Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hol kezdjem el? Mit tegyek?

Hol kezdjem el? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
8 éve folyamatosan alkalmazkodni akarok mindenkihez.Már teljesen elfelejtettem hogy milyen is vagyok igazán.Mindig másoltam valakit.Engedtem hogy lenézzenek.Most mivel már csak 2 hónapom van a suliból,és átmegyek gimibe,szeretném megmutatni hogy milyen vagyok igazán.Szerintem már mindenkit zavar hogy mindig másolom a barátnőm. (érthető..) Változtatni akarok de úgy hogy a legjobb barátnőmet ne veszítsem el.Hogy kezdjem? köszi a válaszokat
2010. ápr. 13. 17:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem kezdhetnéd 1 önbizalom-tréninggel(pl. kiválasztod a neked tetsző dolgokat(mondjuk ruhákat) és amiben jól is érzed magad,azt megveszed),hiszen azért másolod a barátnődet,mert félsz attól,hogy mit szólnának az igazi énedhez....de az a lényeg hogy előbb találd meg úgy a saját éned,hogy a neked tetsző dolgokból alakítod ki az ízlésed....

amúgy jól megfogalmaztam,de mind1XD remélem azért érted:)

2010. ápr. 13. 19:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Fú...hát 8 éves gyakorlatból nem könnyű kijönni, de talán kezdhetnéd azzal, hogy nem próbálsz meg leutánozni mindenkit, alakítsd ki a saját személyiséged, pl: zene, öltözködés, kedvenc tantárgy, hobbi, filmek terén. Ne erőszakold rá magad olyan dolgokra amiket nem is szeretnél.

Pl ha valakik a környezetedben olyan dolgokról beszélnek amikhez te nem értesz...most mondok egy példát...mondjuk hogy nem szereted a Győzike show-t, de a haverjaid oda vannak érte, viszont te hánysz amikor csak meglátod NE kezd el nézni csak azért mert ők azt szeretik! Ha neked nem tetszik ne erőltesd magadra, és ne próbáld őket abban utánozni...lehet hogy előbb utóbb te is megkedveled, de ne erőltesd ha nem tudsz hozzá szólni a témához. Alakítsd ki a saját személyiségedet. A barátokról meg csak annyi hogyha nem tetszik nekik az új stílusod, akkor nem is voltatok igazán barátok...

Bocsi a Győzikés hasonlathoz, de más most nem jutott az eszembe xD.

Azért remélem megértetted mit akartam ezzel mondani.

2010. ápr. 13. 20:00
 3/4 A kérdező kommentje:
megértettem:) köszi a válaszokat^^
2010. ápr. 14. 14:11
 4/4 anonim ***** válasza:
Hűű,úgy látszik,nem csak én vagyok ilyen.Én így voltam ezzel egész életemben,de még nekem nem sikerült változtatnom (pedig én is számtalanszor megpróbáltam).Ugyhogy várom én is a válaszokat!
2010. ápr. 16. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!