Baj/elítélendő ha fél cigány létemre utálom a cigányokat? 18/L
Egy ideig egy gondoltam hogy nem szabad elítélni őket stb,de ez megváltozott,mert lényegében jogosan,miattuk utálják azt az 1-2 normálisat,bár a legtöbb barátom magyar,de olyanoktól akik alig ismernek miattuk hallok olyanokat hogy semmiért nem mernének szólni nekem(bár nincs is miért,mert nem teszek olyan dolgokat)mert jönne a "családom",holott életembe nem verekedtem,nem kötekedtem senkivel és a magyar anyámmal élek,aki szintén nem verekedne soha(max ha önvédelem vagy elismerem,lehet pl megvernék a gyerekét ok nélkül,akkor lehet igen,de ezek szélsőséges helyzetek)és mondhatnak bármit,gúnyolhatnak,egyébként sem rohanok anyámhoz ezzel,a családom többi(cigány)tagjához pláne nem,kapcsolatot sem tartok velük.
Na meg látom mit csinálnak az utcán,lopnak,fenyegetőznek és ezt tartják menőnek stb stb. Illetve már a beszédstílusoktól rosszul vagyok és ott a saját tapasztalatom is,hogy pár éve épp csak kicsit meglöktem véletlen egy cigány lányt a vállammal,bocsánatot kértem,de kb megfenyegetett,szinte rámkiábalt hogy "vigyázzak hogy közlekedek".
Szóval elég tapasztalni és látni hogy mit csinálnak,hogy viselkednek,inkább nagy ívben elkerülöm mindet,ha látok egyet is.
13:21
Es csak azert mert nem szeretnek dolgozni...ki monta h el kell menni dolgozni? Ez a te eleted es senki nem mondhatya meg neked h meny el dolgozni.
De, képzeld, nagyon is megmondhatja, és ha nem tetszik, akkor nyugodtan éhen lehet pusztulni! Ez pedig a mi életünk, és minket sem lehet arra kötelezni, hogy eltartsuk a magadhoz hasonló semmirekellő gyerekcsinálókat. Jah, és megérdemled, hogy megkeserítsék az életedet, remélem, nem is lesz jobb soha, ameddig ilyen vagy. A kérdezőnek pedig igaza van!
Megértelek, nem tudom mièrt ilyen a cigányoknak a nagy rèsze.
Bunkó dolog az emberektöl, hogy általánosìtanak, de valahol èrthető is, ha folyton csak a rosszat tapasztalják. Ugyanúgy ahogyan a nem cigányok kiölik pár cigányokból a jószívűsèget, ahogy elöttem ìrták, a rosszabb cigányok kiölik a nem cigányokból a remènysèget, hogy van mèg olyan, aki ilyet nem tenne..
Ilyen a vilàg sajna, nincs igazság :(
Most mondanàm, hogy magyarok, dehàt a cigànyok is azok, ha egyszer itt születnek meg.
A magyarok meg nem mind parasztok, ahogy a cigànyok mondjàk, az egy èletforma, nem pedig szàrmazàs.
Èn a cigànyzenèt szemèly szerint imàdom, jòl zenèlnek, tàncolnak, kicsit màr irigy is vagyok nèha.
Amùgy a cigàny mentalitàssal sincs semmi bajom, egèszen addig amèg nem verekedèsrõl, tràgàrsàgròl van szò.
Sokszor ìgy próbàlnak kitūnni, hogy hangoskodnak. Tapasztaltam màr nagyon jòt is velük kapcsolatban, de nagyon rosszat is, fõleg a vidèki cigànyoknàl.
Nekem nincsenek elõítèleteim senkivel szemben, de amikor màr okom van rà, akkor nem fogom magam vissza, hiàba van szò cigànyròl, õk sokszor ezt rasszizmusnak veszik.
Szerintem a cigànyoknak ès a nem cigànyoknak is vâltozniuk kène.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!