Én csinálok valamit rosszul?
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok a mostani helyzetről. 21 éves leszek, jelenleg felsőoktatásban tanulok. Világ életemben Budapesten éltem, szóval mondhatni, hogy a jóvilághoz vagyok szokva. De!
Jelenleg a rokonaimmal élek, szüleim meghaltak, a lakás elúszott -devizahitel. Magam körül azt látom, hogy az emberek "élnek"; plázában vásárolnak (én turizom), flagsip -zászlóshajó- telefonokkal nyomulnak, kocsit tartanak fenn, utazgatnak, éttermekben észnek. Én meg élek a kis árvaságimból -néha még beesik egy kis szoctám is-, próbálok túlélni, és pozitívan lenni, hogy ha majd meg lesz a papírom, meg a felsőfokú nyelvvizsgám, el tudok kapni egy jobb fizetésű állást.
Én csinálok valamit rosszul, hogy nem tudok lépni egyről a kettőre?
Heti 20 óra sok? Az napi 5, az elsős gyerekemnek több órája van ennél. Amikor én jártam egyetemre, volt hogy 8 óránk volt egy nap (mérnök).
Ösztöndíj nem tudom most hogy van, régen elég rendesen fizettek ha valakinek jó átlaga volt; gondolom ma már nem annyira.
Én nem mondom hogy dolgozz suli mellett, csak gondolkodj kicsit reálisabban. Bár tanár végzettséggel nem tudom milyen jobb állásban reménykedsz :(.
Dolgoztam a BCE mellett, szóval én is a dolgozás pártján vagyok.:)
"Szerinted miért nem éri meg saját lakásban gondolkodni?"
egyelőre még szerintem felesleges, hiszen nincs két kereset, nincs önerő, és amúgy is, hitel nélküli lakásra nagyon nehéz összespórolni 15 milliót...és akkor még csak egy 1+2 félszobás panelt vett az ember...
Istenem, egyetemen egy óra nem 45 percnek számít, hanem másfél óra "egy óra". Nem tudom, nálatok az egyetemen 45 perces előadások és szemik voltak?
Am ti nem értetek. Tanárképzés mellett lehetetlenség dolgozni. Beszélgessetek tanárisokkal. Sok tanárképzőst ismerek, akiknek szintén ez a probléma. Pedig infósok, keresik őket, mint a fene, de meg van kötve a kezük. Én nagy boldogan jöttem egyetemre, mondom király, nem lesz olyan kötött, mint a gimi, mehetek dolgozni, erre sokszor -szemik miatt- bukok a napjaim nagy részét. Lehetetlen időpontokban van minden hirdetve. És igen, tudom, én b..tam el, hogy tanárképzésre mentem. Ha újrakezdhetném, biztos, hogy valami életképesebb szakmát választanék.
A BTK-n tavaly egy ismerősöm 4,5 -es átlagára kapott havi 6000 Ft-ot. Ez nem tudom, mennyire számít jó pénznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!