Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak, ha nem akarok...

Mit csináljak, ha nem akarok (félek) dolgozni? 27F

Figyelt kérdés
Őszinte leszek veletek. Változtatni szeretnék magamon, mert nagyon cikisnek érzem a helyzetet. Szóval párommal élek együtt fél éve. Előtte szülőkkel éltem végig. A szüleim nagyon jó módúak, mindig elkényeztettek. Sose kellett semmit se csinálnom szinte.Most 27 éves vagyok. Soha sehol nem dolgoztam szinte, a szülői vállalkozásba segítettem be amibe csak tudtam otthon, de pénzt nem kaptam érte (mert ugye ők fizettek mindent utánam, kaja számlák bármi amit kértem). Most, hogy külön költöztünk párommal minden megváltozott, ugye el kellene mennem dolgozni. Logisztikai végzettségem van de a megfelelő nyelvtudás nincs meg mögötte ami miatt sehova se vesznek fel, a másik meg az hogy egy kisvárosban lakunk. A páromnak jó munkahelye van szereti is jól keres de sokat dolgozik, hétfőtől szombatig reggel 8 tól este 7 ig kb. Szüleim adtak eddig pénzt fél évig a lakbérre számlákra kajákra stb, azzal a feltétellel, hogy találjam meg a munkámat az utamat. Nagyon ciki nekem amúgy is hogy kérnem kell, ingyenélő vagyok bevallom. Szóval az egész életemet eddig jólétbe éltem, és nagyon nagyon nehéz rávennem magamat hogy elmenjek olyan helyre dolgozni amit nem szeretek. Ugye érettségivel nem válogathat az ember. Nagyon szeretem a párom és nem akarom hogy megromoljon ez miatt a párkapcsolatunk, mert teljesen igaza van hogy dolgoznom kell. Kérlek normális tanácsokat adjatok, hogy ti mit tennétek? Első sorba abban, hogy hogyan lépjek túl a félelmeimen, hogy dolgozni 8-10 órába, megmondják mit tegyek, szinte minimálbérért stb stb... :(

2016. nov. 15. 10:48
1 2 3
 1/24 anonim válasza:
70%

Amit tennék: leülnék őszintén beszélni a szüleimmel és párommal,elmondanám,hogy nem találok normális állást a végzettségemmel,ezért szeretnéd kérni még egy kis ideig támogatásukat/türelmüket, DE elmennék egyetemre elvégezni egy valamirevaló szakot (akár esti) képzésen és mellette ha tudok dolgoznék. nem egyszerű, de így talán lesz 30 éves korodra egy normális papírod amellyel el tudsz helyezkedni. Amit választanék(ahol most is tanulok) mérnök informatika. Ami szóba jöhet még: egyéb mérnöki területek, gépészmérnök például.

Remélem segítettem,

23 L

2016. nov. 15. 11:05
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Nezd ezt meg kell lepni.Nyujthatod mint a retestesztat de azzal valtozni nem fog semmi,akkor sem,ha kapsz meg ujabb felev haladekokat.Allaskereses ezerrel es mellette nyelvtanulas.A logisztikaban nagyon fontos es manapsag amugy is csak elony a nyelvismeret.Vallalj el barmit es estenkent,hetvegen nyelvtanfolyam.Fel ev alatt felhozhatod magad egy kozepfoku szintre ha rafekszel.A tobbi kifogas.

Ha a parodnak nem degradalo heti 66orat gurizni a lakberert es a kajaert,neked ferfikent plane ne legyen kifogas.

Rad jelenleg semmit nem lehet epiteni.Nöj fel ehhez a nőhöz.

2016. nov. 15. 11:12
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek. Anno én rendesen depressziós voltam. Sírás és hüh rohamok jöttek rám, ha állás interjúra kellett menni. Pálya kezdőként sehova sem akartak felvenni.

Küldd szét az önélet rajzodat mindenfelé. Tényleg minden irányba. Ami csak kicsit is érdekel. Dolgozni kell jó pár helyen, mire kegtalálod mi érdekel. Ne félj az emberektől! Vegyél erőt magadon. Néha simán parasztkokkal hoz össze a sors. Sokadik elutasításra is menni-menni kell.

Azt meg hogy lehet kibírni, hogy 8-12 órában megmondják mit csinálj? Szorítsd össze a fogad, gondolj a fizura.

"A munka felszabadít." Vagyis, a fizetés kicsit önállóbbá tesz. Te szerencsés vagyxl, mert addig míg megtalálod, a szüleid nem hagynak cserben.

De miért nem dolgozhattál a családi válalkozásban tovább rendes fizuért?

