Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tudnám elfogadni magam?

Hogyan tudnám elfogadni magam?

Figyelt kérdés

Annyira szörnyűnek érzem magam, az önbizalmam a béka feneke alatt van. Mondjuk van, hogy megállapítom ha jövök megyek, hogy vannak nálam rosszabbak is, de a környezetemben lévőket sokkal szebbnek látom mint amilyen én vagyok.

Barátom nincs és nem is volt soha, talán ezért...Próbálkozók voltak, de egyik sem tetszett, mert tipikus "pancserok" voltak.

Viszont ha valaki közeli rokon/barát előhozza, hogy miért nincs barátom és rávágom, hogy azért mert csúnya vagyok, akkor jönnek azzal, hogy "dehogy vagy te csúnya" de csak azért mondják mert ők szeretnek. Nekem soha senki sem mondta azt hogy jól nézel ki vagy ilyesmi.

Ez az érzés annyira nyomaszt...Látom, hogy nagyon sokan boldogok, de én annyira rosszul érzem magam a bőrömben, hogy el sem tudom mondani. Alig várom, hogy hazaérjek és ne kelljen emberek közé menni. Ha pl a metrón valaki néz, akkor az jut eszembe, hogy biztos azért mert kócos vagyok, vagy mert hülyén áll a hajam és egyéb hülyeségek. Az édesapám 10 éves korom után (amire tisztán emlékszem már) folyton piszkált valamiért: miért nem vagy olyan mint anyád? miért nincs olyan alakod, nem tudsz mosolyogni, nincs szép szájformád, semmire sem vagy jó stb.

És tényleg így érzem. Idén végzek a suliban, ősztől mennék dolgozni, de a család azzal jön, hogy "úgysem sikerül mert hát tudjuk milyen vagy, majd jól kinéznek a munkahelyen..."

Ráadásul már azzal is piszkálnak, hogy ennyi idősen már lassan gyereket kéne szülnöm. De nem értik meg, hogy annyi minden nyomaszt, hogy egyszerűen nem tudok feloldódni, ismerkedni.

Tényleg nagyon el vagyok kenődve...

21/L

2010. ápr. 16. 22:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
pluisz a hajam is divatos vasalt.
2010. ápr. 16. 23:15
 12/15 anonim válasza:

én is így vok vele..:D

nem vok szép..de nem érdekel engem..xD

nem a külső számít hanem a belső..hidd el lesz valakid..:D

de lássák a fiuk rajtad hogy zavar téged hogy nem vagy szép mutasd azt hogy attól még jo érzed magad nem érdekel más véleménye akkor más szemmel fognak rád nézni hidd el tom;D

nekem is mondták hogy randa vok..azt mondtam nekik kit érdeke..in 17 éves lány vok nekem se volt eddig senkim..

aki akart volna járni velem azt meg nem szerettem csak mint haver..:D

meg há még alakul az arcod..:D

2010. ápr. 16. 23:25
 13/15 anonim válasza:
mármint ne lássák a fiuk..:D
2010. ápr. 16. 23:26
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Én sem kaptam sok önbizalmat a szüleimtől! Tudom mit érzel, én is voltam ilyen.

Hozdd ki magadból a legjobbat, tegyél meg minden tőled telhetőt ezügyben. Legyél ápolt, tiszta, jóillatú mindíg. Használj kevéske sminket, és viselj olyan ruhákat amiben jól érzed magad. Mielőtt kilépsz az utcára, vagy emberek közé méssz, húzdd ki magad, és ismételgesdd, hogy jól nézek ki, helyes vagyok, és csinos. Keress magadon valami "kapaszkodót", biztos van valami amit elfogadhatónak, vagy szépnek találsz magadon. Ezt a részed tedd közszemlére, tehát emeldd ki (öltözködés, smink). Pl., ha szép a hajad, vagy a dekoltázsod, akkor ha rád néz valaki, gondoljj arra, hogy azt nézi, mert tetszik neki. Egyébként meg mindegy, mert úgysem mondják el az emberek, hogy mit bámulnak:)

A másik tanácsom, hogy ne szégylj segítséget kérni. Léteznek önismereti tréningek, személyiség építő, önbizalom növelő tréningek, foglaalkozások. Érdemes ilyesmit keresni, és végig csinálni. Fiatal vagy, egy ilyen "kezelés" megalapozhatja a jövődet, az emberi kapcsolataid. Én annakidején egy olyan "tanfolyamon" voltam, ahol nőnek lenni tanítottak, talán ez is volt a neve, Nők Iskolája. Rengeteg hasznos dolgot kaptam ott, amit a mai napig használok, gyengébb napjaimon előveszek. Ráadásul az ilyen tanfolyamokon lehet barátkozni, hasonló karakterű embereket találni.

2010. ápr. 16. 23:48
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekem a szüleim mindig azt mondták/mondják, hogy mennyire szép vagyok, meg milyen jó az alakom, stb... Mégsem hiszem el nekik. Szóval nem csak ezen múlik. Valaki írta itt a Titok c. filmet - na, az tényleg segít :) Én is megnéztem, és azóta teljesen másképp látok mindent :) Meg esetleg beszélgethetünk is, habár biztos túl éretlennek és fiatalnak gondolnál (: De amúgy ha nem érzed magad elég szépnek, változtass valamin, öltözködés, hajstílus, vagy valami hasonló, hátha attól jobb lesz. Többet én sem tudok mondani, mert nekem is hasonló problémáim vannak :) 15/L
2010. ápr. 17. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!