Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ma voltam kommunikációs...

Ma voltam kommunikációs tréningen. Egyik feladat kicsit durva volt. Te mit választanál?

Figyelt kérdés

A kérdés: Szívsebész vagy, most érkezett egy friss szav, a várólistán 7 ember van, orvosi szempontból nincs köztük különbség, de csak egyet választhatsz. Kinek mented meg az életét:

1: 36 éves agglegény, elismert idegsebész

2: 12 éves csodagyerek, zenész

3: 42 éves, két gyermekes, nős családapa

4: 15 éves terhes tini

5: 17 éves estin tanuló lány, pincérnő, keresete kell a családja fennmaradásához

6: 35 éves pap, aki szociális munkásokkal foglalkozik.

7: 39 éves rákkutató orvosnő, aki közel jár a rák ellenszeréhez, pár hónap és megvan, de az orvosok neki csak 3 évet jósolnak.

Ki éljen, és miért?

2010. ápr. 9. 19:42
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

17 éves estin tanuló lány,pincérnő,keresete kell a családja fennmaradásához.A 42 éves előbb meghal,mint a 17 éves,és lehet,hogy a 2 gyermeket és a feleségét majd más is(mondjuk a szülei) is fent tudná tartani.A 17 éves lánynak meg lehet,hogy nincsenek szülei,lehet,hogy árvák.Az első mindenképp ez a 17 éves lány lenne.

Ha kettőt lehetne választani,akkor a második a 42 éves családapa lenne,merthát mégis családja van.A másik pedig a 17 éves lány.

2010. ápr. 18. 18:20
 32/40 anonim ***** válasza:

Érdekes kérdés, és nincs helyes válasz! Vagy minden válasz helyes? Hiszen minden emberi élet értékes és ajándék!

1. - mert sok emberéletet menthet meg.

2. - mert fiatal, tehetséges, előtte az élet

3. - mert az ő hozzátartozói veszíthetnek a legtöbbet, viszon élete delén túl van, tehát a túlélési esélyei csökkennek.

4. - állapotos tini. Ha megmented, két emberéletet menthetsz meg.

5. - családfenntartó, a családja ugyanannyit veszít, mint a 3.

6. - pap, szintén sok embernek, segíthet a helyes útra térítésben, embereket menthet meg (a pokoltól, az utcai fagyhaláltól)

7. - a rák ellenszerével sokakat menthet meg, de az, hogy közel jár a megoldáshoz, nem biztos, hogy meg is oldja. Ha megmentik is, 3 év marad neki, vagy kevesebb. Túlélési esélyei jobbak, mint a 3.nak, de rosszabbak a többitől.

Az idegsebészt menteném meg vagy a terhes tinit. (De ha a tinit mentem meg azért, hogy két életet megmentsek, s a tini felépülve elveteti a gyermekét, akkor bűnt követtem el, rosszat tettem, helytelenül cselekedtem.)

2010. ápr. 18. 20:28
 33/40 anonim ***** válasza:
a terhes tinit hiába mented meg, ahhoz, hogy transzplantáción eshessen át el kéne vetetni a magzatát!
2010. ápr. 18. 20:47
 34/40 anonim ***** válasza:
A 7., mert így közvetetten sok ember életét menthetném meg.
2010. ápr. 18. 23:36
 35/40 anonim ***** válasza:
Mindenesetre ha azt akarod, hogy érzékenynek tartsanak, mindig részesítsd előnyben a gyerekeket:D
2010. ápr. 18. 23:37
 36/40 anonim ***** válasza:
Az orvosnőnek nem rákja van véletlenül?:)
2010. ápr. 19. 00:01
 37/40 A kérdező kommentje:

Jaj, tényleg, ezt nem írtam bele, de igen, rákja van :))))

Köszönöm a soksok választ, szerintem sincs konkrétan olyan, hogy "jó" válasz, mert szerintem is mindegyik értékes. (kivéve ha sz*r alak valaki, de arról nincsenek infóink :))

2010. ápr. 19. 19:59
 38/40 anonim ***** válasza:

Amennyiben egy ilyen listát kapnék a kezembe több szempont mérlegelése után hoznám meg a döntésemet, ezek közül a legfontosabb:

-illető életkora

-hány ember élete függ tőle, azokra milyen terhet róna szerettük elvesztése

-műtéti kockázat

-van e igazán különleges képessége, vagy olyan dolog amivel tömegek életét teheti jobbá, szebbé

Ez alapján nézzük pontokban:

1: Mivel egyedülálló és van nála fiatalabb nem őt választanám még a hivatása ellenére se.

2: Túl nagy a műtéti kockázat

3: A felesége tud gondoskodni a gyerekekről és az illetőnél fiatalabbak is vannak a sorban

4: A terhessége miatt túl nagy a műtéti kockázat

5: Több ember függ tőle és fiatal még, őt választanám

6: A pap isten gyermeke ezért elfogadja a földi útja természetes befejezését

7: Mivel pár hónapon belül befejezi a kutatást és a műtét is kockázatos ezért nem választanám egyébként ő lenne a lista elején

Tehát: 5

2013. jan. 13. 05:39
 39/40 anonim ***** válasza:
Egyébként hétköznapi emberként nem tudnék dönteni, mert nem tudnék istent játszani és talán azt mondanám kapja meg az az ember a szívet aki a leghosszabb ideje vár rá
2013. jan. 13. 05:41
 40/40 anonim ***** válasza:
De most, hogy belegondolok, nem fér bele az orvosnő hátralevő három évébe az a pár hónap? :D
2013. jan. 13. 12:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!