2016. nov. 15. 11:13
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Illetve a nyelvtudás kiküszöbölésére mindenképp elmennék nyelvtanfolyamra, és legalább angolból nyelvvizsgáznék. Ha a szüleidnek/párodnak előadod, hogy nem találsz munkát, de elmennél továbbképezni magad, kéred a támogatásukat és a türelmüket, akkor máris kevésbé lesznek feszültek. Egyébként ha esetleg esti vagy levelező tagozaton kezdesz el tanulni (nem is muszáj feltétlenül egyetemen, bár tényleg az lenne a legjobb, de ha okj vagy valami hasonló szakmaképes érdeklődésed van, akkor az), akkor végezhetsz mellette részmunkaidős állást, nagyon sok helyre segítség és instant beugró, hogy van diákviszonyod, és így ha pénzt nem is, de tapasztalatot, amit később értékesíthetsz, mindenképp szerzel.
2016. nov. 15. 11:15
 5/24 A kérdező kommentje:
Próbáltam én 1-1 hónapot dolgozni, de az egyik helyen annyira monoton munkát kaptam sor mellett, hogy megbetegedtem tőle. Nem bírom elviselni a nagyon monoton munkát. 1 hónap alatt csomókba hullott ki a hajam, reggel 4 kor kellett kelnem 4 műszakoztam, nem bírtam egyszerűen. Előtte 2 hónapot dolgoztam, nyomtatókat javítottam az még tetszett is, de az a részleg megszűnt el akartak küldeni sor mellé megint. Majd sikerült egy autós üzletbe elhelyezkednem, szülői hátszéllel, ami jó is lett volna, de annyira hülye vagyok a kocsikhoz hogy 3 nap után elküldtek. Mert lassan tanultam volna bele. Ez a tanulás nem rossz ötlet de az még legalább 3-4 év. Jó lenne esküvő meg majd gyerek is? Az mikor lesz így? 8 év múlva? :( De ha olyan helyre megyek el amit nem szeretek, abba tényleg belebetegszek, akkor meg azért megy tönkre a kapcsolatunk, mert a munkába leszek boldogtalan.
2016. nov. 15. 11:15
 6/24 A kérdező kommentje:
A szülői vállalkozás sajnos 90% ba női munka. A vállalkozásba is 90% ba anyukám csinálja, apukám a háttérmunkákat végzi. Olyan a vállalkozás, hogy azt férfi nem csinálhatja. Most azt nem mondom el hogy mi, de csak nő csinálhatja ez a lényeg. Nem tudom átvenni, beletanulni abba, mert egy nő is kell, a páromat meg nem érdekli, ő nagyon szereti amit most csinál és teljesen meg is értem. Én vagyok ilyen peches hogy 1000 vállalkozásonként 1 van ilyen amit csak nő csinálhat. Akik hasonlóan vannak mint én azok nagy része a gyerekek veszik át a szülőktől, tisztába vagyok vele, de ezt tényleg nem egy olyan terület amit férfi is tud.
2016. nov. 15. 11:21
 7/24 anonim válasza:
1-es vagyok. Igen, 3-4 év, de szerintem ha összekapod magad PONT időben vagy még ehhez a 3-4 évhez, lehetőleg MUNKA mellett.... diákként nagyon sok munka van,főleg ha jó szakát választasz. Informatikai diákmunkák tömkelege fent van a neten. Ha még vársz 1-2 évet,az a 3-4 év valóban sok lenne,de így olyan 31-32 éves korodra lenne egy normális diplomád,ami szerintem még full türhető idő egy férfinak.:)
2016. nov. 15. 11:27
 8/24 A kérdező kommentje:
1 es pont ezen gondolkoztam már 2 hete kb mérnök infón. Nagyon szeretem az infót. Régen azért nem mentem el fősulira mert, még éretlen kölyök voltam, nem tanultam, nem volt motivációm. Most meg hogy lenne motivációm meg kitartásom, már nem vennének fel. Javítanom kellene matekból és infóból érettségit. DE ebbe a kisvárosba egy matektanár sincs aki magánoktatást vállalna. 7-8 tanárra ráírtam, mind elküldött.. Mintha az élet ellenem dolgozna direkt. Bármikor volt egy ötletem amit szívesen csináltam volna, rajtam kívül álló okok miatt tehetetlenül néznem kellett. Most matekot is hogyan tanulja tanár nélkül? úgy hogy majdnem 10 éve nem tanultam? és úgy kellene egy 70% feletti érettségit csinálnom. Próbálok megtenni mindent érte de az idő fogy májusig..
2016. nov. 15. 11:34
 9/24 anonim ***** válasza:
49%
ilyen gazdag szuleim lennenek en eletem vegeig veluk maradnek, en is ruhellek dolgozni, lenyeg en sose koltoznek el onnan jo nagy baklovest kovettel el sztem konyorogd vissza magad
2016. nov. 15. 12:03
 10/24 anonim ***** válasza:
Azért engem mégis csak érdekelne, mi az a terület, amit férfiak nem csinálhatnak :D Még AVON-ozósos dolgokat is tud férfi csinálni, ha akar, ezen kívül tényleg nem tudom elképzelni, mire gondolhatsz, ami kizárólag női munka lehetne. Melltartókat csinálnak méretre, vagy mi? :D
2016. nov. 15. 12:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!