Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért jó naplót írni?

Miért jó naplót írni?

Figyelt kérdés
Valahol azt olvasatam hogy ez hasznos
2010. ápr. 19. 18:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Mert ha elfelejtesz valamit akkor vissza tudod nézni.
2010. ápr. 19. 18:39
 2/15 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem tök jó dolog. Bár én már egy csomószor elkezdtem, és sosem írtam végig, mert egy idő után elfelejtkeztem róla, vagy nem volt elég időm, én jó dolognak tartom. Megpróbálom elmagyarázni.

Amikor leírod hogy mi történt veled aznap, olyan mintha elmondanád valakinek, ezáltal olyan mintha lenne egy barátod, aki mindenre kíváncsi (én ilyet nem igazán találok). Leírhatod azokat a hülyeségeket is, amit senkinek nem mondanál el. Másrészt amikor leírod, akkor végiggondolod az egészet, ha van valami akkor rájöhetsz bizonyos összefüggésekre, átérezheted újra ha jó történt veled, jobban elgondolkozhatsz a helyzeten.

Hátránya hogy elolvashatják. Ettől nagyon félek, ezért sosem írtam még le olyanokat, amit féltem, hogy más is megtudja.

Na de jó, most megint kedvet kaptam :)

Bocs ha néha hülyén fogalmaztam.

2010. ápr. 19. 18:47
 3/15 anonim ***** válasza:
hát én azt hallottam, hogy ha leírod a gondolataidat, meg hogy miről ábrándozol, mi lenne most a legjobb neked, az megnyugvással tölti el az írót, plusz ha később elolvassa, jókat nevethet régi önmagán :D
2010. ápr. 19. 18:48
 4/15 anonim ***** válasza:
Mert kiírhatom magamból az örömömet, bánatomat, és este nem zúgolódik minden esemény a fejemben, mert előtte már mindent a helyére raktam...tehát el tudok aludni, nekem ezért jó :D
2010. ápr. 19. 19:10
 5/15 anonim válasza:

eegy statisztika szerint a naploirok tobbsege nem mer minden t leirni a naplojaba, mert titkon attol fel, hogy valaki elolvassa.

En is igy voltam annak idejen, vagyis minden t leirtam, de kiderult, hogy az anyam elolvasta, majd celozgatott dolgokra...

Szovalazutan nem irtam le mindent...de igy mar nem volt olyan erdekes es egy ido utan abbahagytam.

Amugy meg sokan az erzeseiket irjak le a naploba[amiket nem mondanak el masnak], es nem a napi esemenyeket.

2010. ápr. 19. 20:13
 6/15 anonim ***** válasza:
én nem szoktam naplót írni inkább elmondom magamnak mi történ velem máma milyen voltam és hogyan viselkedtem másokkal mennyire jól gondolkoztam meg ilyen dolgok szóval a tulajdonságaimat figyelem meg, és ha valami nem tetszik legalább meg tudom változtatni és figyelmesebb leszek én ezt szeretem csinálni mert azért ha nem is sokat de javulhatok Jó étcakát:)
2010. ápr. 19. 21:49
 7/15 anonim ***** válasza:

Én szoktam rendszeresen naplót írni, jó dolog ha visszanézem, hogy pl 2 éve milyen voltam, miket csináltam, most hogy döntenék. Attól meg nem félek, hogy más elolvassa, mert kis lakat van rajta, aminek a kulcsát más az életben nem találná meg ;)

18/

2010. ápr. 20. 00:31
 8/15 anonim ***** válasza:
és azt a lakotot egy molyfing is szétfeszíti ;)
2010. ápr. 20. 14:26
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: képzelem, ahogy a szülők bemennek a szobába, szétfeszítenek minden lakatot, sőt még a padlót is felszedik titkos dolgok után kutatva XD Naplót legtöbbször nem akkor olvassák el, ha szétfeszítik a lakatot, hanem mikor nincs rajta, és nyomtalanul belepillanthatnak.
2010. ápr. 20. 16:49
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..

itt a válaszom:

Jobban ki tudod elemezni, mik történtek veled, mik játszódtak le benned, jobban fel tudod dolgozni a téged ért hatásokat, így a megoldásokat is könnyebben megtalálod. Segít rendszerezni az életedet, és kordában tartani az érzéseket és gondolatokat. Biztosan a hasznodra válna. Mint egy önelemzés. Sosem késő elkezdeni, és ha késztetést érzel rá, írj. Hordd magaddal (én is így teszek, van egy kisalakú spirál füzetem), és írj, amikor jól esik.

Lehet, azért érzed vagy gondolod h akkor jobb volt az életed, mert segített átgondolni a dolgaidat.

Aztán van veszteni valód? :) Nincs. :)

24/L

2010. ápr. 23. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!