Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Baj/elítélendő ha fél cigány...

Baj/elítélendő ha fél cigány létemre utálom a cigányokat? 18/L

Figyelt kérdés

Egy ideig egy gondoltam hogy nem szabad elítélni őket stb,de ez megváltozott,mert lényegében jogosan,miattuk utálják azt az 1-2 normálisat,bár a legtöbb barátom magyar,de olyanoktól akik alig ismernek miattuk hallok olyanokat hogy semmiért nem mernének szólni nekem(bár nincs is miért,mert nem teszek olyan dolgokat)mert jönne a "családom",holott életembe nem verekedtem,nem kötekedtem senkivel és a magyar anyámmal élek,aki szintén nem verekedne soha(max ha önvédelem vagy elismerem,lehet pl megvernék a gyerekét ok nélkül,akkor lehet igen,de ezek szélsőséges helyzetek)és mondhatnak bármit,gúnyolhatnak,egyébként sem rohanok anyámhoz ezzel,a családom többi(cigány)tagjához pláne nem,kapcsolatot sem tartok velük.

Na meg látom mit csinálnak az utcán,lopnak,fenyegetőznek és ezt tartják menőnek stb stb. Illetve már a beszédstílusoktól rosszul vagyok és ott a saját tapasztalatom is,hogy pár éve épp csak kicsit meglöktem véletlen egy cigány lányt a vállammal,bocsánatot kértem,de kb megfenyegetett,szinte rámkiábalt hogy "vigyázzak hogy közlekedek".

Szóval elég tapasztalni és látni hogy mit csinálnak,hogy viselkednek,inkább nagy ívben elkerülöm mindet,ha látok egyet is.

2016. ápr. 1. 22:39
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
*beszédstílusuktól, *rámkiabált
2016. ápr. 1. 22:44
 2/23 anonim ***** válasza:
65%

Nem baj. De: Nem ítélünk el senkit.... (Nem tudjuk, gonosz, hülye vagy hülyeségeket tapasztalt stb...) Én is haragszom fehérre-feketére sárgára, ha árt gyereknek-állatnak, kiszolgáltatottnak- bárkinek. Értem, hogy a saját bőrödön tapasztalod a hátrányt.

De a cigányok mellett haragudhatsz akkor azokra is, akik általánosítanak. TE ne legyél ilyen!

Bőrszíntől függetlenül vannak érzéketlen emberek.

Meglehet, életed egyik keresztje, hogy folyton bizonyítanod kell, ötszörös erővel, mint annak, akinek nem hasonlít a cigókra a külseje kicsit sem - akkor ez a te kereszted. El lehet hordozni, inkább ez, mint, hogy a szeretteidnek baja legyen vagy egy súlyos betegség stb...

Mindenkinek megvan a maga "átka".

Fel a fejjel, az élet szép, sej! :)

2016. ápr. 1. 22:48
 3/23 A kérdező kommentje:

Azt én is tudom hogy nem csak a cigányok között vannak ilyenek,csak hát az arányok...

Mindenesetre próbálom tartani ezt a gondolkodást,hogy mindenhol van ilyen ember,nem csak a cigányoknál,de akárhányszor ilyeneket látok amiről írtam,ez a gondolkozás mindig eléggé megrendül.

Megesik,hogy haragszom arra is aki általánosít,de be kell valljam valahol jogosan teszi.

Na igen,ez igaz,az élet szép. :)

Köszönöm a választ.

2016. ápr. 1. 22:53
 4/23 anonim ***** válasza:
48%
Nem elítélendő. Természetes emberi tulajdonság.
2016. ápr. 1. 23:04
 5/23 anonim ***** válasza:
66%

Sosem jogos az általánosítás. Soha.

Legfeljebb érthető ;)

Tudod, amikor állatvédelemben melózva azt láttam, hogy válogatott kínzásokat kapnak a kutyák, babakutyát etettek kavicsokkal egyes cigók, vagy a gyerekükkel bántak (ugyanezek a vademberek) borzasztóan - nagyon haragudtam. Azóta is simán törnék-zúznék ilyenkor.

Nem szépítem: több cigány elkövető volt, mint nem cigány.

Sokkal.

De ott vagy te, kérdező, például. Akinek a kedvéért nem általánosíthatok. Mert neked élethosszig meló szabadkozni a nevükben.

OFF: cserdi polgármesterét pl nagyon bírom. Képzeld, ő köcsögmentesít. ;) :) Ő is sigány. Járj utána, ha úgy érzed. Szép és vidám(abb) napokat! :)

2016. ápr. 1. 23:10
 6/23 tetro ***** válasza:
0%

22.53

az arányokról semmilyen valódi empirikus tapasztalatod nincsen. találkoztál bunkó romákkal? mennyivel? és hány romával találkoztál életedben? és honnan veszed, hogy az általad tapasztalt arány általánosan igaz? ha ezekre nem tudsz válaszolni, akkor értelmetlenül ítélsz el ismeretlen embereket...

2016. ápr. 1. 23:19
 7/23 anonim ***** válasza:
76%
Bajnak baj, el is ítélendő valamennyire, de nem téged ítélünk el ezzel, csupán azt, hogy ezt gondolod. Ugyanakkor érthető, hogy ezt gondolod, ha ilyen környékről származol. Itt, Budapesten, azért gyakrabban látni normális cigányokat.
2016. ápr. 1. 23:27
 8/23 anonim ***** válasza:
69%
Nem.
2016. ápr. 1. 23:33
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

kommunista nevű:

Budapesten nagy szélsőségek vannak. Tehát az ország legkomolyabb bűnözőitől kezdve, "hétköznapi" drogos-putris cigányokon át egészen integrálódott cigányokig van mindenféle...

2016. ápr. 1. 23:40
 10/23 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat,főleg az elsőt és harmadikat(igen,tudom hogy ugyanaz írta valószínű,ezért írom igy egymás után).:)

Hatos:Igen,találkoztam bunkó romákkal(is).

Soha nem számoltam össze hánnyal találkoztam,most sem fogom,de elég sok romával,ebből 2 volt normális,de ahogy a harmadik mondja,az én tapasztalatom szerint és más ismerőseim szerint is elég kevés,de vannak normális kivételek is köztük.

Honnan veszem hogy általánosan igaz? Sehonnan,a saját tapasztalataim szerint igaz,mások tapasztalatai is hasonlóak sokszor,illetve néha elég csak körülnézni,de hogy általánosan igaz,ezt sehol nem írtam.

Hetes:Én is Budapesten lakom,bár úgymond "rosszabb"részén(nem,nem 8.kerület,mielőtt valaki kérdezné)

2016. ápr. 2. 01:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!