Kommunikációs nehézségekben segítség?
23 éves vagyok. A kommunikációs készségem a béka feneke alatt van (már bocsánat)
Egyszerűen nem találok soha témát, amikor éppen kellene. Nem jutnak eszembe a dolgok, de miután egyedül vagyok, már máris eszembe jut, hogy mit is kellett volna mondanom. Ha beszólnak nekem akkor is csak hallgatok.. de persze rá 1-2 percre már magam hibáztatom, hogy miért nem mondtam rá ezt és azt.
A másik nagyobb problémám, talán ez lehet a kiindulója az egész zavaromnak, hogy, ha meg kell szólalni MÁR zavarban vagyok és hadarok..Nem beszélek szépen.. Nem tudom elmesélni a történeteimet, ha netalántán mégis belekezdek, akkor összekuszálódnak a szavak teljesen.
Hogy lehet ezt gyógyítani? Nagyon szeretnék szépen kimérten kommunikálni.
Év elejétől kerültem új munkahelyre.. Mondjuk sok tényezője is van a dolgoknak.. Ők se nagyon beszélnek hozzám.
De nálam tényleg az a baj, hogy ha megszólalok is csúnyán beszélek, elhadarom és a szavakat is összekuszálom.
Lehet, hogy pszichológushoz kellene fordulnom(?)
Nekem is ugyanez a problémám. Mintha én írtam volna a kérdést. 21 éves létemre ott vagyok, hogy ha meg kell szólalnom egy kis társaságban, akkor fosok. Nem merem kinyilvánítani a véleményem és én se találok témát, max az adott szituáció után. Olyan jó lenne, ha rögtön dőlne az emberből a szöveg és nem kellene agyalnia azon, hogy mit is mondjak.
21/F
Neked a családodban nem voltak olyan dolgok, amik a lelked mélyén nem tudsz megemészteni?
Mert ha belegondolok... lehet nálam az is probléma lehet..
12:48-as vagyok.
Igazából nem voltam önálló és helyettem csinálták a szüleim a dolgokat és lehet az a probléma... most meg, ha akarok valamit, akkor fosok. Nem szeretem az új dolgokat, tartk tőlük. Egyébként beszéd közben én is hadarok, azért, hogy minél hamarabb elmondjam, amit akarok. Kívülről nézve a hangom is olyan érdekes, de lehet csak nekem, mert eddig senki nem mondott rá semmit, de attól nekem még is fura.
Igen.. Nagy rossz.
és.. a munkatársam nagyon tetszik..meg kellene valahogy hódítanom, de amikor kettesben maradok vele, egyszerűen nem jut eszembe semmi mondanivaló.. feszült vagyok. Jajj Istenem
Elhiszem, nekem is vannak ilyen jellegű problémáim:S
szembe kell nézni velük, de nagyon nehéz.
Én kezdek beletörődni, de még ez is nehezen megy:(
Pszichológuson én nem gondolkodom, mert nem hinném, hogy ez olyan nagyon komoly probléma lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!