Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ma voltam kommunikációs...

Ma voltam kommunikációs tréningen. Egyik feladat kicsit durva volt. Te mit választanál?

Figyelt kérdés

A kérdés: Szívsebész vagy, most érkezett egy friss szav, a várólistán 7 ember van, orvosi szempontból nincs köztük különbség, de csak egyet választhatsz. Kinek mented meg az életét:

1: 36 éves agglegény, elismert idegsebész

2: 12 éves csodagyerek, zenész

3: 42 éves, két gyermekes, nős családapa

4: 15 éves terhes tini

5: 17 éves estin tanuló lány, pincérnő, keresete kell a családja fennmaradásához

6: 35 éves pap, aki szociális munkásokkal foglalkozik.

7: 39 éves rákkutató orvosnő, aki közel jár a rák ellenszeréhez, pár hónap és megvan, de az orvosok neki csak 3 évet jósolnak.

Ki éljen, és miért?

2010. ápr. 9. 19:42
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
Ja és kérdezném, miből mit vontak le a feladat kitalálói?
2010. ápr. 10. 02:39
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

Ez elég érdekes egy tréning....

A 42 éves családapa és a 17 éves családfenntartó között vacilálnék. Az ő életüktől elég nagyban (mármint anyagilag is) függ a családjuk élete.

2010. ápr. 10. 05:35
 13/40 anonim ***** válasza:

3. 42 éves családapa

esetleg a 7. rákkutató

2010. ápr. 10. 12:19
 14/40 anonim ***** válasza:
100%
A családapa életét, de mindegyik fontos!Az orvos is rendben van szerintem,amit te választottál! Milyen következtetéseket vontatok le az eredményekből?
2010. ápr. 10. 14:16
 15/40 A kérdező kommentje:
Itt nincs jó válasz, tehát semmit, ebből nem is lehet, hiszen ha nekem "nem olyan fontos" -csúnyán mondva és leegyszerűsítve természetesen- pl egy gyermek élete, mint egy orvosé, akkor se mondhatja senki, hogy szívtelen vagyok, mert más elv szerint gondolkodtam. Itt annyi volt a feladat, hogy 5en tudunk-e egy ilyen helyzetben döntést hozni, hogy hogyan kommuikálunk egymással.
2010. ápr. 11. 14:32
 16/40 anonim ***** válasza:
57%
De a társadalom azt hiszi hogy van helyes válasz. Mert a legtöbben azt hiszik az ő gyerekük mindenkinél több és jobb, meg a terhes nők.. Áhh... Én közülük választanék: 1,5,7. Őszintén a gyerekek annyira nem érdekelnek...
2010. ápr. 11. 23:13
 17/40 anonim ***** válasza:
Tehát akkor rólam azt vonták volna le, hogy baromira nem tudok kommunikálni, meg dönteni. Én voltam az, aki egy kalapba dobná a neveket.
2010. ápr. 12. 14:51
 18/40 A kérdező kommentje:
Én is mondtam a kalapba dobást. :S Amúgy amikor mondtam a nőnek, hogy ez elég hülye feladat, akkor az volt a válasza, hogy az életben kerülhet egy orvos olyan helyzetbe, hogy vagy kiválaszt valakit és megment egyet, vagy egyet sem.
2010. ápr. 12. 17:32
 19/40 anonim ***** válasza:
Hát igen, de a kalapba dobással is megmented, amelyiket kihúzod. De látom van, aki örömmel veszi fel az isten-pozíciót, és ítélkezik embertársai fontosságáról vagy feláldozhatóságáról. Utóbbitól kiráz a hideg. Miért ne tenne pl. egy zenész hozzá a társadalomhoz, sok embernek a zene jelentős örömforrás. A 15 éves lány lehet,hogy gondos fogamzásgátlás mellett, véletlenül lett terhes - vagy horribile dictu, nemi erőszak következményeként. És a szülei nem hiszem, hogy azt mondanák,hogy feláldozható, mert más fontosabb. és valaki attól végezhet konstruktív munkát, fontos lehet a szüleinek, barátainak, stb. hogy nincs házastársa,gyereke. Lehet, hogy akart, csak nem talált. Summa Summarum, tényleg hülye feladat.
2010. ápr. 12. 19:10
 20/40 anonim ***** válasza:
Nem épp a legjobb példa volt,ugyanis ilyen nincs!Orvosilag ezek az esetek nem egyformák! Tanárnőnek oktatás előtt orvossal kellett volna konzultálnia,ha hiteles életszerű példát akar gyakoroltatni.
2010. ápr. 12. 19:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!