Nincs személyiségem, vagy kezdek megőrülni?
Néha úgy érzem, hogy nincs személyiségem. Kaméleonként olvadok be a társadalomba és alkalmazkodok, illetve azonosulok egyes képzeletekkel (elképzelt személyiség). Szerepeket öltök fel, kategóriákba helyezkedem azért, hogy valahogyan meghatározzam az énemet. Előfordul, hogy annyira beleélem magam egy "szerepbe " , hogy lassan elhiszem magamról, hogy az vagyok, akit "megjátszok". Hiányzik nekem valami, ami különlegessé, vagy inkább egyedivé tesz; úgyértem nincs olyan dolog, amit szeretek vagy szeretek csinálni, nem találok magamra. Ha akad is hobbim, az csak a megjátszodtamnak a kedvenc időtöltése.
A két valóság egybeolvadhat. Azon kezdtem el töprengeni, hogy talán nem is létezik 2 elkülöníthető valóság, csupán egy, és amit leírtam teljesen természetes: tulajdonképpen minden ember így van, ezt jelenti a személyiség, hogy valamit magunkra öltünk. Másfelöl fura érzés, a tudatosság. Pontosabban az, hogy nem tudok természetesen viselkedni, mert tudatosan cselekszem.
Lehet elbonyolítom és ezért vagyok összezavarodva? Minnél többet gondolkodom erről, annál zavartabb leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!