Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem értem miért lettem ilyen...

Nem értem miért lettem ilyen köcsög?!

Figyelt kérdés

Lehet nem ide kéne írni a kérdést, de nem találtam megfelelő helyet neki!:(

Az a baj, hogy általánosba 1-től 5-ig mindig kivoltam közösitve, mert nem volt annyi pénzünk mint másnak, nem voltak olyan jó ruháim mint másnak, stb, és most itt vagyok gimi 4-es, és én is ugyanezt csinálom a többiekkel, megvan a kis csapatom, és akiket úgy gondolom, hogy nem olyan kiközösittem, lenézem, bántom. Nem szeretnék ilyen lenni, és tudom magamba, hogy rossz, de amikor kiközösithetek valakit, leszólhatok, sose jut eszembe, hogy mit ígértem magamnak (nem leszek ilyen). Tudom milyen érzés, épp ezért nem akarom, de nem tudom megállni. Miért lettem ilyen, ha tudom milyen?!

2010. ápr. 9. 16:19
1 2
 11/20 anonim válasza:
69%
Nekem sose voltak márkás ruháim,viszont volt jó fizikumom!Aki csúfolt általánosban,azt egyszerűen elagyaltam,a legtöbben emlékeznek is rá a kerületben mert ha szemétkednek velem még ma is gyakran eljár a kezem!Szóval az első rossz szóra ütöttem,ki is rugtak 2 általánosból és 1 gimiből,de szerencsére ezek után még le is diplomáztam:)!Szóval csak vigyázz kikkel kötekedsz:)!Minden jót!24/F
2010. ápr. 9. 17:09
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad az ártatlanokon bosszút állnod azért,amit veled tettek!Ha így teszel,az azt bizonyítja,hogy nem tanultál a nehézségekből,amit régebben át kellett élned,nem a megfelelő következtetést vontad le.S mindaddig,amíg ez meg nem történik,addig számíthatsz arra,hogy újra és újra szembe kell nézned majd a kiközösítés valamilyen formájával.

Most lehetőséged adódott a fejlődésre,arra,hogy a másik oldalról is átélhesd a helyzetet.Használd hát ki a lehetőséget és állj azoknak a pártjára,akiket (ok nélkül)bántanak,kiközösítenek.Ezzel nemes cselekedetet teszel és azzal,hogy mások mellett kiállsz magadat is megvéded,mert bátornak fogsz tűnni a többiek szemében,nem pedig egy birkának,aki csak az esztelen gyűlölködésre képes azért,hogy elismerjék a "menőbbek".

Vagy ha semmiképp nem tudod megbocsátani a régebbi sérelmeket,akkor állj az elé,aki akkor bántott ,mondd meg neki a magadét,vagy leckéztesd meg valahogy,de azt sose bántsd,aki neked nem vétett.

Volt még általánosban egy osztálytársam,állandóan bántották,mert nem volt szép ,sem gazdag,sem okos.Egyszer én is csúnyán megbántottam őt ,mert azt hittem,ezzel jó pontot szerzek bizonyos osztálytársak előtt.Hát,a várt elismerés elmaradt,viszont engem bántott utána a lelkiismeret,mert azelőtt jóban voltunk és rossz volt látni a csalódottságát.Szerencsére ezután kibékültünk.

Abból az osztályból ő az egyetlen,aki a mai napig is meglátogat néha.Mert ő nem felületes,nem felejti el a barátait.Szegény és csúnyácska,de szép lelke van.

Ez az eset egyébként egy érdekes fordulópont is volt az életemben,mert azelőtt engem is piszkáltak eleget,de a későbbiekben soha sehol nem kellett semmiféle kiközösítést átélnem.

2010. ápr. 9. 17:16
 13/20 anonim válasza:
85%

Én ált. isk. 1-4-ig voltam kiközösítve, főleg azért, mert kisgyerekes önzős, tahós poénkodásom másnak nem volt akkora humor. :) 5. után enyhültek a dolgok, empatikus képességeim fejlődtek (+ a sok leb@szás)... ;)

Az öltözködési problémákon értelmileg kell túlnőni, kinőni az anyagiasságot és a külsőségeket.

