Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Én csinálok valamit rosszul?

Én csinálok valamit rosszul?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok a mostani helyzetről. 21 éves leszek, jelenleg felsőoktatásban tanulok. Világ életemben Budapesten éltem, szóval mondhatni, hogy a jóvilághoz vagyok szokva. De!

Jelenleg a rokonaimmal élek, szüleim meghaltak, a lakás elúszott -devizahitel. Magam körül azt látom, hogy az emberek "élnek"; plázában vásárolnak (én turizom), flagsip -zászlóshajó- telefonokkal nyomulnak, kocsit tartanak fenn, utazgatnak, éttermekben észnek. Én meg élek a kis árvaságimból -néha még beesik egy kis szoctám is-, próbálok túlélni, és pozitívan lenni, hogy ha majd meg lesz a papírom, meg a felsőfokú nyelvvizsgám, el tudok kapni egy jobb fizetésű állást.

Én csinálok valamit rosszul, hogy nem tudok lépni egyről a kettőre?

2016. febr. 22. 08:17
1 2
 1/17 anonim válasza:

most félreértem, vagy a korosztályod kocsit tart fenn és utazgat? 21 évesen, felsőoktatásban tanulóként?

én a corvinuson végeztem, szinte csak volt államtitkárok gyerekei járta oda, rajtam kívül, de nem volt ez, hogy mindenki így élt volna.

2016. febr. 22. 08:21
 2/17 A kérdező kommentje:
Bocsi, még egy kicsit reggel van, elfelejtettem odaírni, hogy a késő 20-as, kora harmincas korosztályra gondoltam. Csak jelenleg így kb. nulla jövőképem van.
2016. febr. 22. 08:28
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Amikor én jártam egyetemre, egyetlen srácnak volt kocsija, egy kispolszki, amit igazából arra használt hogy leparkolta az egyetem előtt és abban tartotta a cuccait.

Akiket eltartanak a szüleik azoknak nyilván több jut, ez nem a te hibád; és amíg nem dolgozol addig biztosan nem leszel előrébb anyagilag. Tanulj minél többet most amíg megteheted, ennyit tudsz csinálni.

2016. febr. 22. 08:31
 4/17 anonim ***** válasza:
A 30-asok már mind dolgoznak, nem is értem az összehasonlítást...
2016. febr. 22. 08:33
 5/17 anonim válasza:

igen, így már nekem is más a leányzó fekvése...ne viccelj, 30 évesek már régen dolgoznak (vagy nem régen, de dolgoznak). Van párjuk, így már 2x-esen annyi pénzük van, és a kiadásaik nem sokkal többek (pl. rezsi).

Tanulj szorgalmasan, aztán mondjuk Msc/MA alatt már dolgozni is tudsz menni, ha olyan szakra jársz, beletanulsz a szakmába, és könnyedén kapsz majd állást! Nyugodj meg és bízz a jövődben és budapesti saját lakásban szerintem nem is éri meg gondolkodni (épp most vettünk egy újat, tudom, milyen árak vannak...:S)!

28N

2016. febr. 22. 08:38
 6/17 A kérdező kommentje:
Utolsó: Szerinted miért nem éri meg saját lakásban gondolkodni?
2016. febr. 22. 08:56
 7/17 anonim válasza:
40%

Te csinálsz valamit rosszul - konkrétan mindent:

1. Sajnáltatod magad, ahelyett, hogy tennél valamit

2. Nem tanulsz elég jól, mivel nem kapsz ösztöndíjat

3. Nem dolgozol, hanem segélyért állsz sorba - én egyetemistaként a tanév alatt és a nyáriszünetben is dolgoztam. Egy kis szobát fizettem albérletként. Volt pénzem ruhára, ételre, lakhatásra, utazásra - és később a munkakeresésnél sem volt utolsó szempont az önéletrajzomban .

2016. febr. 22. 09:48
 8/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, esetleg nem jutott eszedbe az, hogy valakinek sok órája van? Nem anglisztikán vagyok heti max. 10 órával, hanem tanárképzésre járok, heti 20 órával, 3 karon, a fél életem a karok közötti rohangálással telik.

Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha mehetnék dolgozni, de a tanárképzés mellett ez lehetetlen (privátban mesélek is, ha számodra hihetetlen, hogy ennyi órám van)

2016. febr. 22. 10:47
 9/17 anonim válasza:

Az anglisztika MA pont hogy tanárképzés te agyatlan :)

Sokan 2 szak mellett is dolgoznak aki luta meg 1 mellett "sem tud"

2016. febr. 22. 10:59
 10/17 anonim válasza:

Az anglisztika MA pont hogy tanárképzés te agyatlan :)

Sokan 2 szak mellett is dolgoznak aki lusta meg 1 mellett "sem tud"

2016. febr. 22. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!