Hogyan tudnám elfogadni magam?
Annyira szörnyűnek érzem magam, az önbizalmam a béka feneke alatt van. Mondjuk van, hogy megállapítom ha jövök megyek, hogy vannak nálam rosszabbak is, de a környezetemben lévőket sokkal szebbnek látom mint amilyen én vagyok.
Barátom nincs és nem is volt soha, talán ezért...Próbálkozók voltak, de egyik sem tetszett, mert tipikus "pancserok" voltak.
Viszont ha valaki közeli rokon/barát előhozza, hogy miért nincs barátom és rávágom, hogy azért mert csúnya vagyok, akkor jönnek azzal, hogy "dehogy vagy te csúnya" de csak azért mondják mert ők szeretnek. Nekem soha senki sem mondta azt hogy jól nézel ki vagy ilyesmi.
Ez az érzés annyira nyomaszt...Látom, hogy nagyon sokan boldogok, de én annyira rosszul érzem magam a bőrömben, hogy el sem tudom mondani. Alig várom, hogy hazaérjek és ne kelljen emberek közé menni. Ha pl a metrón valaki néz, akkor az jut eszembe, hogy biztos azért mert kócos vagyok, vagy mert hülyén áll a hajam és egyéb hülyeségek. Az édesapám 10 éves korom után (amire tisztán emlékszem már) folyton piszkált valamiért: miért nem vagy olyan mint anyád? miért nincs olyan alakod, nem tudsz mosolyogni, nincs szép szájformád, semmire sem vagy jó stb.
És tényleg így érzem. Idén végzek a suliban, ősztől mennék dolgozni, de a család azzal jön, hogy "úgysem sikerül mert hát tudjuk milyen vagy, majd jól kinéznek a munkahelyen..."
Ráadásul már azzal is piszkálnak, hogy ennyi idősen már lassan gyereket kéne szülnöm. De nem értik meg, hogy annyi minden nyomaszt, hogy egyszerűen nem tudok feloldódni, ismerkedni.
Tényleg nagyon el vagyok kenődve...
21/L
Szia! Én 20 éves lány vagyok, és velem is ez a baj, nem tudom magam elfogadni, se kívül, se belül.
Nekem ugyan voltak barátaim, de (gondolom emiatt) sosem sikerült mély kapcsolatot kialakítanom velük, nem volt komoly kapcsolatom.
Amíg én nem fogadom el magam, más hogy fogadhatna el engem?
Erősíteni kell az önbizalmad, barátaid, barátnőid vannak?
Merre laksz? Írhatsz nekem is privát üzenetet!
nekem is írhatsz, szívesen beszélgetek veled!
egy 21 éves lány
"Próbálkozók voltak, de egyik sem tetszett, mert tipikus "pancserok" voltak."
Vagy talán le kellene szállni a magas lóról, és akkor lenne valaki. Jól ismerem ezt a "jaj, nincs senkim" típust. Világgá kürtöli a magányát, de aztán kiderül, hogy szimplán csak senki sem elég jó neki... vagy senki sem tudja 1 hétnél tovább elviselni.
Amiket leirtal, mind kulso tulajdonsagok. A szepseg mulando. Aki szeret, az ugysem ezert fog szeretni ha csaladtag, ha barat, ha hazastars.
Vannak csaladok, ahol igy allnak a szulok a gyerekekhez, mert ok maguk is kudarckerulok. Nem a sikerre orientalnak es egesz eletedre keresztbe tehetnek neked, ha hagyod eluralkodni magadon ezt a negativ felfogast. Minden tettedre hatassal lesznek. Es az ilyen emberek nagyon nehezen valtoznak, ha egyaltalan valtoznak, mert eloszor a problemat kellene felismerni, de ok erre nem kepesek. Az ilyen emberekkel csak annyit lehet tenni, hogy kerulod veluk a reszletek megtargyalasat, ne tudjanak mindenrol. Ha osszejon egy allas, nem kell tudniuk rola, hogy hogy allsz. Ha mar sikerelmenyed van es bevalik, akkor tudasd veluk, hogy megfeleltel es ok fognak pofara esni. Oda lehet nekik mondani, hogy ok a szuleid, ok akartak, hogy legyel es ahhoz, amilyen vagy (foleg kulsore) nekik tobb kozuk van, mint neked. Az ilyen embereknek nem tudom, hogy miert kell gyerek, ha csak a merguket, sajat frusztraciojukat toltik ki rajtuk. A helyedben probalnek minel kevesebbet idot tolteni veluk, akkor is ha faj, mert a szuleid, de ezeket az embereket a sikered nem erdekli. Motivalt, pozitiv emberek koze kell menned ahhoz, hogy onbizalmad legyen. Ezt a szuleidtol sosem fogod megkapni.
Én 20 éves fiú vagyok,sosem volt barátnőm,a bőröm anyajegyes,az arcom heges,de nem vagyok az a luzer tipus.
Szerintem ronda sem vagyok,Zaraból öltözködöm,converse cipőm van meg minden ,iphonom,autom és mégse jön össze semmi.
Olvasd el a The Secret-A Titok c. könyvet. Nekem nagyon-nagyon-nagyon sokat segített!!!
Fent is írták, hogy fejben dől el MINDEN!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!