"Lelkibeteg" lettem örökre. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
12 évig bántottak az iskolatársaim. Igazából nem tudom, miért. Egyszer valaki elkezdett kitalálni rólam pletykákat, és utána mindenki ellenem fordult. Ápolt voltam mindig is, normális ruhákba jártam. De mégis mindig bántottak, ha megmertem szólalni valamikor, vagy szerepelni akartam, kinevettem, kigúnyoltak, megvertek. 12 évig mindennap sírva jöttem haza az iskolából. A szociális életem egyenlő volt a nullával. Féltem kimenni az utcára is, mert kisvárosban laktam, ha találkoztam velük, az utcán is folytatták, azt, amit az iskolában. Szerettem rajzolni, énekelni, úszni, de nem tudtam közösségbe járni, mert az összes gyerek ellenem volt. Mindenki hallott a pletykákról. A szüleim persze semmit nem sejtettek. Szégyeltem az egészet, mindig én voltam a makacs, kis hülye gyerek, aki nem jár sehova, mert "lusta". Hát nem voltam lusta, csak féltem. 12 évig rettegésben éltem, sírtam, nem volt semmihez önbizalmam. Most egyetemre járok Budapesten, de nem tudom elfelejteni, legyőzni a múltam. Még mindig úgy járok az utcán, hogy mi van, ha szembe jönnek velem azok az emberek, akik miatt annyit szenvedtem. Többen próbáltak velem az egyetemen barátkozni, jóban lenni, de nekem nem ment. Nem tudok megnyílni mások előtt, bízni másokban. Én meg akarok változni, de nem tudok. Könnyű mondani, hogy felejtsek el mindent, mert nem megy. Mit tegyek? Hogy legyek újra vidám, szociális ember? Hogy legyek újra az, aki 12 évvel ezelőtt?2016. okt. 8. 08:43
1/5 anonim válasza:
Velem is ez van csak 8 évig csesztettek és engem mindenhol.Én se tudok másokkal barátkozni már még szóba állni se!
4/5 anonim válasza:
Ami nem öl meg, az megerősít, igaz téged nem erősít meg úgy látszik, mert nem tudsz túllépni a lelki sérelmeken.
Igazából gyerek, kamasz korba sokakat bántanak, belekötnek, belém is, plusz a szülőm kiabálása, agresszivitása csak tetőzte a problémát. Ami persze bennem is nyomot hagyott, de felnőttként megtudtam nyílni mások előtt, a régi bántókra nem is emlékszem, aki meg piszkált és emlékszem rá, azt úgy kezelem, hogy lássa nem felejtettem el ki ő.
5/5 anonim válasza:
Én is hasonló cipőben járok, és keresem a megoldást arra, hogy hogy ne emlékezzek a sok bántásra nap, mint nap. Ha szeretnéd, nyugodtan írhatsz. 14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!