Én csinálok valamit rosszul?
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok a mostani helyzetről. 21 éves leszek, jelenleg felsőoktatásban tanulok. Világ életemben Budapesten éltem, szóval mondhatni, hogy a jóvilághoz vagyok szokva. De!
Jelenleg a rokonaimmal élek, szüleim meghaltak, a lakás elúszott -devizahitel. Magam körül azt látom, hogy az emberek "élnek"; plázában vásárolnak (én turizom), flagsip -zászlóshajó- telefonokkal nyomulnak, kocsit tartanak fenn, utazgatnak, éttermekben észnek. Én meg élek a kis árvaságimból -néha még beesik egy kis szoctám is-, próbálok túlélni, és pozitívan lenni, hogy ha majd meg lesz a papírom, meg a felsőfokú nyelvvizsgám, el tudok kapni egy jobb fizetésű állást.
Én csinálok valamit rosszul, hogy nem tudok lépni egyről a kettőre?
most félreértem, vagy a korosztályod kocsit tart fenn és utazgat? 21 évesen, felsőoktatásban tanulóként?
én a corvinuson végeztem, szinte csak volt államtitkárok gyerekei járta oda, rajtam kívül, de nem volt ez, hogy mindenki így élt volna.
Amikor én jártam egyetemre, egyetlen srácnak volt kocsija, egy kispolszki, amit igazából arra használt hogy leparkolta az egyetem előtt és abban tartotta a cuccait.
Akiket eltartanak a szüleik azoknak nyilván több jut, ez nem a te hibád; és amíg nem dolgozol addig biztosan nem leszel előrébb anyagilag. Tanulj minél többet most amíg megteheted, ennyit tudsz csinálni.
igen, így már nekem is más a leányzó fekvése...ne viccelj, 30 évesek már régen dolgoznak (vagy nem régen, de dolgoznak). Van párjuk, így már 2x-esen annyi pénzük van, és a kiadásaik nem sokkal többek (pl. rezsi).
Tanulj szorgalmasan, aztán mondjuk Msc/MA alatt már dolgozni is tudsz menni, ha olyan szakra jársz, beletanulsz a szakmába, és könnyedén kapsz majd állást! Nyugodj meg és bízz a jövődben és budapesti saját lakásban szerintem nem is éri meg gondolkodni (épp most vettünk egy újat, tudom, milyen árak vannak...:S)!
28N
Te csinálsz valamit rosszul - konkrétan mindent:
1. Sajnáltatod magad, ahelyett, hogy tennél valamit
2. Nem tanulsz elég jól, mivel nem kapsz ösztöndíjat
3. Nem dolgozol, hanem segélyért állsz sorba - én egyetemistaként a tanév alatt és a nyáriszünetben is dolgoztam. Egy kis szobát fizettem albérletként. Volt pénzem ruhára, ételre, lakhatásra, utazásra - és később a munkakeresésnél sem volt utolsó szempont az önéletrajzomban .
Kedves utolsó, esetleg nem jutott eszedbe az, hogy valakinek sok órája van? Nem anglisztikán vagyok heti max. 10 órával, hanem tanárképzésre járok, heti 20 órával, 3 karon, a fél életem a karok közötti rohangálással telik.
Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha mehetnék dolgozni, de a tanárképzés mellett ez lehetetlen (privátban mesélek is, ha számodra hihetetlen, hogy ennyi órám van)
Az anglisztika MA pont hogy tanárképzés te agyatlan :)
Sokan 2 szak mellett is dolgoznak aki luta meg 1 mellett "sem tud"
Az anglisztika MA pont hogy tanárképzés te agyatlan :)
Sokan 2 szak mellett is dolgoznak aki lusta meg 1 mellett "sem tud"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!