Önbizalomhiány ellen?
Az onbizalom hiany es a buskomorsag ellen az egyik legjobb konyv Miguel Ruiz: A negy alapszabaly (The four agreements). Ugyancsak nagyon jo Balogh Belatol a Tudatalatti tizparancsolata.
A sportolas nagyon jo es a hobbi is jo. A buskomorsagbol ugy lehet a legjobban kimaszni, hogy elfoglalod magad. Olyan dolgokat csinalsz, amik ugyan egyszeruek, megis latszatjuk van. Peldaul a takaritas, onmagad rendben tartasa stb... Nekem nem tetszenek kulonosebben a kifestett nok. Szerintem termeszetesen szebbek vagytok. Ettol fuggetlenul ha segit jobban erezni magad; csinald. Nagyon fontos hogy a fejedbe tedd; senki sem biralhat teged, kizarolag te magad. Egyebkent Miguel Riuz ezt nagyon szepen levezeti a konyveben.
A helyzet az, hogy azert tartasz most itt, mert nem tiszteled onmagad. Elhitted masok biralatat es "magadeva tetted". Most mar nem csak kivulrol biralnak, hanem te magad is (belulrol) biralod es "bunteted onmagad". A sajat gondolataid elol nincs menekves. A "biro" allandoan ott all feletted Es mindent tud rolad es buntet. Ez a felelem okozta buskomorsag kulcsa. Azt kell megertened, hogy nem vagy tokeletes es elfogadni. Ezert a 4. alapszabaly, hogy "Tedd a legjobbat amit tudsz". Tudomasul kell venned, hogy a "legjobb" az egy "valtozo" allapot. Peldaul sportolsz es 1000m futsz. Eloszor felora :) utana egyre gyorsabb leszel, de elersz egy pontot, amitol gyorsabban nem tudsz futni. Egyik nap ennyi masik nap annyi, de csak nem megy gyorsabban. Akkor most mi lesz? Vilagvege? Mindent megtettel? A legjobbat amit tudtal? Akkor nincs mit szegyelned; ennyi tellet ma toled. Fuggetlenul attol, hogy nem sikerult tulszarnyalnod meg a sajat eredmenyedet sem, megis emelt fovel mehetsz haza, mert "mindent megtettel". En lassan 50 eves vagyok es a teljesito kepessegem elkezdett csokkenni. Most akkor minden idosodo ember legyen lelki beteg, mert a teste kevesebbet bir?....Latod mar, hogy az allando novekedes nem egy fenntarthato allapot?
Onmagad tisztelete es elfogadasa a kulcs. Ne birald, kinozd onmagad.... erre jo a Balogh Bela konyv. Lehet hogy az kisse "mered" lesz, de vegrehajtod a leirtakat, akkor "nyerhetsz".
Nekem sikerult legyurni a buskomorsagot, maganyt, nyomort.... Gyakorlatilag teljesen lenullaztam magam, mindent elvesztettem, otthont, "vagyont" meg a csaladom is. Az autom hatuljaban aludtam meg poros muhelyekben. De ezt en csinaltam; onmagammal. Szoval munkara kislany! Dolgod van! Hagyd abba a nyuszitest es egyenesitsd ki a gerinced! :) Ez a kezdet! :)
Bocsanat, hogy javitok, de kimaradt ket betu....
"erre jo a Balogh Bela konyv. Lehet hogy az kisse "mered" (=meredek) lesz, de (HA) vegrehajtod a leirtakat, akkor "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!