Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tényleg ennyire lusta vagyok?...

Tényleg ennyire lusta vagyok? Mit tegyek ellene?

Figyelt kérdés

Egyre többször kapom meg a szüleimtől hogy milyen lusta vagyok.

Tanulni tanulok, pár négyes kivételével ötös tanuló vagyok, de az az igazság hogy lusta vagyok itthon leülni tanulni, korán reggel szoktam felkelni iskolaidőben 4-5 körül ha sok tanulnivaló van mert délután ki se bírom nyitni a füzetem.

Most nyáron diákmunkázom egy óvodában(nem minden nap, de hetente 2-3 alkalommal minimum), és igazából szívesen vagyok gyerekekkel, meg takarítani is takarítok semmi bajom vele.

Viszont itthon nagyon lusta vagyok, általában csak olvasok, vagy néha filmet nézek, és a legtöbbször a barátaimnak írogatok.De főleg olvasok, vagy rajzolok/festek.Elég introvertált vagyok ezért szeretem az ilyen nyugodt napokat, de persze ha ráérnek az osztálytársaim akkor megyünk ide-oda, csak egyre ritkábban tudunk mert mindenki vagy dolgozik vagy nyaral.

A szüleim ki vannak akadva hogy milyen lusta vagyok, és "egész nap a telefont nyomkodom a szobámban", amit nem értek, mert a nap nagy részében olvasok csak néha közben írok is a telefonomon.

De most is...az előző hét minden egyes napján vagy dolgoztam vagy találkoztam a többiekkel, minden nap csináltam valamit, kimozdultam, emberekkel voltam, mozogtam ami eléggé lefárasztott introvertáltként, nagyon kellett ez a mai nap, hogy egész nap csak pihenjek és semmit ne csináljak csak olvasgassak meg a többiekkel beszéljek.Erre megint elkezdtek szidni hogy szánalmas amit csinálok, hogy lehetek ilyen lusta...

Pedig elég sokszor ajánlom fel hogy segítek takarítani/főzni/mosogatni de mindig elzavarnak hogy ne zaklassam őket, úgysem értek hozzá.Mondjuk a múltkor anya megengedte hogy lepucoljam az ablakot meg felmossak.Amikor tudom lenyírom a füvet meg ha épp üres a konyha és nem látják hogy ott vagyok szoktas süteményeket csinálni,elég jól szoktak sikerülni:) Egyébként szoktam jógázni és néha eljárok biciklizni, focizni meg görkorcsolyázni, főleg így nyáron.

De azt hiszem tényleg sok időt töltök a szobámban, és elég sokszor le is szídnak miatta.Mit tegyek? Mozogjak többet? Sosem szerettem magamra erőltetni a mozgást főleg ilyen nagy melegben, mindig csak akkor szoktam ha kedvem van hozzá vagy muszáj(pl.:boltba menni).De csak úgy, azért hogy mozogjak lusta lennék elmenni futni vagy biciklizni.

16/l

2016. júl. 25. 16:57
 1/2 anonim válasza:
100%
Szerintem nem. Én nem járok diákmunkázni , én is ritkán tanulok délután(csak dolgozat előtti napokon szoktam), és nem sportolok. Engem nem szoktak szidni a szüleim mert vagy tudják hogy nem fog semmin változtatni, vagy örülnek nekem úgy ahogy vagyok. A te szüleid valószínűleg azért mondják ezt mert nincsenek veled valamilyen szempontból megelégedve. Neked kell kideríteni hogy mi a bajuk veled mert talán akkor tudsz rajta változtatni. De nem tűnik jogosnak a leírtak alapján, sőt az egyenesen bunkóság ha segíteni akarsz nekik és azt mondják hogy hagyj minket békén. Szóval kérdezd meg őket és talán tudsz változtani, de szerintem lehet hogy pszihologiai gondról van szó vagy csak szimplán nem ismeri a napi rutinodat.
2016. júl. 25. 18:08
 2/2 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom. Összességében annyira én sem érzem magam lustának, csak minél többet hallom annál jobban kezdem elhinni.

Tudom, amikor mondom neki hogy ez mégis hogy gondolják(hogy felajánlom hogy segítek és elzavarnak)annyit kapok,de ezt se mindig hogy, hogy felháborodva odalöki anya hogy "jól van felőlem csináld de el ne mert rontani mert akkor kezdhetem előlről az egészet miattad".

Apa csak délután/este van itthon, úgyhogy vele alig találkozok, mégis ő szokott legsűrűbben lelustázni, pedig alig szokott látni.

Anyámmal tényleg gondok vannak, internet függő és sokszor iszik is, ezért nem hiszem hogy meg tudnám vele beszélni, nem nagyon érdekelné amit mondok.

Talán apával tudok majd beszélni.

2016. júl. 25. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!