Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » A mai emberek miert ilyen...

A mai emberek miert ilyen szivtelenek?

Figyelt kérdés
nem erdeklik a masik hogy lete inkabb atneznek az emberen.most akar baratokrol is beszelek
2010. márc. 30. 21:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
mert így nevelik őket az ujgazdag szüleik.:(
2010. márc. 30. 21:22
 2/12 anonim válasza:
Igazából fogalmam sincs,de ez egyre csak rosszabb lesz szerintem..pl.kevés olyan barát akad aki igazi barát és nem olyan mint a többi ember vagy akár a "haverok"...
2010. márc. 30. 21:23
 3/12 anonim ***** válasza:
Amúgy nem hogy a mai emberek ilyen szívtelenek, hanem a magyarok. Rájuk volt, és lesz jellemző, hogy nem érdekli a másik sz.ar élete, amikor neki is az. Megértem őket, persze néha nem ártana egy kis megértést tanúsítani, viszont én sem leszek irgalmas szamaritánus. Nem élősködhet minden nyomorban élő ember a másik nyomorban élő ember nyakán, álljon talpra, ha sikerül, akkor segítsen a másiknak. Ha nem segít, eleve nem érdemelte meg, hogy új élete legyen. Hát erről ennyi volna a véleményem.
2010. márc. 30. 21:29
 4/12 anonim ***** válasza:
Én úgy tapasztalom, hogy nagyon sok olyan ember van aki el van magától szállva és főként ezért. Sokszor olyanok is nagyképűek akinek igazából nem is lenne mire. Nem szép, nem gazdag és még csak okos sem. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy aki ilyen annak van oka fenn hordania az orrát. Nekem például nincs igazi barátom. Többször azt hittem, hogy igen ő benne valóban megbízhatok aztán csalódnom kellett. és még sok más indokom is van erre de már mos nincs időm leírni...
2010. márc. 30. 21:29
 5/12 anonim ***** válasza:
2. válaszolóval értek egyet. Volt egy lány ismerősöm és egy osztálytársam. Osztálytársamat mindig csesztették mert hogy ronda. Fiúról van szó. Igazából én elvoltam vele, sose szólta be neki, de a suliban mindig kiröhögték meg minden. Na mindegy. Természetesen ez a csajszi sem kímélte. Aztán valahol ezek találkoztak, és azóta olyan jóban lettek, hogy sülve-főve eggyütt vannak és a lány azt mondta nála jobb barát a földön nincsen. Szó szerint már elkezdtem irigyelni a srácot, hogy így magába bolondította úgymond a csajt. Szóval vannak ám kivételek, van olyan ember aki tényleg igazi társ az életben mégha csak barátságról is van szó az életben de ez a mai világban már elcsépelt dolognak számít. Most már az van hogy "Elment? Lesz másik"... Szóval mindenki szarik a másikra, csak a saját érdekeit nézi. Na persze aztán előfordul hogy X év után a se kutyája se macskája nem lesz. De a miértjét ne keresd szerintem. Idegesítő és választ nem fogsz kapni rá.
2010. márc. 30. 21:30
 6/12 anonim ***** válasza:
Komolyan csak én nézek Dr. Houset? Abban választ kaphatsz szinte minden ilyen jellegű kérdésedre, erre is.
2010. márc. 30. 22:08
 7/12 anonim ***** válasza:

Annyira durva belegondolni, hogy mit okozhatunk egy-egy szavunkkal egy másik embernek. Nekem a gyerekek, általános iskolások jutottak eszembe, hogy mennyire kegyetlenek. Pár hete halt meg egy lány, öngyilkos lett. Nála is ott kezdődött, hogy ált. suliban szivatták állandóan hogy duci. 15 éves korára anorexiás lett, 18 évesen pedig ráfeküdt a sínekre(persze nem csak az iskolai szivatás volt ennek az egyedüli okozója)...

Visszagondolva én komolyan rosszul vagyok az általános iskolától, én is voltam néha-néha céltábla, de elég ritkán..viszont mit élhetett át az a gyerek akit rendszeresen megalázták, csak azért hogy menők legyenek, meg nagyfiúk/lányok...

2010. márc. 30. 22:10
 8/12 anonim ***** válasza:
Biztosan nekik is megvannak a maguk problémái.
2010. márc. 31. 11:48
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem azért vagyunk (igen vagyunk mert mind beletartozunk) ilyenek mert ezt tanultuk. Ennek az ellenkezőjét tanultuk és csak azért is ilyenek vagyunk mivel mi is ezt kapjuk, akkor miért adjunk jobbat?
2010. márc. 31. 15:00
 10/12 anonim ***** válasza:

Az élet már csak ilyen sz@r. Mondjuk vannak kivételek is, de a mai világban, ha valaki kedves, megértő, segítőkész, jóindulatú akkor előbb-utóbb lealázzák és megkárosítják ezen tulajdonságok ellentéteivel rendelkező embertársai.

Ráadásul egyszer fent egyszer lent, aki szívtelen majd nem várhat segítséget, ha bajba kerül vagy éppen, hogy segítséget kap amitől( jobbik esetben) megváltozik az élet szemlélete.

Aki normális felfogású az általánosban is az és soha nem ragadja el magával a birkaszellem. Pl ha 5 "haver" szerint ez és az "égő" akkor szerintem is az. Sajnos nagyon ritka eset, mert emberekből vagyunk azaz hibázunk és gyarlók vagyunk. -----Ergo Sz@r az élet.

2010. márc. 31. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!