Nagyon menő apu-anyu vagyonával piperkőcködni -- gondolom kevés nappalis gimnazista keresi meg maga a márkás/divatos holmira a pénzt...

(Lányoknál még valamelyest okés ilyenekről filózni, de bakter, te nem férfi vagy? Szánalmas aki rosszul öltözködik? Komolyan ez a legjobb, csapat- és barátságerősítő témátok?)

Hogy miért van ez nálad?

Ha erkölcsi javulást akarsz, a válasz sajnos nem lehet finomkodó...

...kemény önkritikát kell alkalmaznod! :)

Talán mert nincs benned tartás? Talán mert kicsinyes f@sz vagy, aki kútba is beugrik, csakhogy a haverok kedvére tegyen? Meghazudtolod magad, annak ellenére, hogy 1:1-ben kiálltad a kiközösítés próbáját és tudod, mivel jár?

Túl sokat számít a haverjaid véleménye!

Nem azt mondom, hogy holnap oltsd le őket, de te lehetsz a gyertyafény a sötét barlangban!

(És tudod, akármekkora is a sötétség, a fényt látni fogják...)

27/F

2010. ápr. 9. 17:17
 14/20 A kérdező kommentje:
Lány vagyok amúgy.
2010. ápr. 9. 17:37
 15/20 anonim ***** válasza:
76%
Eléggé elkényeztetett lehetsz mostanság.Minek kell köcsögösködni??? fujjj de utálom az ilyet:S:@
2010. ápr. 9. 19:23
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Húú még lány is vagy:@

el sem kellett volna olvasnom a kérdést...tiszta szánalmas..az osztályomba is van egy-kettő ilyen leány,tisztára rühellem őket,meg még rajtam kívül 3an is utálják őket...hülye k.rvák,aztán kész!!!

te sem lehetsz több,ha nem jutsz túl ezen a GYEREKESSÉGEN 4.-ES KORODRA!!!SZÁNALMAS!!!

2010. ápr. 9. 19:30
 17/20 anonim ***** válasza:

ez azt jelenti, hogy belul valahol magadat utalod..

meg gyenge is vagy, mert masokat bantasz, hogy elore lephess a "tarsadalmi ranglistan", kihasznalod, hogy az emberek szeretik ezt csinalni, es ezert csatlakoznak hozzad.

Az eros ember nem akar a haverjainak megfelelni, nem erdekli a masok(ezesetben a haverok) velemenye, es nem csak ugy tud elni, hogy masok bantasaval szerez maganak erot meg onbizalmat.

2010. ápr. 9. 21:08
 18/20 anonim ***** válasza:
Majd ha orrba vágnak elmúlik. Nem kell aggódni.
2010. ápr. 10. 01:01
 19/20 anonim ***** válasza:

irtad hogy megvan a tekis csapatod.

szerintem azertvan amit csinalsz mert elelejtetted h milyenis az. (tudom nem lehet elfelejteni)de ha nem is elfejeltesrolvan szo akkor csak nem erzed ujra at. vagy csak azert mert tenyleg szanalmas az amit csinal az a masik gyerek,de ne oltsd le annyira szegenyt..:S vagy csak szard le az egeszet,hagyd ott amikor eppen be akarsz szolni vagy csak fordulj el es figyelj a temara amivel eppen beszeltetek.:D

i think...

2010. ápr. 10. 05:05
 20/20 anonim ***** válasza:

irtad hogy megvan a tekis csapatod.

szerintem azertvan amit csinalsz mert elelejtetted h milyenis az. (tudom nem lehet elfelejteni)de ha nem is elfejeltesrolvan szo akkor csak nem erzed ujra at. vagy csak azert mert tenyleg szanalmas az amit csinal az a masik gyerek,de ne oltsd le annyira szegenyt..:S vagy csak szard le az egeszet,hagyd ott amikor eppen be akarsz szolni vagy csak fordulj el es figyelj a temara amivel eppen beszeltetek a tobbiekkel.:D

i think...

2010. ápr. 10. 05:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!