Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ma voltam kommunikációs...

Ma voltam kommunikációs tréningen. Egyik feladat kicsit durva volt. Te mit választanál?

Figyelt kérdés

A kérdés: Szívsebész vagy, most érkezett egy friss szav, a várólistán 7 ember van, orvosi szempontból nincs köztük különbség, de csak egyet választhatsz. Kinek mented meg az életét:

1: 36 éves agglegény, elismert idegsebész

2: 12 éves csodagyerek, zenész

3: 42 éves, két gyermekes, nős családapa

4: 15 éves terhes tini

5: 17 éves estin tanuló lány, pincérnő, keresete kell a családja fennmaradásához

6: 35 éves pap, aki szociális munkásokkal foglalkozik.

7: 39 éves rákkutató orvosnő, aki közel jár a rák ellenszeréhez, pár hónap és megvan, de az orvosok neki csak 3 évet jósolnak.

Ki éljen, és miért?

2010. ápr. 9. 19:42
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
Az, aki legrégebb óta van a listán.
2010. ápr. 9. 19:46
 2/40 anonim ***** válasza:
7 mert sok embert meggyógyíthat
2010. ápr. 9. 19:46
 3/40 anonim ***** válasza:
68%

3: 42 éves, két gyermekes, nős családapa

Neki van a legtöbb veszíteni valója. És itt nem az számít, hogy ki mekkora ember, hanem az, hogy ki mit veszíthet.

2010. ápr. 9. 19:51
 4/40 anonim ***** válasza:

A 7-es a rák ellenszere miatt, mert az ő élete több millió ember életét is jelentheti.

Egyébként kíváncsi vagyok, hogy mit mondtak a kommunikációs tréningen!

2010. ápr. 9. 20:06
 5/40 anonim ***** válasza:

Nem olyan nehéz ez, egyébként is kizárt, hogy egy felnőtt ember szíve egyszerre feleljen meg egy felnőttnek és egy gyereknek is. De lássuk:

1: 36 éves agglegény, elismert idegsebész - ilyen helyzetben mindenki a maga malmára hajtja a vizet, vagyis az orvosok a kollégát választanák.

2: 12 éves csodagyerek, zenész - egy felnőtt ember szívét nem ültethetem egy 12 éves gyerek mellkasába, kizárt, hogy stimmelne a méret.

3: 42 éves, két gyermekes, nős családapa - én őt választanám, emberségből. Ő veszíthet a legtöbbet.

4: 15 éves terhes tini - állapotos állapotban kizárt a transzplantáció, vagy előtte el kell hajtani a magzatot. Mindennek ellenére eszembe sem jutna őt választani.

5: 17 éves estin tanuló lány, pincérnő, keresete kell a családja fennmaradásához - megeshet, hogy ő is azok közé az emberek közé tartozik, akik megfelelnek az átültetni kívánt szív elvárásainak, de nem választanám. Azért nem, mert mind ő mind a 12 éves gyerek, mind pedig a 15 éves lány csak a szüleiket és a testvéreiket veszítenék el - nem mintha ez nem lenne éppen elég - de a másik férfi viszont a gyermekeit veszítené el a halálával. Ezt nem engedhetem.

6: 35 éves pap, aki szociális munkásokkal foglalkozik - igazából ez meg nem hat meg. Vannak más emberek is a világon, akik szociális munkásokkal foglalkoznak. Nem őmiatta fog összedőlni ez a rendszer.

7: 39 éves rákkutató orvosnő, aki közel jár a rák ellenszeréhez, pár hónap és megvan, de az orvosok neki csak 3 évet jósolnak - közel jár az ellenszerhez, de koránt sem biztos, hogy meg is lesz. Esetleg átadhatná a kutatás jogát valamelyik kollégájának, hogyha valóban olyan fontos számára az ügy.

Szóval én a 42 éves kétgyermekes családapát választanám.

2010. ápr. 9. 20:08
 6/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, nem igazán értékelték, ez egy egyetemi kurzus volt, és rajtam kívül mindenki a gyereket, és a terhes gyereket választotta, én az orvosokat inkább, mert ők több embert megmenthetnek. Kicsit rosszul éreztem magam emiatt, de most megnyugodtam. Amúgy a tréninget vezető hölgy is csak a szemeit forgatta :S
2010. ápr. 9. 20:20
 7/40 anonim ***** válasza:
Papnak biztos nem adnék semmit, még a végén megront pár kislurkót. A rákkutatónak ha van kb 3 éve, akkor - mint írtad - pár hónap alatt kifejleszti a gyógyszert és utánna meghalhat. '5 évesen terhesnek lenni felelőtlenség, így gondolom az új szívvel sem bánna jól. Zenész kilőve, mivel a zenészek nem viszik előbbre a társadalmat. nem hiszem, hogy a pincérkedés olyan sokat hoz a konyhára. Ott másnak is dolgoznia kéne, hogy ne haljanak éhen, úgyhogy a 17 éves lyány várhat. Plussz így, hogy szívre vár nem is nagyon tud dolgozni. Én aszondom kapja a két kölkös fater.
2010. ápr. 9. 20:47
 8/40 anonim ***** válasza:
aki megmentésével a legtöbb életet lehet a jövőben megmenteni. 7!
2010. ápr. 9. 21:41
 9/40 anonim ***** válasza:
2
2010. ápr. 9. 22:41
 10/40 anonim ***** válasza:

Nincs jogom ítélkezni, meg mások fontosságát megítélni. Egyikre se mondom rá, hogy na őt biztos nem. Mind a 7 ember egyszeri, megismételhetetlen önmagában, és drága valakinek, valakiknek. Bedobnám mind a 7-nek a nevét egy kalapba, és egyet kihúznék.

(Amúgy a való életben ilyen szituáció nem jöhet létre, orvosilag, listán eltöltött idő stb. szerint biztos lenne sorrend.)

2010. ápr. 10. 02:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!