éves vagy és nem dolgozol!

Ha eddig nem lettél rabszolga, már nem is leszel!

Kitartás!!!

Légy boldog! Most!

2016. nov. 22. 10:34
 18/24 anonim ***** válasza:

"Ha nem kell szerepekbe bújnod, szabályoknak megfelellned, csak önmagad lenni! "

A hippi nem egy szerep?

Nem felsoroltad milyen szabályokat kell betartani?

Az igazi énje mindenkinek egy hajléktalan?

Te hülye vagy? :-)

2016. nov. 22. 10:39
 19/24 anonim ***** válasza:
53%

Plusz az élet bármilyen területén, ahol találsz Hippit, támogatásra lelsz! :)

Pl. egy munkánál, ha a főnök hippi, tiéd az elsőbbség.

2016. nov. 22. 10:44
 20/24 anonim ***** válasza:
69%

Én is 27 éves vagyok, Hippi

és mindig volt/ van napi pár órás munkám, amiből fenntartom magamat!

A többi időt pedig közösségi programokra, önmagamra, a természet védésére tudom fordítani!

2016. nov. 22. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!